Kome u Srbiji nije jasno da je potrebno jedinstvo Srba, ako zelimo da vratimo KiM?

Pazi ako mene kao gradjanina maltretira vucicev, i seljacki sistem vlasti u Srbiji , moje pomaganje da takav sistem jos nekoga maltretira je ustvari imperijalizam....nasilje i osvajanje drugih, pa da su mi CG ili BIH braca, to je eticki pogresno.

Eticki je prihvatljivo samo ako je tebi lepo da radis na tome da drugi upadnu i koriste pogodnosti....ali ako ti je kriminalizovano i ljudski smanjen zivotni kvalitet, pomaganje je onda ustvari zlonamerno...

Inace to je i kumovalo raspadu i BIH i CG kao zajednickim elementima neke srpske drzave....ta jasna vizija da je srpski narod u Srbiji osudjen na propast zbog Slobe, bar vi braco ne morate to da prezivljavate....to je bila jako cesta i jasna poruka i BIH i CG.
To se ne prica ali se zna...inace bi bilo mnogo vise interesa da se odrzi jasnija celovitost srpskog korpusa....

Nepostojanje sistema da se eliminisu negativni elementi u vladanju u samoj matici Srbiji a ocigledno da ne postoji , celu ovu ideju cini bezvrednom...
Jedna jedina rec od nekog kao sto sam ja ima efekat 100x veci nego sva predavanja o patriotizmu koji postaje politicka izmisljotina u sekundi, ili posle 10 dnevnika na lokalnim televizijama..
Prilika srpskom narodu van Srbije npr u novoformiranoj CG je ipak shvatana kao prilika, nije ispalo kako treba ili mozda jeste, to je vec za analizu , ali bar je prilika...

Poslednja izmena:
Mozda je bitno da vremenski orocim ovu pojavu..
Znaci sve dok je vidljivo da se radi protiv srba u Srbiji a radi se i ocigledno je trenutno , razlicit tretman domaceg i inostranog kapitala , razne diskriminacije u poslovanju i slicno , nema mnogo motiva i ima mnogo vise argumenata da se ne ujedinjavaju srpski entiteti...

Medjutim, vremenom ce nestati vidljivih primera jer ce veci deo kolaca preci u zapadne ili strane ruke, i onda ce ostati taj nazovimo kolonijalni sistem raspodele vlasnistva u drustvu i onda nece biti vidljivo , tj lako ce biti ubediti da je stvarni patriotizam prisutan...

Naravno to nije istina, jer je ista elita u moci , ali nece biti vidljivih znakova za to niti dokaza.
I onda se ide na naivne igre...klasika mozda i vekovima, iskoristi vrednosti koje kreiraju drugi baci nazad neko kvazi postovanje u ime drustva a zadrzi poziciju moci.
Npr ovo sto pisem ne cini korist narodu , jer nema ko da shvati, ali cini uslugu bas onima koji zele da ovo upotrebe i zloupotrebe...
Imaju razradjenu i taktiku i koliko to moze javno da bude shvaceno ili uoceno.

Back