Kome u Srbiji nije jasno da je potrebno jedinstvo Srba, ako zelimo da vratimo KiM?

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.934
Autorska tema,

Ko su ljudi koji ne zele jedinstvo Srba? Svako ko je Srbin ili tvrdi da je Srbin je svestan da jedino jedinstvena Srbija moze da stiti Srbe van Srbije i na Kosovu i Metohiji.
Niko van Srbije nije kriv za bilo kakve nedace Srba, vec samo Srbi u Srbiji, a ko su ti sto ne vide da je jedinstvo naroda bitno za sve politicke borbe.
Znaci svi koji potpiruju mrznju i otpor legalno izabranim vlastima ili su glupi ili nisu Srbi.

Autorska tema,

Ko su ljudi koji ne zele jedinstvo Srba? Svako ko je Srbin ili tvrdi da je Srbin je svestan da jedino jedinstvena Srbija moze da stiti Srbe van Srbije i na Kosovu i Metohiji.
Niko van Srbije nije kriv za bilo kakve nedace Srba, vec samo Srbi u Srbiji, a ko su ti sto ne vide da je jedinstvo naroda bitno za sve politicke borbe.
Znaci svi koji potpiruju mrznju i otpor legalno izabranim vlastima ili su glupi ili nisu Srbi.
Znaci ja nisam Srbin ili sam glup jer mislim da je Vucic sa celokpunim vrhom SNS-a najvece sranje koje nam se moglo dogoditi?

Legalno izabranim?

Sa milijardama sendvica koje su morale da volonterski doniraju pekare i tajkuni i sa koliko ono bese 80.000 pokojnika koji su glasali pola miliona u drzavnom sektoru koji su morali da glasaju za sns i uslikaju sta su zaokruzili. I sa glasovima 2.000.000 penzionera jer izadje KrkoBabic i kaze ako ne glasate za AV penzija nece biti...

Legitimno. Legalno. Pravedno...

Samo otpor upravniku okupacije i poziciji i opoziciji koja mu daje legitimitet pa pred medjunarodni sud pravde da vidimo ko je krao i koliko. Ko je izdao. Ko je sve rudnike i izvore i firme i reke i planine i narod predao na milost i nemilost okupatora.

Samo hrabro.

Autorska tema,

Odakle si ti?

Autorska tema,

Тренутна власт је та која дели народ и држи га подељеним.
Тренутна власт је та која уништава ову државу.

Ко подржава тренутну власт, или је идиот, или је плаћен од те власти.
Шта си ти, ауторе?

Autorska tema,

Zaradio si sendvič. Sad možemo na spavanje.

Znaci ja nisam Srbin ili sam glup jer mislim da je Vucic sa celokpunim vrhom SNS-a najvece sranje koje nam se moglo dogoditi?

Па и није баш. Много горе ствари су нам се могле догодити. Скоро да по економским параметрима живимо боље него што су Срби живели икада у савременој историји.

Кад су нас питали пре 25 година шта желимо, одговор је био - да буду неке будале и филадендрони на власти, небитно је ко, исто као у иностранству, само да стандард буде добар, а да нико и не зна име потпредседника државе. Ето, то смо и добили.

Па и није баш. Много горе ствари су нам се могле догодити. Скоро да по економским параметрима живимо боље него што су Срби живели икада у савременој историји.

Кад су нас питали пре 25 година шта желимо, одговор је био - да буду неке будале и филадендрони на власти, небитно је ко, исто као у иностранству, само да стандард буде добар, а да нико и не зна име потпредседника државе. Ето, то смо и добили.
Ni priblizno. Svako zna ko je Vucic, cak I deca od 5god jer iskace na svim mogucim vesti a, isto vazi I za ostale trutove na vlasti. Cak znamo da ima I brata Kineza al koje koleno to jos nije rekao.

Standard nije bolji, kako moze da.bude.bolji kada sve kosta vise, benzin, ulje, struja, kominalije, informatika a plate ostale priblizno iste?

Za 100e si mogao da kupis dsleko.viseo osnovnih stvari pre 10goda zivot nego sto mozes sada.

Standard nije bolji, kako moze da.bude.bolji kada sve kosta vise, benzin, ulje, struja, kominalije, informatika a plate ostale priblizno iste?

Za 100e si mogao da kupis dsleko.viseo osnovnih stvari pre 10goda zivot nego sto mozes sada.

Наравно да си могао много више да купиш. У свим земљама света си могао за 100 EUR више да купиш пре 10 година него данас...
То много си додао ради драмског ефекта. Реална разлика између 2011. и 2021. је 10% у куповној моћи.

1623624392247.png

А та приближно иста плата, је неких 50% већа у односу на пре 10 година:

1623624128152.png

Наравно да боље живимо.
Цео свет иде напред.

Држава Србија (као и пуно других држава) се на светској сцени повија како ветар дува. Какво год да дрво поставиш на власт, оно ће се исто повијати.
Напредак глобалних сила (ЕУ, САД, Кина) се директно осећа у свим мањим државама.

Само што на сцени (европских) држава које напредују, Србија је на самом дну.
Некад се запиташ откуд је Србија близу 5 најсиромашнијих држава у Европи. И откуд је сиромашнија од свих ЕУ држава. Некада смо имали изговор да смо у транзицији и да се опорављамо од ратова.
Шта је данас изговор?
Због чега Србија деценијама стоји у месту?

Власт је та која треба да одговара на та питања. А тренутно наш председник говори како смо ми у златном добу и да смо најбољи у Европи по расту. Значи он сматра да је све у реду, чак и више од тога.

Да, можда живот данас није толико лош.
Али у времену када цео свет доживљава драматични напредак и развој, ми се задовољавамо преживљавањем.

Некад се запиташ откуд је Србија близу 5 најсиромашнијих држава у Европи.

Било би чудно да није, после 100 година њихове континуиране политике клања и убијања Срба, завођења санкција, бомбардовања и потпуне дискриминације.

Да, можда живот данас није толико лош.
Али у времену када цео свет доживљава драматични напредак и развој, ми се задовољавамо преживљавањем.

Наравно да доживљавају, на наш рачун између осталог.

Било би чудно да није, после 100 година њихове континуиране политике клања и убијања Срба, завођења санкција, бомбардовања и потпуне дискриминације.
Немамо више тај изговор. Ратови и санкције су давно завршени. Ко нас држи у месту да не напредујемо?
Стране фабрике по Србији, у којима се ради за 35000 динара, није доводио нико други него наша власт.
Није крив странац што је за мале паре купио наше фабрике, него онај што му је продао.
Наравно да доживљавају, на наш рачун између осталог.
Свет напредује на наш рачун?
Ми нисмо фактор ни на Балкану, камоли на светској сцени.
Свет не осећа да ми уопште постојимо.

Немамо више тај изговор. Ратови и санкције су давно завршени. Ко нас држи у месту да не напредујемо?

Одлично запажаш чињенице. Филозофски вапи за таквим кадровима.

psiholog srecko.jpg

Ми нисмо фактор ни на Балкану, камоли на светској сцени.
Свет не осећа да ми уопште постојимо.
Да Србија није фактор не би се сјатили сви фашисти заједно да ратују против ње.
Изводе здружену камапању против вас већ 30 година.

Poslednja izmena:
Одлично запажаш чињенице. Филозофски вапи за таквим кадровима.

Pogledajte prilog 946558
Па види се да смо психички пукли као народ.
Ми још дискутујемо о прошлости и још увек само кривимо друге за наше проблеме.
А није свет крив за наше психичко стање, сами смо криви. Нарцисистичан и тврдоглав народ апсолутно не признаје критике.
Колико мислиш да нам треба да се опоравимо од тих 100 година? Исто толико, плус да нам се извињавају? Или можда треба још да нам финансирају социјалу?
Ево сад би ти се насмејао колективно цео народ Пољске. Питај њих колико су се они опорављали од Хитлеровог рата и руске чизме. Питај њих шта су страдања и силовања. Али немају они времена да причају о томе. Они гледају у будућност, гледају напред.

Ајде да седимо на гу*ицама и да пишемо романе о свему што нас је снашло.

Криминални картел на челу ове државе ужива у свему овоме. Њима одговара што 100 људи има 100 ћуди. Завади па владај.

Није то филозофија, већ реалност коју тврдоглава особа не жели чак ни за секунд да размотри.

Ali da ne gledamo vlast, nego bukvalno samo okolinu , narod, komsije..

Meni ako hocu jedinstvo , to znaci da cu morati da kradem, da se uvlacim u bulju , da budem teski seljak i da se nasladjujem izdr.kavanjem nad slabijima i tako sticem ugled kod ostalih...

Da se duvam da sam strucnjak iako jedva da znam nesto o industriji polimera...ali iz prsta bajo...
Da sviram djoki da sam patriota a da znam i da mi ne pada na pamet da mrdnem iz stana...
Ali obavezno da izlazim kad su parade i da ozbiljno pricam kako sam spreman sve da dam.....za Srbiju.

A zauzvrat da me drustvo zaebava maksimalno , sve ocekujuci da cu da prebacim pa da ja zaebavam druge, okolinu , drugare, poznanike i komsije...
Tacno da to pali kod vecine...
Ebes takvu cenu i stvaranje novog na najgorim mogucim osnovama...

Sudbina ovaca za jedne i nadmenost za druge da su umeli da zajasu i usmere ovce....a nisu...

Autorska tema,

Nije potrebno jedinstvo vec pametna strategija koju ce drzava Srbija da sledi kroz dugotrajan proces, a ne na zlocinu, mitomaniji ili laznom svetosavlju. Strategija za Kosovo mora biti izuzetno pragmaticna i sigurno ne onakva kakvu su imali Pasic, Kralj Aleksandar, Tito, Milosevic ili Kostunica.

Па види се да смо психички пукли као народ.
Ми још дискутујемо о прошлости и још увек само кривимо друге за наше проблеме.
Не кривите само друге, не прави се наиван. Јасно је да одређени проблеми имају извор у самом спрском народу, али није лепо сакривати главног кривца и сваљивати све на себе.

А није свет крив за наше психичко стање, сами смо криви.
Не, и они су криви, и кривљи су од вас.

Нарцисистичан и тврдоглав народ апсолутно не признаје критике.
То је исто могло да се каже и за Јевреје. Па опет то што су другачији од осталих, верски затуцани или штагод, није оправдање да покушаваш да их истребиш.

Колико мислиш да нам треба да се опоравимо од тих 100 година?
Како мислиш да се опоравите? Па не можете да почнете да се опорављате док се не завше те године.

Autorska tema,

a bre sta se stidis, kazi slobodno.....CRNOGORCI.

Back