Kome smeta antifasizam u Srbiji ?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Godinama nezvisni novinari ukazuju na ovaj problem !
U Srbiji se odavno negira vrednost antifasizama.
Svuda u svetu antifasizam je civilizacijska vrednost.
Srbija je ukinula dan ustanka protiv fasizma u Srbiji ???!!!
Srbija ima svoje antifastiste partizane koje su se herojski borili, i na kome bi im ceo svet pozavideo na takvoj borbi i takvoj herojskoj istoriji , ali u Srbiji pojedinci hoce da odbace antifasisticke partizane, a da izdizu ratne zlocince i kolaboracioniste.
Zasto ???!!!
https://www.danas.rs/drustvo/vojvod...antifasizma-u-srbiji-traje-pune-tri-decenije/

„Antifašizam bez suštine“​

PORAZ ANTIFAŠIZMA U SRBIJI​

Antifašizam u Srbiji: Da li nam je jasno ko je bio na pravoj strani?​

MILOSLAV SAMARDžIĆ - ZAŠTO SAM PROTIV TERMINA ANTIFAŠIZAM ???!!!
https://standard.rs/2015/05/11/zasto-sam-protiv-termina-antifasizam/
Miroslav_samardzic_jutjub.png

Zašto Srbija nema
antifašistički praznik​

Istoricar Bojan Dimitrijevic koji nosi nacisticke znakove, i negira znacaj i ulogu antifastickog Narodne oslobodilacke borbe
unnamed.jpg

Generalno nas antifasisticka tradicija je meni kao Srbinu ekstremno vazna i ja sam izuzetno ponosan zato sto su obojica mojih dedova bili Prvoborci i pripadnici NOB-a i partizanskih jedinica.

Mislim Srbija je osudjena na propast ukoliko krene da se odrice simbola pobede i antifasisticke tradicije, mislim previse su nasu ljudi ginuli i krvarili u borbi protiv fasizma i domacih kvinslinga da bi to tek tako shvatali i olako se toga odricali.

Mislim pogledajmo Ruse samo, mislim na njihovim vojnim avionima je i dan danas crvena petokraka, 9. Maj je i dan danas najveci drzavni praznik, takodje Putinova garda u Kremlju polaze zakletvu nad sovjetskom crvenom zastavom koja je visila u Berlinu a ne nad ruskom trobojkom, takodje kad je Putin dosao na vlast vracena je sovjetska himna kao nacionalna himna ali samo sa izmenjenim tekstom, itd , ali jbga zato su Rusi to sto jesu (supersila) a zato smo i mi to sto jesmo (jedna banana drzavica koja je predmet sprdnje).

Generalno nas antifasisticka tradicija je meni kao Srbinu ekstremno vazna i ja sam izuzetno ponosan zato sto su obojica mojih dedova bili Prvoborci i pripadnici NOB-a i partizanskih jedinica.

Mislim Srbija je osudjena na propast ukoliko krene da se odrice simbola pobede i antifasisticke tradicije, mislim previse su nasu ljudi ginuli i krvarili u borbi protiv fasizma i domacih kvinslinga da bi to tek tako shvatali i olako se toga odricali.

Mislim pogledajmo Ruse samo, mislim na njihovim vojnim avionima je i dan danas crvena petokraka, 9. Maj je i dan danas najveci drzavni praznik, takodje Putinova garda u Kremlju polaze zakletvu nad sovjetskom crvenom zastavom koja je visila u Berlinu a ne nad ruskom trobojkom, takodje kad je Putin dosao na vlast vracena je sovjetska himna kao nacionalna himna ali samo sa izmenjenim tekstom, itd , ali jbga zato su Rusi to sto jesu (supersila) a zato smo i mi to sto jesmo (jedna banana drzavica koja je predmet sprdnje).
Da, samo sto su Nacisti pobili 20mil Rusa, a u Srbiji su komunisti (samoprozvani antifasisti) pobili vise Srba od Fasista.

Da li je Staljin antifašista?
Ako jeste onda antifašizam ne može biti ništa pozitivno...

Da, samo sto su Nacisti pobili 20mil Rusa, a u Srbiji su komunisti (samoprozvani antifasisti) pobili vise Srba od Fasista.

Najobicnija budalastina i jeftina propaganda koja apsolutno nema veze sa mozgom koji namecu neprijatelji srpskog naroda preko svojih agentura, prikrivenih fasista iz salonskog miljea ali i korisnih idiota i kao sto je onaj Samardzic i slicni.

Naš narod voli samoupravljanje i te neke socijalističke ideje, kada čuju reč privatizacija dobiju osip. Ono što Srbima generalno smeta je to što su komunisti nametnuli te neke granice u Jugi koje su išle na štetu Srbima za razliku od Kraljevine gde toga nije bilo. Tako na primer nacije kao makedonska, crnogorska, bosanska, autonomna pokrajina Kosovo se vide kao posledice partizana i u tome je problem.

Svuda u svetu antifasizam je civilizacijska vrednost.
Da li znaš na primer da Amerikanci i Englezi uopšte ne pričaju o antifašizmu?
To postoji samo u USSR i istočnom bloku
Čak ni Evropa ne priča o antifašizmu već o zločinima totalitarnih režima u koji ubrajaju i komunistički
Ne postoji antifašizam kao termin i neka civilizacijska odrednica u USA i Engleskoj

Kako misliš prvoborci

Čak ni Evropa ne priča o antifašizmu već o zločinima totalitarnih režima u koji ubrajaju i komunistički
Ne postoji antifašizam kao termin i neka civilizacijska odrednica u USA i Engleskoj
Antifašizam je u osnovi potpuno kriva interpretacija sukoba koji su se odvijali tijekom ww2

Naš narod voli samoupravljanje i te neke socijalističke ideje, kada čuju reč privatizacija dobiju osip. Ono što Srbima generalno smeta je to što su komunisti nametnuli te neke granice u Jugi koje su išle na štetu Srbima za razliku od Kraljevine gde toga nije bilo. Tako na primer nacije kao makedonska, crnogorska, bosanska, autonomna pokrajina Kosovo se vide kao posledice partizana i u tome je problem.
Kompenziralo se to u značajnoj mjeri, ali na ne baš intuitivan način

Sta su Amerika i Engleska neki uzori ? Evropa ne prica o svojim zlocinima, kako se menja prica.

Partziani kao antifasti su ustali u borbu protiv fasistickih okupatora, dok su se partizani tukli sa ustasama i unistavali njihova gnezda Kupres, Jajace, Bihac, Livno, Tomislavgrad,.....odakle su ovi isli u klanja Srba, dotle su cetnici sa tim istim ustasama potpisali sporazume o zajednickoj borbi protiv partizana.
Danas treba Amerika i Engleska da kazu da te borbe sto su vodili partizani protiv ustasa, Nemaca, Italijana....nemaju nikavu vrednost ni vaznost ???!!!

Sta su Amerika i Engleska neki uzori ? Evropa ne prica o svojim zlocinima, kako se menja prica.

Partziani kao antifasti su ustali u borbu protiv fasistickih okupatora, dok su se partizani tukli sa ustasama i unistavali njihova gnezda Kupres, Jajace, Bihac, Livno, Tomislavgrad,.....odakle su ovi isli u klanja Srba, dotle su cetnici sa tim istim ustasama potpisali sporazume o zajednickoj borbi protiv partizana.
Danas treba Amerika i Engleska da kazu da te borbe sto su vodili partizani protiv ustasa, Nemaca, Italijana....nemaju nikavu vrednost ni vaznost ???!!!

Ma gde su se partizani tukli sa ustašama ?

Da li je Staljin antifašista?
Ako jeste onda antifašizam ne može biti ništa pozitivno...

Staljin jeste antifasista i heroj drugog svetskog rata ali i velika zrtva propagande i lazi.

Mislim jeste bilo zrtava njegovog rezima ali te zrtve su uglavnom bile iz redova partije i vojske jer se vodio jedan unutar-partijski rat i neka vrsta prikrivenog gradjanskog rata, a te price kako je potamanio milione Rusa su glupost i laz koja je lako dokaziva.

Sad da li je Staljin imao svojih mana, svakako da jeste da li je Staljin pocinio neke zlocine, ja verujem da jeste ali generalno kad se sve oduzme i sabere i u nekom istorijskom smislu Staljin je heroj a ne zlocinac.

Inace pogledajmo danas kakav se vodi medijski i propagandni rat protiv Rusije i Putina i to protiv Rusije koja je danas kapitalisticka drzava, a zamisli kako se tek onda vodio propagandni rat protiv jednog lidera koji ne samo da je bio lider SSSR-a vec i zastitno lice jedne ideologije koja je bila nocna mora za te imperijaliste i zapadne kapitaliste.

Mislim da nije bilo SSSR-a i Staljina Britanci, Francuzi i jos neki zapadni imperijalisti bi jos uvek drzali 80% kugle zemaljske kao svoje kolonije.

Back