Kome poklanja vreme?

izvini što ti tek sad odgovaram, htela sam da se posvetim.

ne toliko da ćeš biti ostavljena, već da ćeš biti izneverena. da će ti se desiti neki problem, emocionalni ili egzistencijalni, za koji će ti biti potrebna pomoć partnera, i on neće biti sposoban. zato biraš da budeš preventivno sposobna i nezavisna (na način koji te ipak ostavlja nezadovoljenih potreba), kako nikad ne bi morala da dođeš u situaciju da osetiš izneverenost i razočarenje usled njegove nesposobnosti. to je loša stvar za tebe, ali odlična za te muškarce, jer je ulaznica za tvoj život i tvoje vreme, pažnju i ljubav praktično besplatna. oni obožavaju low maintenance žene.
šta može da se uradi: prestani da budeš low maintenance :mrgreen:
daj mu da ti reši neki problem, izmisli ako ga nemaš. ako tek počinješ dejtovanje sa nekim, probaj da ne kažeš odmah čime se baviš, npr ako poseduješ parfemski brend (lupam sad, znam da se ti baviš naukom), ti samo reci da si parfemski entuzijasta i preprodaješ parfeme. ni u jednom trenutku nemoj da stavljaš do znanja da ćeš preuzeti bilo kakav nesrazmeran teret na sebe, teret njegove životne situacije, ili ne daj bože materijalni. ni ne pomišljaj da obavljaš emocionalni rad, da umiruješ, tešiš, udovoljavaš, dižeš samopouzdanje, ili ne daj bože da ga gradiš, pre nego što se pokazao sposobnim da ponese deo tvog tereta. niko to ne zaslužuje automatski.
beži glavom bez obzira od muškaraca koji kažu da vole jake žene (jače od sebe), to samo znači da želi sav teret da delegira tebi. ko ti je kriv, ti si se reklamirala kao jaka. reklamiraj se malo kao nežna. privatno naravno budi od čelika ako ti je to gušt (ali znam da retko kome jeste).
vidi kako reaguje na činjenicu da imaš problem ili da nisi jaka, ako se odmah povuče ili izgubi interesovanje, znaš odmah sa čim imaš posla. normalan muškarac će se naduvati od sreće na ideju da nekako može da doprinese tvom životu i bude koristan, da ponese deo tereta. mi žene ne crpimo isto zadovoljstvo iz bivanja korisnim na praktičan način. ako ti lik traži da mu rešavaš probleme ili budeš praktično korisna, uputi ga na drugog muškarca.
recimo, ranije nisam dopuštala da mi neko otvori vrata ili ponese kesu, sad maltene očekujem. ne zato što ti tad potvrđuješ stereotipe da si ženski nesposobna, znaju vrlo dobro da nisi, svako može da gurne vrata i ponese kesu, već zato što si im dala neku ulogu u svom životu, makar na minut. ta dinamika činjenja i dopuštanja činjenja je dosta privlačna, i u vezi održava privlačnost. ima naravno luzera koji će to uraditi vukući se kao prebijeno pašče čak i za sopstvenu partnerku, ali takve ni ne razmatramo unutar kategorije poželjnih partnera. fuj
ako u okruženju imaš imućne žene koje su porodice razmazile toliko da im je to normalno funkcionisanje, pričaj malo sa njima, pitaj ih kako je bilo tokom odrastanja, upij u sebe taj osećaj maženosti i paženosti. ne pravi grešku misleći da su te žene nesposobne ili na bilo koji način zavisne. njih su roditelji obezbedili da budu prvo nezavisne, da bi onda mogle biti zdravo zavisne, mažene i pažene. to se onda dalje prenese na izbor partnera i muža, nijedna od tih žena nema muža koji bi dozvolio da podele račun u restoranu.

ako išta od ovoga kreneš da praktikuješ, očekuj da ćeš postati okidač za izlive raznih emocija kod ljudi, i da će pokušati da te posrame što dobijaš parfeme i cveće bez povoda, a zamisli ponekad stigne buket i tvojoj majci i sestri, babi i čukunbabi 😮 pusti da kmeče; muškarci što ne mogu to da pruže svojim ženama, a žene jer od svojih emocionalno zakržljalih partnera bez manira to ne mogu da očekuju ni za pet vekova. a već se udale za njih, jbg. mada tu daleko više saosećanja imam za žene, kad je izbor nikakav, pristaje se na razne ljudske minimume

i za kraj, vrlo važno: lik se za mesto u tvom životu ne takmiči sa drugim muškarcima, već sa tobom. život sa njim mora da ti bude lepši nego tvoj život sa samom sobom. ako nije, šta radi tu...
:dosadno:

A pitanje je

Šta je za vas ono što najviše želite da dobijete iz odnosa i što vam je krivo kada vidite da od vašeg partnera dobija neko drugi a ne vi? Vreme? nešto drugo? više sa šali sa nekim? opuštenije izgleda u drugom društvu? ima veće poverenje u nekog drugog? Da ne kažem deluje vam da je neku drugu/drugog više voleo/la jer je... ? I kako se izlazi na kraj sa tim spoznajama?

Ono prvo je bio moj odgovor.
U dužoj sam vezi i znale su mi padati na um takve stvari, da mi se čini npr.da je opušteniji sa društvom, znala sam to i reći. Ali nisam ja bila ok sama sa sobom, i tako mi je i govorio i upravu je bio 1/1, što sam i priznavala.

Ali, kako sam ja rješavala neke veće, svoje probleme, i uspjela, onda sam tek relativno nedavno shvatila da se trebam okrenuti samo samoj sebi kao prioritet-šta hoću to i zadovoljim.
I tada mi je postalo sve, sve daleko bolje i lakše. Prvo ja se dobro osjećam, zezam, rješavam stvari, pa umirujem njega, trudim se oko njega, a drugo mislim da mu je sa mnom prelijepo, pa mi daje svoje vrijeme, puno se šalimo itd.

Benefit sigurnog i stabilnog odnosa je što znam da je tako, i onda imam taj mir i spokoj.
Ako mi on treba, kažem mu i tu je. Jednostavno je i direktno.
Ali nemam više nikakve nesigurnosti, razmišljanja, poređenja, razmišljanja o odnosu...to je jednostavno to. Samo mi treba da nastavim samu sebe osluškivati i činiti kako ja mislim da treba.

Eto, razumijem te sasvim sa pitanjima, lijepo je što si to podijelila. Ali ja sam to razriješila tek nakon x godina odnosa, ali sam svo vrijeme sama po sebi kopala...uvijek rješenja u sebi tražim, a ne u svijetu, pa me taj pristup vodi samospoznaji i osjećaju samozadovoljstva...

I nije rješenje u partneru, kao smeta mi ovo ili ono,pa da treba on nešto činiti ili ne.
Ako je on naš izbor, to je to-prihvatiti i truditi se biti podrška prvo sebi, pa onda i njemu.
Neka on radi šta želi, mene trenutno baš briga, jer i ja činim šta želim.
Pojačala sam bliske veze sa prijateljima, posebno najboljom prijateljicom i majkom, i tu dobijam onu neku emocionalnu, žensku podršku. A sa partnerom se samo zezam, ili se dogovaramo. Kontam da je zato važno da mi žene imamo neke druge, bliske nama žene oko sebe, jer se tako izbalansiramo. Ali nije to uvijek jednostavno svakoj ženi, meni nije bilo ali sam i tu u samospoznaji baš uznapredovala.

Ali vjeruj, bilo je zajebano doći do ovoga svega. Nije uopšte med i mlijeko, kako možda sada izgleda u ovoj poruci jer je trenutno dobro. Ali isplatilo se sve.

Želim ti sreću i mir. Ti si meni baš super, pa ne sumnjam ni najmanje da ćeš razriješiti ako te nešto muči!

Naime, ja sam ukapirala da kod mene postoji neko pravilo: ni malo mi se ne sviđa ako neko s kim se viđam i do koga mi je stalo provodi vreme u muvanju. i to puno vremena, dopisivanje, druženje šta god, ili ono da provodi vreme sa nekom drugom tipa spavaju zajedno, doručkuju, imitacija veze ili braka i slično, nego recimo da samo dohvati neku i krešu se sat, dva sata i svako svojoj kući bez neke priče i intimiziranja. Naime, po mom osećaju ovo drugo nije ništa posebno bitno, to je neka kres šema. Znam, znam, sad će da skoče mnogi kako, ali eto tako.

Šta je za vas ono što najviše želite da dobijete iz odnosa i što vam je krivo kada vidite da od vašeg partnera dobija neko drugi a ne vi? Vreme? nešto drugo? više sa šali sa nekim? opuštenije izgleda u drugom društvu? ima veće poverenje u nekog drugog? Da ne kažem deluje vam da je neku drugu/drugog više voleo/la jer je... ? I kako se izlazi na kraj sa tim spoznajama?

Teško je to priznati, ali ipak?

Pogledajte prilog 1429915
Zakomplikova ga.

Naime, ja sam ukapirala da kod mene postoji neko pravilo: ni malo mi se ne sviđa ako neko s kim se viđam i do koga mi je stalo provodi vreme u muvanju. i to puno vremena, dopisivanje, druženje šta god, ili ono da provodi vreme sa nekom drugom tipa spavaju zajedno, doručkuju, imitacija veze ili braka i slično, nego recimo da samo dohvati neku i krešu se sat, dva sata i svako svojoj kući bez neke priče i intimiziranja. Naime, po mom osećaju ovo drugo nije ništa posebno bitno, to je neka kres šema. Znam, znam, sad će da skoče mnogi kako, ali eto tako.

eh, ta vrazica u tebi..:)
znam, nekako slutim kako odgovor znas, pa ipak pitas...
Provociras misao, trazis odgovore, preispitujes...
Ona voli lutke, djecu, pse i macke...
Odgovor zapravo nudi ratio, a mi smo ljudi, u redu je preispitivati, traziti, htjeti vise i jos pa i besraj sam..
Paula, nema beskraja, cak i kad bi ga bilo ne bismo ga mogli spoznati, to nije kategorija ljudskog.
Pitas, sta mi trazimo..?
Bas taj drhtaj, bas taj tren i onda kad ga ne zivimo vise , kad ga ne dajemo ili ne primamo znamo da je eto prolazan, makar smo zeljeli vjecnost..
Hebiga...
Mozda ce zena svilena bedra...:)

pa sta ce covek

zna da je stobom samo kundacenje i je.ebacina sa rokom trajanja

trazi sebi nesto posle i nesto stalnije mozda...

kad se iskecate i dosadite si (po tvojim dosadasnjim izjavama oko par mjeseci) gleda cojek nesto da ima u sigurici... i onako si mu trenutna sema...

Očekujem ljubav, poštovanje i razumevanje. Najbitnija stvar kod mene je razumevanje. Moramo se razumeti dobro i imati dobru komunikaciju i poštovati se takođe.
Nisam neko ko se opterećuje sa takvim stvarima jer to su bezrazložni kompleksi.
Ako se dakle vodim tim kompleksima mogu slobodno da se zavučem pod neki kamen i nikad nemam devojku/ženu.
To da li je nečiji penis veći nije nešto čime bih u principu trebao da se bavim.
Ako bih pak imao neke sumnje tog tipa da joj nisam prvi izbor već neka rezervna varijanta ispitivao bih čisto situaciju da upoznam i doprem do suštine stvari i na osnovu toga donesem odluku o daljem toku veze i eventualno njenom prekidanju ako nisam zadovoljan zaključkom.
Trudim se da postignem dubinu u odnosu, dakle razumevanje...
Ne znam zašto ljudi beže od dubinskog povezivanja jer u principu mene jedino to zadovoljava.
Ako to ne dobijem već neki površan odnos ja neću biti zadovoljan i prekinuću takvu vezu.

Očekujem ljubav, poštovanje i razumevanje. Najbitnija stvar kod mene je razumevanje. Moramo se razumeti dobro i imati dobru komunikaciju i poštovati se takođe.
Nisam neko ko se opterećuje sa takvim stvarima jer to su bezrazložni kompleksi.
Ako se dakle vodim tim kompleksima mogu slobodno da se zavučem pod neki kamen i nikad nemam devojku/ženu.
To da li je nečiji penis veći nije nešto čime bih u principu trebao da se bavim.
Ako bih pak imao neke sumnje tog tipa da joj nisam prvi izbor već neka rezervna varijanta ispitivao bih čisto situaciju da upoznam i doprem do suštine stvari i na osnovu toga donesem odluku o daljem toku veze i eventualno njenom prekidanju ako nisam zadovoljan zaključkom.
Trudim se da postignem dubinu u odnosu, dakle razumevanje...
Ne znam zašto ljudi beže od dubinskog povezivanja jer u principu mene jedino to zadovoljava.
Ako to ne dobijem već neki površan odnos ja neću biti zadovoljan i prekinuću takvu vezu.
Bravo 🙂
To i jeste najvaznije
Imati kraj sebe nekoga ko ti je pre svega prijatelj, sa kim mozes i u dobrim i u losim danima
Poverenje, razumevanje, trud kad je tesko jer to je sve zivot
Bezveze je uvek gledati preko ograde i traziti zeleniji travnjak
Naravno da uvek mozda ima boljih, lepsih, ali to nije poenta zivota
Poenta je zalivati svoj travnjak i negovati ga a ne zavideti na nekom zelenijem i ceznuti za tim

Negujte ono sto imate i znate da vredi

Bravo 🙂
To i jeste najvaznije
Imati kraj sebe nekoga ko ti je pre svega prijatelj, sa kim mozes i u dobrim i u losim danima
Poverenje, razumevanje, trud kad je tesko jer to je sve zivot
Bezveze je uvek gledati preko ograde i traziti zeleniji travnjak
Naravno da uvek mozda ima boljih, lepsih, ali to nije poenta zivota
Poenta je zalivati svoj travnjak i negovati ga a ne zavideti na nekom zelenijem i ceznuti za tim

Negujte ono sto imate i znate da vredi

Драго ми је да те тако лепо укeњало, после много година лутања.

Нека потраје, и срећно заувек.

Back