Kome Gasprom prodaje najskuplji gas!!!!

Nebac69

Domaćin
Poruka
4.915
Srpska ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je juče da cena gasa koji Srbija kupuje iz Rusije mora da bude bar 10 odsto niža od sadašnje koja iznosi 475 dolara za 1.000 kubika i izrazila očekivanje da će ta cena za ovu godinu biti između 370 do 380 dolara za hiljadu kubika.
Ova malo, malo pa oplete po Rujama , kako li će samo da im objasni da moraju da snize cenu za još 10%

hahaha ENGLEZIMA i NEMCIMA za $313, a srpskoj ''braci'' za $475......prava KGB ''braca''. Ocigledno da su Rusima blizi Englezi i Nemci od Srba.

Gasprom ne prodaje nikakav gas englezima - to lazes , jer nema gasovoda iz Rusije do Engleske.

Engleska ima svoj gas iz severnog mora i skotske .

Gas ne moze da se stransportuje u kamionima konzervama i kutijama - vec iskljucivo preko gasovoda.

Sto se tice nemacke ona placa gas nesto jeftinije nego mi, prvenstveno zato sto vuce 100 puta vecu kolicinu gasa - a i zato sto ima izgradjen severni tok.

Nemacka u decembru 2012 godine placa gas 420 dolara za 1000 kubika

Evo i dokaz:

http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas

Gasprom ne prodaje nikakav gas englezima - to lazes , jer nema gasovoda iz Rusije do Engleske.

Engleska ima svoj gas iz severnog mora i skotske .

Gas ne moze da se stransportuje u kamionima konzervama i kutijama - vec iskljucivo preko gasovoda.

Sto se tice nemacke ona placa gas nesto jeftinije nego mi, prvenstveno zato sto vuce 100 puta vecu kolicinu gasa - a i zato sto ima izgradjen severni tok.

Nemacka u decembru 2012 godine placa gas 420 dolara za 1000 kubika

Evo i dokaz:

http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas

Link ti je vec dat ako znas engleski:

http://www.novinite.com/view_news.php?id=147457

Poslednja izmena:
Srbija ima najjeftiniju cenu gasa u Evropi na izlazu iz Rusije, tako kazu Rusi, ali cena naraste na 475 dolara zato sto gas ne kupujemo direktno vec preko posrednika + glavni razlog - oderu nas madjari i ukrajinci na tranzitu . Moze im se - jer gas mozemo da kupimo samo preko njih.

Zato se pravi juzni tok i zato se napravio severni tok da bi se razbio taj monopol.

A srbi, nemci i englezi valjda kupuju iste kolicine :rotf:
Ja mislim da oni kupuju dvadeset puta vise nego mi, stoga je normalno da imaju povoljniju cenu

ma covek je totalna dileja koja misli da se gas prodaje kao tecni naftni gas ili nafta u cisternama.

Zemni gas se ne moze drugacije transportovati osim gasovodom.

To znaci da samo zemlje koje imaju izgradjen gasovod do rusije mogu da kupe ruski gas.

A to nije Engleska jer ne postoji gasovod izmedju engleske i rusije.

hahaha ENGLEZIMA i NEMCIMA za $313, a srpskoj ''braci'' za $475......prava KGB ''braca''. Ocigledno da su Rusima blizi Englezi i Nemci od Srba.
Naravno da su im bliže Švabe,pa švapska dinastija je vladala Rusijom sve do 1918. ,najviše položaje u vojsci , državnoj upravi i plemstvu su držale Švabe , sve carice su bile Švabice , državno i vojno ustrojstvo je bilo preslikano švapsko , glavni grad je imao švapsko ime , velika je to bila ljubav sve do dolaska ********* , a sad pošto su komunjare u rupi Nemačka je ponovo glavni partner Rusije u Evropi .
Mada se ni ne može porediti medjusobno saradnja zemalja poput Rusije , Nemačke i UK ,Kine,SAD ... i saradnja istih sa beznačajnim balkanskim poluprotektoratima .

Drugo ja trazim od Rusa da dignu cenu gasa za Srbiju na preko 1000 dolara za 1000 kubika.

Mislim to je skroz fer, jer vi necete sa Rusijom ocete u EU

Onda trazite od EU , da vam prodaje Nemacka njihov "jeftini gas"

Molim, kumim gospodina Vladimira Putina, da evrotalibanskom rezimu u Srbiji digne cenu gasa na 1000 dolara

Ocete sa EU pa nek vas EU , greje. Nek vas placa i finansira onaj kome djanu dajete.

ne kosta nista jer ne moze da se gas iz rusije transportuje do engleske. ne postoji gasovod.

Па како онда купују , лепо си доле написао :D

Zemni gas se ne moze drugacije transportovati osim gasovodom.

To znaci da samo zemlje koje imaju izgradjen gasovod do rusije mogu da kupe ruski gas.

A to nije Engleska jer ne postoji gasovod izmedju engleske i rusije.

Back