Koмандант жандармерије на ТВ Б 92

Намена оваквих јединица се може злоупотребити,што смо већ имали у случају ЈСО-а..

Дуга је то прича...

Поздрав брате !

O tome pričam svo vreme. A to tim više jer bi ta nova jedinica bila podredjena samo jednom čoveku a taj bi polagao račune samo jednom čoveku ali ne Ministru policije.

Pozdrav i tebi.

O tome pričam svo vreme. A to tim više jer bi ta nova jedinica bila podredjena samo jednom čoveku a taj bi polagao račune samo jednom čoveku ali ne Ministru policije.

Pozdrav i tebi.

Laku noć uvaženim sagovornicima. Bilo mi je zadovoljstvo gostovati ovde.
felix_think.gif

Vidi ....O V O ...

A sve što si napisao ...već postoji ...

A reci mi ovo...Onako hipotetički. Dogodi se neki imaginarni 5 Oktobar i recimo masa ljudi krene...Ko bi ih zaustavio...

Misliš da Rakić nije mislio o tome...

Да се догоди неки нови 5. Октобар 10 оваквих јединица не би могле зауставити народ. Што ЈСО није спречио 5. Октобар?

A da ti meni objasniuš šta Dačić traži na takvoj TV...I) ne samo on...Da li si zapazio da nema tog iole vidjenijeg političara u Srbiji da nije gost na toj TV...I to se utrkuju ko će više puta da bude...

A kod elitnih padobranskih specilanih snaga sasovaca nema nikakve tajne u njihovom ustrojstvu.

Где нема, из САС-а се регрутују људи за МИ 6.

Ево како како се одговара на питање у британском паламенту, а везано је за специјалне снаге.

Mr. Dalyell : To ask the Prime Minister if he will now make it his policy to answer questions relating to special forces.

The Prime Minister : No.

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm199091/cmhansrd/1991-05-17/Writtens-1.html

Таође на једно питање у британском парламенту британски секретар одбране овако одговара:

Од суштинског значаја је оперативна ефикасност специјалних снага Велике Британије. Друго, неопходно је да се заштити идентитет специјалних снага. Откривања идентитета и способности би имати озбиљне последице за ефикасност наших специјалних снага и сигурност и морал кадра.

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200102/cmhansrd/vo020114/debtext/20114-03.htm

А код нас новинар из стране ТВ куће полемише са командантом жандармерије какво ће устројство имати један одред специјалне намене.

Poslednja izmena:
Vidi ....O V O ...

A sve što si napisao ...već postoji ...

A reci mi ovo...Onako hipotetički. Dogodi se neki imaginarni 5 Oktobar i recimo masa ljudi krene...Ko bi ih zaustavio...

Misliš da Rakić nije mislio o tome...

Постоји али у недовољном броју и као што сам написао свакоме коме је мало позната борба против тероризма је јасно да су Републици Србији потребен специјалне јединице.

Имагинарни нови 5. октобар не може да се деси.

sve ukazuje na to da se ovom reorganizacijom zeli centralizovanje komandovanja...
nema racionalnog objasnjenja da se 4 jedinice sa svojim komandama restrukturiraju i ove komande se rasformiraju da bi se stvorila jedinstvena komanda...prica o smanjivanju clanova komande /mada ne znam zasto se ove jedinice zovu vodovi--a imaju to brojno stanje+da su imali ako se dobro secam reci dikica po 80 ljudi u komandi/vodova ne pije vodu....smanjenje komandnog kadra se moze uraditi i na drugi nacin...
centralilovanjem komande /ako sam dobro razumeo-sva cetiri voda ce biti pod jednom komandom od 20-tak ljudi a dikic je glavnokomandujuci/ ne dobija se na efikasnosti sigurno...vec jedan covek lakse drzi pod svojom kontrolom neposredno celu jedinicu...i to je to sto podseca na JSO...jel je pitanje--ko kontrolise dikica i kome on polaze racune..?? tu moze doci do zloupotrebe...

Sve to sa tako strogim i bahatim istupom na TV te iznošenjem ionformacija, jedino mogu da opravdam "faktorom odvraćanja" ili "faktorom zastrašivanja" a u jednom delu "faktorom obmane". Dalje sve proizilazi samo po sebi. Ako je ovako kako je prezentovano od strane lica i na način na koji je prezentovano? Nije dobro.

slazem se potpuno...

Žandarmerija Srbije je jedna specifična jedinica, koja je od Vojske Srbije preuzela KZB. Na terenu koji ima preko 300 km revnosno rade, i to niko ne može da porekne.Mišljenja sam da je prošlo vreme da srpska policija razbija glave građanima Srbije. Zapitajmo se kako je moguće da u isto vreme sinhronizovano se napadaju dva srpska generala jedan iz Vojske drugi iz Žandarmerije. Složićete se da to nije koincidencija već domaći zadatak naših medija (inostranih vlasnika) kao i NVO. General je po vokaciji "vojnik" specijalac a ne prodavac sladoleda pa da se svidi nekom ko ga gleda na televiziji.

Back