Koмандант жандармерије на ТВ Б 92

Dacic je izjavio neki dan na tom istom B92 da se ne formira nikakva nova jedinica i da su to novinari izmislili.
Pa je sad ovaj rekao da je to samo spajanje nekih jedinica...
I na kraju ispade...jos 500 radnih mesta o trosku budzeta.

Јеси ти слушала шта је говорио Дикић или понављаш измишљотине Ћосића?

Dacic je izjavio neki dan na tom istom B92 da se ne formira nikakva nova jedinica i da su to novinari izmislili.
Pa je sad ovaj rekao da je to samo spajanje nekih jedinica...
I na kraju ispade...jos 500 radnih mesta o trosku budzeta.

Nije nikakav problem oko 500 mesta.

Treba samo zatvoriti par nepotrebnih agencija i ima 1000 novih radnih mesta. Znači biće mesta za još 500 pripadnika JSO.

Slusala sam.
Kaze covek da je to samo nova sistematizacija radnih mesta , nikakva nova jedinica. Samo nije znao da objasni razliku od 500 ljudi koja se pojavila novom sistematizacijom.
Он је одлично објаснио, али ти ниси слушала. Очигледно.

Ево да ти ја поновим. Постојећа радна места из постојећих јединица за обезбеђење се преузимају и стављају под жандармерију и тако се повећава број припадника жандармерије у све 4 јединице жандармерије, колико их има, заједно са командом.
Према томе, слушај мало, а немој да понављаш Ћосићеве сплачине.

Да сам био на месту Дикића, ја не бих издржао да не налупам говедо лажљиво које намерно обмањује јавност са полуистинама.
И који је он фактор да се бави оваквим питањима и да износи службену тајну у јавност, па је чак изнео број припадника у копненој зони безбедности и колико има снајпера. Тај човек је кримиланац.

Да сам био на месту Дикића, ја не бих издржао да не налупам говедо лажљиво које намерно обмањује јавност са полуистинама.
И који је он фактор да се бави оваквим питањима и да износи службену тајну у јавност, па је чак изнео број припадника у копненој зони безбедности и колико има снајпера. Тај човек је кримиланац.

Потписујем!

Он је одлично објаснио, али ти ниси слушала. Очигледно.

Ево да ти ја поновим. Постојећа радна места из постојећих јединица за обезбеђење се преузимају и стављају под жандармерију и тако се повећава број припадника жандармерије у све 4 јединице жандармерије, колико их има, заједно са командом.
Према томе, слушај мало, а немој да понављаш Ћосићеве сплачине.
Dobro, a tih 500 novih radnih mesta? Je li i to Cosic izmislio?
Tesko je bilo Dikica razumeti jer ga je Cosic prekidao, nije mu dao da odgovori, Dikic ocito nema zivce i stalozenost da se nosi sa Cosicem, zato je dijalog bio malo konfuzan i nerazumljiv.

Браво мајсторе :ok::ok::ok:

Tesko je bilo Dikica razumeti jer ga je Cosic prekidao, nije mu dao da odgovori, Dikic ocito nema zivce i stalozenost da se nosi sa Cosicem, zato je dijalog bio malo konfuzan i nerazumljiv.

Па, управо сам ти објаснио. Дикић је рекао да се ради о ПРЕУЗИМАЊУ јединица намењених обезбеђењу и још неких јединица која већ постоје као радна места и стављају се под бројно стање жандармерије. И њих има укупно око 500.
И ту је крај сваке приче за разумне људе.

Хајде, ја ћу још лаганије да пишем.
Ћосић из систематизације чита да је предвиђено да се оформи оперативна јединица са 512 људи. И креће са причом да је то 512 нових радних места. Дикић му објасни да се одређене постојеће јединице, променом назива раних места и променом формације, са истим, већ запосленим радницима жандармерије, пребацују (не физички, већ папиролошки) у јединицу другачијег назива а да је ново то што ће имати један командни центар са малим бројем људи и већом ефикасношћу. Поред тога, неке јединице, са већ постојећим, запосленима, се придружују жандармерији.
На то Ћосић понова мантра "а шта је са 500 нових радних места?". Па му Дикић поново објасни.
Па онда Ћосић поново мантра исто. Па дикић почиње да се смеје јер очигледно не може да верује да мора да разговара са неким ко има ограничену моћ прихватања података и памћење златне рибице. Уме то да забави.
Онда га Ћосић пита "а је л` вама смешно што ће бити 500 нових радних места?". Онда му Дикић понуди да му понови целу причу још три пута али види се да схвата да би та прича ушла у Ћосићеву главу и очајнички покушала да нађе мозак....
Е, ако ти још није јасно, да поновимо?

Баш напротив, Дикић је потегао најбоље могуће питање и то јавно. Питање одавања службене тајне.
Такве као што је Ћосић треба почистити законски. А прво оне који изигравају Шацу Убавића.

Nije on kriminalac nego obični mali stani plaćenik i poslušnik. On i njegova nastrana fela nikako da ukapiraju da Jugoslavije više nema i da od Srbije neće uspeti napraviti nekakvu novu Jugoslaviju.

Rešenje za sve Jugoslovene je da se proteraju u njihovu državu.

Izvini što pitam, ali da li si ti gledala pomenutu emisiju?
Da jesam.
Po Dikicevim recima, ne otvaraju se nova radna mesta, samo se sistematizacijom ljudi prebacuju, odnosno,spajaju se jedinice u jednu.
Ali na kraju, kada se uzeo broj zaposlenih pre sistematizacije i posle, ostala je nejasna cifra od oko 500 ljudi. Toliko ih je vise posle sistematizacije.

Баш напротив, Дикић је потегао најбоље могуће питање и то јавно. Питање одавања службене тајне.
Такве као што је Ћосић треба почистити законски. А прво оне који изигравају Шацу Убавића.

To je problem policije koja dozvoli da joj "strogo poverljivo" izadje u javnost.
Ako se jedna TV kuca moze domoci takvih informacija onda...sta reci za nasu policiju...

Da jesam.
Po Dikicevim recima, ne otvaraju se nova radna mesta, samo se sistematizacijom ljudi prebacuju, odnosno,spajaju se jedinice u jednu.
Ali na kraju, kada se uzeo broj zaposlenih pre sistematizacije i posle, ostala je nejasna cifra od oko 500 ljudi. Toliko ih je vise posle sistematizacije.

Tako sam i ja razumeo, preraspodela postojećih ljudi. A čak i da se novi zapošljavaju, u čemu je problem? Imamo vema tešku situaciju na KiM, administrativnu granicu koju treba kontrolisati. To je isto kao kad je Dikić pokušao da objasni da 70-ak snajperista nije puno za našu državu. Ali to nije bio zadatak voditelja, on je morao da nešto kaže, da optuži. Sva objašnjenja je negirao. Na osnovu čega je uopšte tvrdio nešto drugo, da li ja pokazao neki zvanični dokument koji potvrđuje njegovu priču? Smetala mu je nabavka savremene opreme za žandarmeriju? Nazivao municiju naoružanjem... bar je mogao da se spremi za emisijiu, a ta nespremnost pokazuje samo želju da se neko ili nešto optuži, po svaku cenu i bez argumenata.
Možda ima istine u svemu tome, kako mi da znamo? Ukoliko ima, zna se procedura i šta je uloga sudova. Jedan voditelj neće da reši eventualni problem, naročito ne na onako primitivan i loš način.

To je problem policije koja dozvoli da joj "strogo poverljivo" izadje u javnost.
Ako se jedna TV kuca moze domoci takvih informacija onda...sta reci za nasu policiju...

To znači da će iz policiji morati da se otpuste svi nepouzdani pripadnici a najpre hrvati iz takozvane hrvatske, muslimani iz federacije i šiptari sa Kosova i Metohije.

To dalje znači da će morati bar da se duplira broj pripadnika žandarmerije i da se napokon žandarmertija počne baviti bezbednošću građana Srbije i same Srbije a ne stranih plaćenika, diktatora i njegovih službi za uništavanje Srbije. Narvano da to znači hapšenje svih koji krše Ustav i Zakon RS.
Od Predsednika Srbije pa do tebe.

Tako sam i ja razumeo, preraspodela postojećih ljudi. A čak i da se novi zapošljavaju, u čemu je problem? Imamo vema tešku situaciju na KiM, administrativnu granicu koju treba kontrolisati. To je isto kao kad je Dikić pokušao da objasni da 70-ak snajperista nije puno za našu državu. Ali to nije bio zadatak voditelja, on je morao da nešto kaže, da optuži. Sva objašnjenja je negirao. Na osnovu čega je uopšte tvrdio nešto drugo, da li ja pokazao neki zvanični dokument koji potvrđuje njegovu priču? Smetala mu je nabavka savremene opreme za žandarmeriju? Nazivao municiju naoružanjem... bar je mogao da se spremi za emisijiu, a ta nespremnost pokazuje samo želju da se neko ili nešto optuži, po svaku cenu i bez argumenata.
Možda ima istine u svemu tome, kako mi da znamo? Ukoliko ima, zna se procedura i šta je uloga sudova. Jedan voditelj neće da reši eventualni problem, naročito ne na onako primitivan i loš način.
Nemam ni ja nista protiv nase policije i jedinica za specijalne namene, njih ima u svim zemljama i treba ih biti pogotovo sto mi imao probleme u samoj drzavu (Kosovo).
Samo, nije mi jasno zasto se krije broj?
Zasto Dacic nije rekao "Jeste, zaposlili smo jos 500 ljudi koji su nam trebali da bi popunili redove" i sve bi bilo u redu.
Nije u redu sto se uopste jedna TV kuca bavi takvim stvarima i ko je Cosic da bi njemu policija polagala racune?
A ako su vec podaci procurili onda ih je Dacic trebao objasniti, jer policija je nasa, nije samo njegova, svi je placamo.
E sad imas drugu stvar...kad je B92 otkrio malverzacije u Kolubari, otvorio aferu oko nabavljanja vakcina i ostalih afera...onda je B92 bila dobra TV kuca...ne mogu oni otvarati afere samo one koje nama odgovaraju.

Nemam ni ja nista protiv nase policije i jedinica za specijalne namene, njih ima u svim zemljama i treba ih biti pogotovo sto mi imao probleme u samoj drzavu (Kosovo).
Zasto Dacic nije rekao "Jeste, zaposlili smo jos 500 ljudi koji su nam trebali da bi popunili redove" i sve bi bilo u redu.
Nije u redu sto se uopste jedna TV kuca bavi takvim stvarima i ko je Cosic da bi njemu policija polagala racune?
A ako su vec podaci procurili onda ih je Dacic trebao objasniti, jer policija je nasa, nije samo njegova, svi je placamo.
E sad imas drugu stvar...kad je B92 otkrio malverzacije u Kolubari, otvorio aferu oko nabavljanja vakcina i ostalih afera...onda je B92 bila dobra TV kuca...ne mogu oni otvarati afere samo one koje nama odgovaraju.
Pa zato što ne primaju nove ljude...il to treba da se nacrta. A šta i da primaju? Pa uskoro će kvazi-država Kosovo da dobije mnogo brojniju i opremljeniju vojsku od nas, a ti se sekiraš što naši pojačavaju specijalne jedinice. Nekad stvarno ne razumem naš narod...:zroll:

Nije B92 otkrio te afere, oni su dobili zadatak da ih objave. Priču oko vakcina su mnogi započeli pre B92.
Ja bih voleo da vidim da li je u pitanju novih 500 policajaca ili je samo reč o premeštanju, ali ne bih se bunio da su novi u pitanju jer nam trebaju. I to sa najnovijom opremom.
Sa druge strane, nije Dačić gostovao u toj emisiji, već komandant žandarmerije.
Inače, meni B92 nikad nije bila dobra televizija, čak ni dobar radio dok su bili uz narod protiv miloševića. Znam kako se tamo tada radilo i ko je sve otišao od njih i zbog čega.

Back