Kolonoskopija! Gde?

Evo da se javim, upravo sam zavrsila gastroskopiju. Koga god to čeka, evo mog iskustva naravno u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji. Kada vas prozovu, potpisete saglasnost za anesteziju i uzimanje biopsije, anesteziolog pogleda svu vasu dokumentaciju, sestra vas pita o alegrijama, bolestima. Onda legnete urade vam ekg i izmere pritisak. Onda vam postave braunilu u ruku daju lek da se smirite, svi vas maze po glavi i onda vas okrenu na levi bok, stave plasticni deo u usta kroz koji ce da ide crevo. I onda sestra pocne da vam ubrizgava anesteziju i ni ne znate kad ste zaspali, zaspite lepo kao u svom krevetu i sanjate lepo i onda se samo probudite isto lepo kao u svom krevetu lezecu na leđima i gotovo. Ne osecate nista kao da pregled nije bio, apsolutno nista. Odlezite pola sata, skinu vam braunilu, doktor vam da izvestaj i terapiju ako treba i idete kuci. Ovako je sve u detalje. Niste ni osamuceni mnogo posle. Kao malo pospani. Nalaz na heliko bakteriju se ceka 5 do 7 dana, to vam jave. Nadam se da sam pomogla svojim iskustvom. Ko radi sa anestezijom nema potrebe ni za kakvim strahom. Ja ne bi bez nje smela ni slucajno, ali to sam ja. Pozdrav svima

Hehhehe, pa jel smo ti to sve lepo rekli?

Jeste. Nego covek kada prvi put nesto radi ima ogroman strah i tremu. Ja sam se tresla, jedva sam na nogama stajala od straha. Svi su mi rekli jao kako se uplasila pa me mazili tamo. Bila sam sigurna ja ovo preziveti necu. Jos kada sam videla ono crevo debelo, ja ne znam kako su oni uspeli to da ubace u mene. Ne znam sto to mora toliko debelo da bude, sto ne naprave tanke. Ali dobro, proslo je i dobro je. Covek koji je u susednoj sali trebao da radi kolonoskopiju se namucio bas, nije se dobro iscistio pa nisu mogli da mu urade pa su ga poslali u bolnicu pa ce mu raditi u utorak. I on je trebao pod anestezijom da radi ali eto.

Zaboravila sam da napisem da vam stave i kiseonik da udisete kroz one cevcice u nosu pre da zaspite. Da bi mogli normalno da disete. Na levu ruku merac pritiska, u desnoj braunila a oksimetae mislim isto na desnoj ruci. Mislim da nisam nista vise zaboravila. Volim sve da napisem, jer znam koliko je meni znacila svaka sitnica, da sve saznam kako ide gastroskopija. Na obucu vam svave one natikace.

Jeste. Nego covek kada prvi put nesto radi ima ogroman strah i tremu. Ja sam se tresla, jedva sam na nogama stajala od straha. Svi su mi rekli jao kako se uplasila pa me mazili tamo. Bila sam sigurna ja ovo preziveti necu. Jos kada sam videla ono crevo debelo, ja ne znam kako su oni uspeli to da ubace u mene. Ne znam sto to mora toliko debelo da bude, sto ne naprave tanke. Ali dobro, proslo je i dobro je. Covek koji je u susednoj sali trebao da radi kolonoskopiju se namucio bas, nije se dobro iscistio pa nisu mogli da mu urade pa su ga poslali u bolnicu pa ce mu raditi u utorak. I on je trebao pod anestezijom da radi ali eto.
Naknadno videh da si vec odradila posao.
Eto, sve super. ;)

Hvala Bogu! Hvala vam svima sto delite svoja iskustva, u takvim situacijama to mnogo znaci da se covek bolje pripremi psihicki i fizicki koliko moze. I skener sam prebrinula. Ali to sam i ranije prolazila pa sam znala kako ide. Ovoga puta je kontrast bio mnogo jak, i dr. pacijenti u čekaonici su to komentarisali .:bye:

Back