Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Evo da se javim, upravo sam zavrsila gastroskopiju. Koga god to čeka, evo mog iskustva naravno u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji. Kada vas prozovu, potpisete saglasnost za anesteziju i uzimanje biopsije, anesteziolog pogleda svu vasu dokumentaciju, sestra vas pita o alegrijama, bolestima. Onda legnete urade vam ekg i izmere pritisak. Onda vam postave braunilu u ruku daju lek da se smirite, svi vas maze po glavi i onda vas okrenu na levi bok, stave plasticni deo u usta kroz koji ce da ide crevo. I onda sestra pocne da vam ubrizgava anesteziju i ni ne znate kad ste zaspali, zaspite lepo kao u svom krevetu i sanjate lepo i onda se samo probudite isto lepo kao u svom krevetu lezecu na leđima i gotovo. Ne osecate nista kao da pregled nije bio, apsolutno nista. Odlezite pola sata, skinu vam braunilu, doktor vam da izvestaj i terapiju ako treba i idete kuci. Ovako je sve u detalje. Niste ni osamuceni mnogo posle. Kao malo pospani. Nalaz na heliko bakteriju se ceka 5 do 7 dana, to vam jave. Nadam se da sam pomogla svojim iskustvom. Ko radi sa anestezijom nema potrebe ni za kakvim strahom. Ja ne bi bez nje smela ni slucajno, ali to sam ja. Pozdrav svima
Hehhehe, pa jel smo ti to sve lepo rekli?