Kol'ko sladoleda ne može da škodi?

Ako si napolju,toplo je i naglo pojedes vise sladoleda desava se da imas osecaj kako ti je deo glave zamrznut al* to prodje.

Kad ga normalno jedes smuci ti se ako preteras,povratis i sve u redu al* nema razloga za preterivanje.

Jedem ga cele godine kad mi se jede i uzivam u divnom ukusu koji mi tog trenutka odgovara.

Poslednja izmena:
Žena napravi sladoled u tepsiji 32*18*7 sve u centimetrima, od mleka, jaja, meda i sezonskog voća(jagode su na kraju) i turi to u zamrzivač.
Na nas 5 to ne izdrži više od dva dana, s tima da deca (sin od 9 i po i bliznakinje od 6 i po) pojedu gro toga.

Шта ће вам јаја? Замутите шлаг, измиксајте воће, мало прах шећера и то ставиш у фриз.

Шта ће вам јаја? Замутите шлаг, измиксајте воће, мало прах шећера и то ставиш у фриз.
Сладолед без јаја ми некако постан, а и Џивина је наша, а мед... па матори држи пчеле на салашу, иначе мед треба да је од оних вискознијих тј течнијих као багремов, или босиљак.

a secer sam sto goji,nisi zedan posle toga pa utolis zedj kokakolom?zlo

- - - - - - - - - -

procitajte malo kako secer utice na nervozu dece pa onda trucajte napamet
Secer utice lose na mnogo toga... moja deca nikad ne jedu secer.

ovo je moj recept za hladni dezert:

smrznuta banana iseckana pre smrzavanja
puter od kikirikija (sama pravim) jedna kasika
malo slatke pavlake ne znam koliko stavim odokativno
vrlo malo nerafinisane soli

prvo sameljes banane i puter, onda dodas slag i so
mutis jos malo, posle mozes da smrznes ili odmah posluzis u toj dosta tecnoj formi

moja deca koja nisu navikla na slatkise to obozavaju

Сладолед без јаја ми некако постан, а и Џивина је наша, а мед... па матори држи пчеле на салашу, иначе мед треба да је од оних вискознијих тј течнијих као багремов, или босиљак.

Нема потребе за јајима, сладоледи се заснивају на павлаци и додацима.

Моја другарица има онај апарат који непрекидно меша смесу - зашећерени шлаг + пасиране малине и ништа више није потребно.

Poslednja izmena od moderatora:
Vala meni jeste i najlepši i najukusniji. :D Mogla bih ga jesti svaki dan po ceo dan. :zaljubljena:

i ja :) i jedem sladoleda svaki dan... ali...
u nekoj brzoj anketi za najukusniji slatkis bih svakako rekla cokolada, za najlepsi verovatno neki kolac... ono sto bi mi se jelo u tom trenutku...
ali ukus kinga od bele cokolade i malina mmmm... kupila juce celi paket i stavila u svoj zamrzivac :rumenko:

i ja :) i jedem sladoleda svaki dan... ali...
u nekoj brzoj anketi za najukusniji slatkis bih svakako rekla cokolada, za najlepsi verovatno neki kolac... ono sto bi mi se jelo u tom trenutku...
ali ukus kinga od bele cokolade i malina mmmm... kupila juce celi paket i stavila u svoj zamrzivac :rumenko:

Uff, taj je dobar. :D Mada ja više volim da one na kugle, zbog raznovrsnosti, pa mogu da biram ukuse i kombinacije.

Нема потребе за јајима, сладоледи се заснивају на павлаци и додацима.

Моја другарица има онај апарат који непрекидно меша смесу - зашећерени шлаг + пасиране малине и ништа више није потребно.
Ствар укуса.
Шлаг само у кафу, а и то више кад су у питању гости.
Иначе од индустријских и посластичарских сладоледа(који су опет углавном индустријски, али од неких других индустрија) најлепша ми је ванила.

Што се мене тиче, да л изем 10 у сезони, до сада сам појео 1 и није ми ни пријао. Више волим велики кекс корнет од сладоледа. Ни клинци нису сладолеџије; деда је триповао од прехлада и упала грла док су били патуљци, па им је остало као условни рефлекс да не "трзају" на сладоледе...ал што једу-ко матори лол

Pogledajte prilog 331749

videla sam ovu ilustraciju danas i pomislila:
-sreca moja sto sladoled bas i nije jeftin...
mali, veliki, porodicni... njam njam.
nije najlepsi, nije najukusniji ali je nekako najomiljeniji slatkis. u cemu je tajna? u onim malim zabranama - jos je hladno, nije vreme za sladoled i slicno :)

popushi buxnu, pa probaj! otvorice ti se ochi! :lol:

ja samo znam da jos uvek vuchem sladoled koji sam zdrala u prvoj trudnoci, pre 4 godine
ne mogu da ga se otarasim uopste...uvek mi ostane bar 2 kg zalepljeno
proklet bio tako ukusan!

- - - - - - - - - -

i vise mu ne prilazim
ni njemu ni drugim slatkisima

- - - - - - - - - -

ja sam ko alkos
bez jednog mogu, s jednim ne mogu :mrgreen:

Back