Koliko voti je vaše pojačalo?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Jedinica za snagu je Watt. Dobila je ime po James Watt-u škotskom hemičaru, inžinjeru i pronalazaču.

U britanskom engleskom se Watt izgovara Vot

Zašto se onda kod nas jedinica ne izgovara vot što bi bilo pravopisno ispravno umesto vat (nepravilno, to jest nepismeno), a recimo ime pokojnog bubnjara Stonsa, se pravilno izgovara Vots (Watts)?

Nego, koliko vam je pojačalo?

cevno tri i po vata je ko 30 vati tranzistorsko
lose poredjene
3,5 w triodno sa dht triodom i 103 db lowther hornom ima veci zvucni pritisak nego krell od 150w kroz elektrostatike napr megije.... provereno...ceo zivot sam u tome...

naravno sve zavisi koju muziku slusas i kakvi su tranzijenti..za velike orkestre ipak treba makar 300b trioda od 7 wati ili 211 sto je najbolja cevka kao u ongaku pojacalu...onda imas sve..ali ongaku kosta 50 soma evra u najeftinijoj varijanti bez icega... :lol:

lose poredjene
3,5 w triodno sa dht triodom i 103 db lowther hornom ima veci zvucni pritisak nego krell od 150w kroz elektrostatike napr megije.... provereno...ceo zivot sam u tome...

naravno sve zavisi koju muziku slusas i kakvi su tranzijenti..za velike orkestre ipak treba makar 300b trioda od 7 wati ili 211 sto je najbolja cevka kao u ongaku pojacalu...onda imas sve..ali ongaku kosta 50 soma evra u najeftinijoj varijanti bez icega... :lol:
pa morao sam da te isprovociram da nam lepo objasniš ;)

Back