Колико воде треба да пијете сваки дан?

Tebi nije bilo poznato, meni jeste:)

Ja za to Valjevsko nisam nikada ni cula, secam se BIP-a i Niksickog.
Sada je Zajecarsko prva liga.
E vidis ja sam poceo Valjevsko polovinom '70-ih,a prestao otprilike '90-ih kada su prestali sa proizvodnjom.jedno od najboljih piva u bivsoj Jugoslaviji,a Jagodinsko crno su mi davali po casu i ranije,kao da bi se ugojio malo,jer sam kao mladji bio mrsav.Probao sam i sa sirovim jajima,ali nista nije pomoglo.Tako da sam se s pivom poceo druziti u ranoj mladosti.

Nemam ja ništa protiv piva, pijem ga i ja povremeno, samo što je pojam granice relativan za svakoga. Nekom je granica jedno, nekom 3 a nekom 10.
Inače, i na pivo čovek može da se navuče, izaziva blagu zavisnost. Pijte pivo svaki dan, recimo 10-tak dana po par komada, a onda jedanaesti dan popijte vodu kada ožednite. Videćete da nećete vodom utoliti žeđ a mozak će vas podsetiti i davati signale da popijete pivo i da će vam tada bili lepo.

Nemam ja ništa protiv piva, pijem ga i ja povremeno, samo što je pojam granice relativan za svakoga. Nekom je granica jedno, nekom 3 a nekom 10.
Inače, i na pivo čovek može da se navuče, izaziva blagu zavisnost. Pijte pivo svaki dan, recimo 10-tak dana po par komada, a onda jedanaesti dan popijte vodu kada ožednite. Videćete da nećete vodom utoliti žeđ a mozak će vas podsetiti i davati signale da popijete pivo i da će vam tada bili lepo.
Eh, pa tako je i sa cokoladom;)
Naravno da je najzdravije piti vodu, a najopasnije utoljavati zed kokakolom ili napicima punim secera.

Iako se bavim fitoterapijom, danas moj ručak:

1. domaća juneća supa (kolagen)
2. vitamini A,C,D
3. Selen
4. Cink
5. Kompleks vitamina B (pivo jedna čaša)
6. U supi crni biber taze mleven (vitamin C) i kurkuma, obavezno pomešana sa biberom (radi aktiviranja) kao antiinflamatorni suplemet

Prilozi

• IMG_20211105_161457.jpg
    IMG_20211105_161457.jpg
    117,9 KB · Pregleda: 3
Nekada sam lako mogao popiti 10 piva ada se ne poznaje da sam uopste pio.Znao sam za provedenu noc u kafani popiti i vise od gajbe,ali je bitno da sutradan nisam imao mamurluka.Medjutim pri kreju pre nego sto sam ostavi pice,poceo je jezik da mi zadebljava i posle jednog piva.To je bio znak da ga treba ostaviti.To sam i uradio.Od '94 ne okusam alkohol uopste.

Back