Koliko verujete ljudima koje virtuelno upoznate?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad sam se setio situacije od pre 2 meseca, na konto toga, a i u vezi sa ljis tematikom.

Postoji devojka s kojom imam takoreći drugarski odnos, ali daleko od tog da smo bliski. Znamo se dugo, ona je još od detinjstva najbolja drugarica moje najbolje drugarice, tako da se neizbežno često srećemo. I sad, već duže vreme sam slutio da je zainteresovana, ali nisam to znao za definitivno, sve do pre 2 meseca. Tad jedan petak odemo u kafanu svo troje plus još nekih par ljudi. Izlazili smo tako zajedno i ranije, ali nijednom se ona nije napila. To veče se napila.

Nema greške, kod pijanog sve vidiš. :lol:

A šta sa onima koji ne piju? Ili onima koji umeju da piju a da se ne napiju?
I kako to ima veze sa virtuelnim ljudima? :think:

Na raznim forumima i uopšte, društvenim mrežama, srećemo mnogo ljudi. Neke samo usput, a sa nekima ostvarimo i neki bliži kontakt, ponekad virtuelno poznanstvo prenesemo i u rl... Ono što mene zanima je da li i u kolikoj meri možemo verovati ljudima koje virtuelno upoznamo? Možemo li biti sigurni ikako da neće zloupotrebiti ono što im se poveri? Da ako im, na pr. pošaljete sliku ona neće stići u još deset sandučeta pa u još bar toliko foldera na kompjuterima? Da ako im poverite neku tajnu o sebi ona neće postati javna? Ili je pametnije ne govoriti ni pokazivati ništa što ne biste objavili javno?

Kakvo je vaše mišljenje i iskustva?

Upoznavanje je upoznavanje, i to je tek prvi nivo. Posle ide druženje, pa nakon nekog vremena skontaš kome možeš da se poveriš. Skoro sva moja upoznavanja iz virtuelnog sveta bila su pun pogodak. I sva su se održala. U principu, ako su forumska, ti već po načinu na koji neko piše, razmišlja možeš da zaključiš da li ti paše ili ne. Teže je doći do zaključka o ljudima koje upoznaješ preko društvenih mreža. A fotke...pa i ako kruže briga me, nisu blamantne, ni nekakve za da se skrivaju. Takve ni nemam, baš zato što, ma kako bila mala, postoji mogućnost da procure negde gde ja ne želim da budu.

Bivši mi je predlagao da se snimamo tokom seksa. Nije bilo teorije da pristanem. Prvo, to me uopšte ne privlači, da se jedan tako intiman čin snima, drugo, odmah sam pomislila kako se taj snimak vrti na youtubu i zgrozila se. A i on mi tog trenutka nije bio baš mio, s tom kretenskom idejom.

Upoznavanje je upoznavanje, i to je tek prvi nivo. Posle ide druženje, pa nakon nekog vremena skontaš kome možeš da se poveriš. Skoro sva moja upoznavanja iz virtuelnog sveta bila su pun pogodak. I sva su se održala. U principu, ako su forumska, ti već po načinu na koji neko piše, razmišlja možeš da zaključiš da li ti paše ili ne. Teže je doći do zaključka o ljudima koje upoznaješ preko društvenih mreža. A fotke...pa i ako kruže briga me, nisu blamantne, ni nekakve za da se skrivaju. Takve ni nemam, baš zato što, ma kako bila mala, postoji mogućnost da procure negde gde ja ne želim da budu.

Bivši mi je predlagao da se snimamo tokom seksa. Nije bilo teorije da pristanem. Prvo, to me uopšte ne privlači, da se jedan tako intiman čin snima, drugo, odmah sam pomislila kako se taj snimak vrti na youtubu i zgrozila se. A i on mi tog trenutka nije bio baš mio, s tom kretenskom idejom.

lepo je verovati u ljude generalno nevezano gde ih susrećeš, a od tvoje lične procene zavisi kome ćeš dati naklonost bez obzira iz kog sveta dolazi.
ja imam potrebu da verujem u ljude.

- - - - - - - - - -

čak sam se i udala za jednog koji je došao iz virtuelnog sveta :heart:

I kako to ima veze sa virtuelnim ljudima?

Devojka pod nikom Lust je napisala kako ne može u potpunosti da upozna nekog dok ga ne pogleda u oči i ja sam se na to nadovezao. Čovek bi pomislio da moderator treba da prati šta se piše na temi, al čovek i greši...

A šta sa onima koji ne piju? Ili onima koji umeju da piju a da se ne napiju?

Onda će mi zauvek ostati misterija.

Uzgred, izbegavam druženje sa strejt edž ljudima. Ne verujem im. Pomalo me i plaše da budem iskren...

Back