Koliko verujete lekarima?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Iz mog zivotnog iskustva sam naucio da lekarima nikada ne treba verovati PREVISE.

NIKADA se ne oslanjam na misljenje i dijagnozu samo jednog lekara.

Uvek trazim jos nekog koji ce to potvrditi ili odbaciti, a kada je stvar ozbiljnija, trazim nezavisno misljenje i tri lekara!

Kako vi stojite sa ovim pitanjem?

Verujete li prvom koji nosi beli mantil? :kafa:

Iz mog zivotnog iskustva sam naucio da lekarima nikada ne treba verovati PREVISE.

Uvek trazim jos nekog koji ce to potvrditi ili odbaciti, a kada je stvar ozbiljnija, trazim nezavisno misljenje i tri lekara!

pa sad....:zper:
ako je visok i ima dubok glas,ne bih cekala drugog :prstic:

Verujem, jer sam bila bolesna i po bolnicama... i uvek sam sa lekarima imala dobra iskustva. Dvojica porodicnih prijatelja su lekari, pa uvek i njih pitam za misljenje. I nisam od onih, necu da piejm lekove, samo prirodno kako su ljudi nekad.... Ja bih nekad davno umrla :lol:

..verujem im dok ih ne uhvatim u
- nezainteresovanosti (odlazim odmah)
- kontradiktornosti (trazim pojashnjenje, ipak ja nisam lekar)
- neznanju (nemaju objashnjenje za kontradiktornost, odlazim)
- sujeti koja nadvladava struku (ne zele da objashnjavaju, odlazim ukoliko imam izbora)

..u principu im verujem u startu, a sumnje moraju da "zarade"..shta cu drugo..

Naravno da ne treba verovati lekarima. To je sve priučeno i samo gleda da te zajebe.
Mi smo narod koji sve zna i sve radi sam. Sami krečimo, sami nameštamo pločice, menjamo slavine; vikende provodimo pod haubom automobila umesto da budemo na izletu ili sa prijateljima. Doduše družimo se sa prijateljima vikendom kada izlivamo ploču ili zidamo šupu. Nema veze što pojedemo i popijemo u trostrukom iznosu cene rada Crnotravaca i što će šupa da stoji nakrivo, nećemo valjda da plaćamo za nešto što možemo i sami. A usput se družimo, odsečemo sebi poneki prst, ušinemo se, padne nam crep na glavu i skrljamo se s merdevina.

Ne vidim razlog zbog kojeg se ne bismo sami i lečili. Siguran sam da među nama ima dovoljno informisanih ljudi koji mogu da postave bilo koju dijagnozu i prepišu terapiju, a ako nisu baš najsigurniji gugl je keva.
Baš sam neki dan prepričavao kako je ortak koji me je dovezao u hitnu na ušivanje sve vreme stajao između lekara i sestre i objašnjavao im koji konac treba da uzmu, koliko šavova da mi stave i sve ostalo u vezi medicine što do tada nisu znali; čudi me da im nije oteo onu iglu iz ruku da me sam ušije.

Verujem , naravno, samo sebi...:mrgreen:

Ovo što ti radiš, lekari zovu "merenje pameti"...Lično volim da proveravaju moje mišljenje....Znam da sam uvek u pravu...:(

Ne. To je struka kojoj najmanje verujem buduci da sam u istu najupucenija. Nikome ne bih preporucila verovanje na slepo. Uvek imajte na umu da su mladji lekari svi, bez izuzetka svi, dobili specijalizaciju preko veze. Nisu oni nuzno losi u svojoj oblasti ali svakako ne znaju dovoljno jer im je sve olako doslo. Kad dodje olako covek ne moze sebe realno da proceni. Prijateljski savet - uvek trazite drugo misljenje od kojih je jedno od najstarijeg lekara u bolnici! Najstariji je ucio skolu i dobio specijalizaciju u neko drugo vreme.

Ne. To je struka kojoj najmanje verujem buduci da sam u istu najupucenija. Nikome ne bih preporucila verovanje na slepo. Uvek imajte na umu da su mladji lekari svi, bez izuzetka svi, dobili specijalizaciju preko veze. Nisu oni nuzno losi u svojoj oblasti ali svakako ne znaju dovoljno jer im je sve olako doslo. Kad dodje olako covek ne moze sebe realno da proceni. Prijateljski savet - uvek trazite drugo misljenje od kojih je jedno od najstarijeg lekara u bolnici! Najstariji je ucio skolu i dobio specijalizaciju u neko drugo vreme.

daaa.... kod nas ima doktorka koja zove sestru da pita sta da radi, i celo selo joj se smeje, kazu da treba sestri platu da da....

:lol:

Свако ко се запосли, посебно у установе секундарне и терцијарне здравствене заштите, добија специјализацију по аутоматизму.
Друга је ствар то што је , у данашње време, немогуће добити посао у здравству, али у БЕОГРАДУ, без јаке везе.
Али и то што је неко имао везу, не значи да није студирао по правилима и да се није подједнако намучио као неко ко је нема.

Сви из мог друштва, који нису били из Бг-а, а завршили медицину, запослили су се у року од одмах, у местима из којих су.

Друга ствар је то што би сви хтели да остану у Београду.
И наравно да Београд не може да запосли све.

Back