Koliko vas plasi nepoznato...

dan555:
Karl Sagan: Kontakt- putovanje kroz crnu rupu do bele rupe negde drugde u kosmosu.
Veliki prasak nastao je po teoriji iz singulariteta, a to je tačka bez dimenzija.Crne rupe i te kako imaju dimenzije, ima ih ogromnih.
A kolke su dimenzije crne rupe?
Ono sto ti vidis kada bi se nasao blizu je event horizont tj. ta crna sfera je granica gde svetlost ne moze pobeci.
Crne rupe-bela ispupcenja:)...Pazi se putovanje kroz vreme-prostor je gadna stvar gravitacioni talasi bi te pocepali na atome.....

Ovde sam našao da se smatra da najmanje rupe imaju masu 10 Sunaca i prečnik 30Km.
U crnoj rupi je tako visok pritisak da valjda ni atomi ne opstaju, već samo elementarne čestice, pa ni putovanje kroz njih nije moguće.U Kontaktu za to služi upravo horizont događanja, koji pominješ.A i F. Pol je u Kapiji tu smestio Hičije.

Pa dobro mislio sam na "ogromne" dimenzije koje pominjes mislim u ovom clanku kazu da su dimezije relativno male cak i kod supermasivnih.su velicine nesto vece zvezde...
Pa mogu da postoje protoni i neutroni nekko kratko vreme ne znam dal je to bas dovoljno za stvaranje atoma vodonika,helijuma, ali u pravu si tu opstaju egzoticne cestice ogromnih energija i kratkih zivota nesto sto se kod nas na zemlji ne desava zato nam i trebaju jaci akceleratori:).

Back