koliko vas godišnje košta održavanje?

sebe.
koliko uložite u kozmetiku, garderobu, cipele, fitnese
znači tehničke karakteristike
bez hrane i duhovnih zadovoljstava
:lol:

ili mesečno ako vam je lakše

Malo.
Sminka- 0 din.
Obicno se sama i sisam.
Sama se depiliram, jedan epilator na 5 god. oko 6000-7000 din.= 116, 67 ( :lol: ) din. mesecno
Redovno idem na cupkanje obrva- 2 x mesecno po 150 din.= 300 din. mesecno
Kupke, sampon, regenerator i maska za kosu, mleko za telo, krema za ruke, parfem, lak za nokte,... ne znam sta jos da dodam.
Sa garderobom ne preterujem.
Najvise dajem za obucu.
Jos se nisam naterala na ponovne treninge, bazen nekad. Kada je lepo vreme ni to- roleri.

Malo.
Sminka- 0 din.
Obicno se sama i sisam.
Sama se depiliram, jedan epilator na 5 god. oko 6000-7000 din.= 116, 67 ( :lol: ) din. mesecno
Redovno idem na cupkanje obrva- 2 x mesecno po 150 din.= 300 din. mesecno
Kupke, sampon, regenerator i maska za kosu, mleko za telo, krema za ruke, parfem, lak za nokte,... ne znam sta jos da dodam.
Sa garderobom ne preterujem.
Najvise dajem za obucu.
Jos se nisam naterala na ponovne treninge, bazen nekad. Kada je lepo vreme ni to- roleri.

malo z:mrgreen:

Mmm...cini mi se manje od proseka...
Imam osobinu da ne trosim, ne trosim pa kad potrosim sve se trese:)

Ne placam kozmeticara i treninge, obavljam sama sta treba, negde se grozim tih salona i teretana.

Nisam sklona sitnicama, volim ciste i pregledne police ali ono sta imam dodje kvalitetniji prosek.

Garderobu uzimam slicno, gledam etikete i sastav, retko cu uzeti vise robe istovremeno ali kad mi se dopadne i uklopi, ne zalim.

Slicno pazarim knjige, nakit, cak i sredstva za ciscenje kuce, jedno a kvalitetno, da radi posao, da se cita, postuje, da traje, masovnost me u svemu odbija.

sebe.

feniranje tri puta nadeljno, farbanje dva puta mesecno, sisanje jednom mesecno
kozmeticar - depilacija, limfna drenaza..kad zatreba masaza..sensei jednom mesecno..manikir, pedikir..
krema za lice, krema za telo
garderoba uglavnom sportska, sport mi nije jeftin
sve u svemu, kad sve bacim na papir - ja uopste nisam jeftina za odrzavanje :sad2:

kozmeticar - depilacija, limfna drenaza..kad zatreba masaza..sensei jednom mesecno..manikir, pedikir..
sve u svemu, kad sve bacim na papir - ja uopste nisam jeftina za odrzavanje :sad2:

ohoho, gospoja zivi na visokoj nozi kao sto vidimo :mrgreen:
dok narod gladuje, ona na feniranje 3 puta nedeljno :hahaha:

Šišanje kod moje frizerke(ista i ona,a i frizura već 20 godina )jednom mesečno.Ne farbam kosu,ne šminkam se,ne lakiram nokte.Kod manikira i pedikira nisam nikada bila,i nemam nameru da odem.

Koristim bio kozmetičke preparate za negu i higijenu.

Odeću i obuću kupim samo onda kada mi se nešto svidi.A to je baš retko.Toliko da mi preti opasnost da nemam šta da obučem.z:(

Sve je ovo veoma skromno,ali ako dodam troškove hrane :zstidljivko: i svog hobija,onda sam neki prosek po troškovima "održavanja".

dobro je da uopšte imaš kose

sebe.

Takodje malo...

Samo bi dodala 3000din. za bazen i saunu ,mesecno.
To je studentska cena :znamiguje:

Nisam trosadzija po karakteru ^^
Ne volim shopping....

Iz tog razloga garderobu i obucu kupujem retko ,ali kvalitetno.
Za svecane prilike kupujem samo haljine (da ne bi morala da uklapam sa drugim odevnim detaljima) :hahaha:

Za kozmetiku se "grebem" od starije sestre.
Ne znam da se sminkam. Uvek stavim puder,maskaru,senku,rumenilo i sjaj za usne, a izgleda kao da se nisam ni nasminkala z:hm:

Mada sam u poslednje vreme pokusala sa pravljenjem kozmetike na bazi kokosovog ulja,
radi sprecavanja unosenja otrova u organizam ....... tako.

Ne zivim u Srbiji zato su cene koje cu navesti mnogo vece.Sisanje sa pramenovima(tri boje)200 eura.To radim dva puta godisnje, dok sisanje i po jednu boju pramenova jos dva puta u toku godine på 150 eura.
Kozmetiku kupujem kvalitetnu jednom godisnje mozda oko 400 eura.
Gardarobu kupijem jednom mesecno u iznosu od oko 300 eura.
Parfeme oko 4 komada godisenje, najskuplji je oko 120 eura.

itd. ...itd.....itd

Шишам се двапут годишње ( 2х1000 дин), фарбам се сама (6х400 дин), никада се не фенирам нити чиним било шта у смислу пеглања своје природно валовите и богате косе. z:mrgreen:

Шминкам се свакодневно и због тога сам чест посетилац разноразних парфимерија али никада не бих дала више од 1000 динара за било који комад козметике, јер ствар једноставно није у томе - ствар је у генетици. Годишње око 7-8 000 динара. Помаде - из апотекарске установе, одличне а јефтине.

Сама сређујем и лакирам нокте. Парфеми - ту и тамо искористим неки попуст - 5000 дин.

Волим да купујем одећу и мајстор сам на распродајама. Не мајстор, већ ајкула! z:lol: Тешко је рећи колико је то годишње - много.

Poslednja izmena od moderatora:
Trosim onoliko koliko treba..Nikada nisam stavljala na papir te troskove pa i ne znam tacno koliki su..
ali frizer, manikir,kozmeticar,odeca, obuca, bazen,nakit,parfemi,sminka,pomadice, snalice, masnice..:)
.i jos sto sta sto svakoj zeni treba...bude cifrica..

ali pazi u naslovu .."odrzavnje"

Pa jel i tu drenažu radiš sama

pa sve mi rade drugi :)

- - - - - - - - - -

Trosim onoliko koliko treba..Nikada nisam stavljala na papir te troskove pa i ne znam tacno koliki su..
ali frizer, manikir,kozmeticar,odeca, obuca, bazen,nakit,parfemi,sminka,pomadice, snalice, masnice..:)

koliko vam treba za remont :lol:

Odrzavanje :lol: kao da smo automobili.

Ja ne idem kod kozmeticara (nemam potrebe) ni kod manikira (osim kad resim da uradim nadogradnju, ali to je retko)
Frizer jednom u dva meseca, a sminka, pomadice, nakit, parfemi, odeca...to je valjda normalno.
Ali nisam neko ko juri marke, ne pratim slepo modu, tako da me sve ne kosta mnogo.
Slaba tacka su mi torbe, jedino tu znam da preteram.
Za sad uspevam sama da se 'odrzavam', i da mi pretekne.

Back