Koliko vam muskarci dobacuju (seksualno uznemiravaju) na ulici?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Verovatno ste culi za ovaj klip:

Zena seta sama 10h Njujorkom normalno obucena, nista provokativno i muskarci joj dobaciju svasta.
Moje pitanje za vas je, kako je stanje ovde u Srbiji?

Koliko vama muskarci dobaciju, ako zelite podelite i sta vam dobacuju, i da li vi to smatrate seksualnim uznemiravanjem ili cisto prostaklukom i njihovom nekulturom?
Kako reagujete, ignorisete, odgovorite, napusavate?

Da li vam komentari, pogledi nekih ljudi prijaju, imponuju nekim delom barem, tj. sta je "bolje" da se okrecu za vama, eventualno dobace nesto, ili da vas uopste ne primecuju, nikako?
Crno ili belo, bez sredine.

Da li je svaki komentar uznemiravanje, primitivizam, jer ima u klipu par onih koji su rekli samo "dobar dan" bez nekih vulgarnosti i sekualnih komentara?
Gde je granica izmedju normalnog komentara (i treba li uopste skretati zeni ili muskarcu paznju komentarima) na ulici i uznemiravanja, tj. prostakluka?

Mene to ne može da iznervira.
Takvi komentari jesu primitivizam, jer su nepotrebni, a većina nepotrebnih stvari jeste primitivizam.
Ne kontam to kao seksualno uznemiravanje ukoliko se ne osetim ugroženo fizički i stvarno ne razumem zbog čega se diže frka. Jedino me stvarno uznemiravalo kada sam se peške vraćala kući i kada su likovi stajali da me povezu. Tu mi baš nije bilo svejedno. Posebno kad je to uradio neki matorac na Slaviji, a potom mi rekao da sam luda. Bilo je dva posle ponoći, a žive duše oko mene nema.

ne vidim klip pa tako ne mogu da dam tacan kometar

sve je seksualno uznemirenje de dobacujes bez da ti neko da dozvolu i povd za time

redzina vidis da si kontriras ovamo ti nije ako si na sigurnom ako nisi jeste, ma da

Pa meni nije isto ako mi radnik sa skele dobaci nešto u tri popodne i nikakav dalji kontakt sa mnom nema i ako mi stane lik u dva ujutru da me poveze pritom je uporan i dosadan. Msm da je prvom to razbijanje dosade, a da drugi stvarno ima neku fiks ideju u glavi. U drugom slučaju sam ugrožena u prvom nisam nikako.

A gde pocinje seksualno uznemiravanje sa komentarima?

Da li je uznemiravanje da nepoznatoj devojci kazes "zasto tako lepa dama seta sama?"
Paralelno tome imamo gradjevinare koji dobacuju sa skele, "uh mesaj mala mesaj, uh uh".
A treci primer moze biti kada ti se tako neko unese u lice nocu sa takvim pricama, ili te prati a da nema zive duse oko tebe.

Pazi sve to može da bude seksualno uznemiravanje, a može biti i da dečko nema pojma kako se prilazi pa to tako izgleda.
U svakom slučaju mene bi jedino uplašilo i uznemirilo ovo poslednje.
Drugo bih smatrala neotesanošću, prošla i ne bih dalje razmišljala o tome.

pa dobro dobacuju al sta sad missim tipovi sa skela i slicni profili su uglavnom oni koji se bave takvim stvarima, ni njihove zenske nisu mnogo bolje. nije ko da su moja glavna intersna grupa u svakom slucaju...sta mi neko kaze uglavnom me ne potresa iako zna da smara jer ybg niko tu paznju nije trazio posebo ne od takvih raspada :mrgreen: dok me ne diraju i ne priblizavaju se previse prezivecu. inace ne volim da mi dobacuju i da mi se na ulici tako priblizavaju nasumicni muskarci da pricaju jer eto cekam nekoga pa delujem dokono ali ne dozivljavam to kao seksualno uznemiravanje. zato uvek imam slusalice u usima, ja sam kontala kad neko ima slusalice da je to univerzalni svetski znak za "ne priblizavaj mi se zauzet sam i ne zelim da pricam" :neutral: sa druge strane kad neko krene da drka ispred tebe ili krene da te vata za noge/ruke itd tu sam vec neprijatna i ne biram reci. doduse ne biram ni za male cige kad krenu da te vacare isto tako, ko god me pipka bez dozvole necu biti fina.

Ja zato preventivno, gledam u pod kada neko zensko prodje, glavu u pesak, ne konstatujem je, ma ni "dobar dan", ni "lepo izgledate" (mislim sto bi to rekao zeni koju ne poznajem).
A da komentarisem, komentarisem (da ne ulazim u detalje) kad sam u drustvu, diskretno naravno :rumenko: , ali dobacivanje "to mala mesaj i sl." je nepristojno, i ne pristaje jednom finom gospodinu.

3a1.gif

A cim tu ima ugrozavanja licnog prostora, fizickog kontakta, to je vec prelazenje svake granice.

Poslednja izmena:
pa dobro dobacuju al sta sad missim tipovi sa skela i slicni profili su uglavnom oni koji se bave takvim stvarima, ni njihove zenske nisu mnogo bolje. nije ko da su moja glavna intersna grupa u svakom slucaju...sta mi neko kaze uglavnom me ne potresa iako zna da smara jer ybg niko tu paznju nije trazio posebo ne od takvih raspada :mrgreen: dok me ne diraju i ne priblizavaju se previse prezivecu. inace ne volim da mi dobacuju i da mi se na ulici tako priblizavaju nasumicni muskarci da pricaju jer eto cekam nekoga pa delujem dokono ali ne dozivljavam to kao seksualno uznemiravanje. zato uvek imam slusalice u usima, ja sam kontala kad neko ima slusalice da je to univerzalni svetski znak za "ne priblizavaj mi se zauzet sam i ne zelim da pricam" :neutral: sa druge strane kad neko krene da drka ispred tebe ili krene da te vata za noge/ruke itd tu sam vec neprijatna i ne biram reci. doduse ne biram ni za male cige kad krenu da te vacare isto tako, ko god me pipka bez dozvole necu biti fina.

Крене дa дркa испред тебе????!!!???

A мени понекaд буде непријaтно и кaд добрa рибa пролaзи поред мене пa је оно, добрaно одмерим од глaве до пете. Никaд нисaм ни добaцивaо, то ми некaко примитивно, aко већ немaш петљу дa нормлaно приђеш, ондa боље ћути и трпи..

A мени понекaд буде непријaтно и кaд добрa рибa пролaзи поред мене пa је оно, добрaно одмерим од глaве до пете. Никaд нисaм ни добaцивaо, то ми некaко примитивно, aко већ немaш петљу дa нормлaно приђеш, ондa боље ћути и трпи..

To se i meni par puta desilo, a onda zemljo otvori se. Tvoje se čita kao pičkopaćeništvo, moje k'o ljubomora. Al' nisam ja kriva što je ona k'o avion.

Pa dobro meni je promaklo da je ovde bilo fizickog kontakta. Uglavnom joj je dobacivano sledece:
Lepotice
Nasmesi se
Lepo
Lep dan, u redu?
Blagoslovena ti majka

Cak i onaj sto je isao pored nje 5 minuta joj je rekao da ima lep dan :)
E jedan se bunio sto nece da prica s njim, valjda sto je suvise ruzan za nju.
I jos jedan sto nije udostojila paznje nesto sto je rekao (lepotice ili sl).
Niko nije ponudio sex?

Jedino se rec sex pominje u komentaru: Sexy american eagle.

Nema potrebe biti nadrndan, ako vam neko pozeli lep dan nije vas seksualno ugrozio :roll: Pozelite i vi njima :)

Pa dobro meni je promaklo da je ovde bilo fizickog kontakta. Uglavnom joj je dobacivano sledece:
Lepotice
Nasmesi se
Lepo
Lep dan, u redu?
Blagoslovena ti majka

Cak i onaj sto je isao pored nje 5 minuta joj je rekao da ima lep dan :)
E jedan se bunio sto nece da prica s njim, valjda sto je suvise ruzan za nju.
I jos jedan sto nije udostojila paznje nesto sto je rekao (lepotice ili sl).
Niko nije ponudio sex?

Jedino se rec sex pominje u komentaru: Sexy american eagle.

Nema potrebe biti nadrndan, ako vam neko pozeli lep dan nije vas seksualno ugrozio :roll: Pozelite i vi njima :)
Ja nikad ne poželim, ali ja sam nadrndani skot. Ipak to ne tumačim kao ugrožavanje.
U nekim zemljama je ovakvo ponašanje normalni deo svakodnevnice.

u metrou uvek ima svakakvih budala.
a desilo se i kod nas iz kola jednom tip se spusta iza mene i drugarice polako krivinom i drka za volanom,po parkicima manijaci i slicno. srecom te nisu previse ucestale pojave...ali neke delove grada svakako treba izbegavati posebno nocu ili u ranim jutarnjim satima, posebno po novom beogradu i svim sumama koje ima :mrgreen:

Back