Koliko umrlih od virusa ste poznavali?

Ima tu i više od samog virusa koji se raširio po planeti.
Od moje mame, sestra od rođenog ujaka javila jutros da joj je muž umro u kovid bolnici, nije bila na sahrani jer je i ona na lečenju od kovida. A prethodno su pravili svadbu kćeri i posle te svadbe su se i razboleli.

Šta sam ustvari i hteo da dodam, a vi kolege sa Krstarice razmislite o ovome što ću da napišem sad: volim da fotografišem i u toj svojoj ljubavi ka fotografiji idem svuda naokolo i nešto sam primetio, jednu promenu u prirodi. U zadnjih 5 godina, biljka Ambrozija se raširila po banatskim poljima, da ne preteram ali sigurno više od deset puta, ako ne i pedeset. To je situacija samo u mojoj bližoj okolini upravo, a pošto je biljka Ambrozija jak alergen koji šteti respiratornim sistemu, moguće da i ona doprinosi težim kliničkim slikama obolelih od kovida. Ne tvrdim, samo pravim moguću paralelu jer i virus i polen biljke prvo napada sistem za disanje u čoveka.
Ambrozija je globalni problem, ne samo kod nas. U Srbiji se ne unistava planski, i za neku godinu ce biti jezivo lose ljudima koji su alergicni, ili postanu alergicni na nju. Nece imati gde da se sakriju, bice je svuda.
A niko nema volje da se organizuje unistavanje...

Ambrozija je globalni problem, ne samo kod nas. U Srbiji se ne unistava planski, i za neku godinu ce biti jezivo lose ljudima koji su alergicni, ili postanu alergicni na nju. Nece imati gde da se sakriju, bice je svuda.
A niko nema volje da se organizuje unistavanje...
To i hoću da kažem, da kombinacija dva zla nije što i u matematici da minus i minus daju plus, mada i ovde na neki način i konačno dobiješ plus ali iznad glave

Ima tu i više od samog virusa koji se raširio po planeti.
Od moje mame, sestra od rođenog ujaka javila jutros da joj je muž umro u kovid bolnici, nije bila na sahrani jer je i ona na lečenju od kovida. A prethodno su pravili svadbu kćeri i posle te svadbe su se i razboleli.

Šta sam ustvari i hteo da dodam, a vi kolege sa Krstarice razmislite o ovome što ću da napišem sad: volim da fotografišem i u toj svojoj ljubavi ka fotografiji idem svuda naokolo i nešto sam primetio, jednu promenu u prirodi. U zadnjih 5 godina, biljka Ambrozija se raširila po banatskim poljima, da ne preteram ali sigurno više od deset puta, ako ne i pedeset. To je situacija samo u mojoj bližoj okolini upravo, a pošto je biljka Ambrozija jak alergen koji šteti respiratornim sistemu, moguće da i ona doprinosi težim kliničkim slikama obolelih od kovida. Ne tvrdim, samo pravim moguću paralelu jer i virus i polen biljke prvo napada sistem za disanje u čoveka.
Ambrozija cveta u avgustu i septembru. Tačno je da je ima previše i da mnogima pravi probleme, ali tako je deset godina unazad

U Rusiji se daju iskljucivo Sputnik V i Sputnik light, a rekordan je broj zarazenih (oko 30-35% je vakcinisano) i umrlih. Po istrazivanjima nezavisnih strucnjaka (ne rade u drzavnim bolnicama i ne rade za proizvodjace) oko 10% obolelih je vakcinisano, takav je i odnos u obolelima koji su u bolnicama. Ali je umrlih nesto oko 1% vakcinisanih i da je proslo vise od 3 nedelje od prijema druge doze (ili jedine kod light vakcine).
Још две руске вакцине постоје: КовиВак и ЭпиВакКорона.

1125243113_0:215:2879:1834_1920x0_80_0_0_164ca96856ffd9ad45465be073aeeed4.jpg

1123382628_0:132:3072:1870_1920x0_80_0_0_d70c4fb964fb829db93c59ad12a8015d.jpg

Back