Koliko umrlih od virusa ste poznavali?

markocheda

Iskusan
Moderator
Poruka
5.482
Ja sam samo jednu. To mi je bio rodjak, voleo sam ga mnogo, ali nije bio zaražen, dok nije otišao u bolnicu, primili ga bez korone, jer da je bio bolestan smestili bi ga u zasebno odeljenje a nisu, bio je sa nekoliko njih u sobi, bio je u godinama, pao mu šećer, odveli ga, sve mu bilo lošije....par dana kasnije je umro...sa koronom. Smestili ga u kovčeg sa čaršavom, golog, a kovčeg je bio zatvoren da se ne otvara...kao od majke rodjen sa čaršavom otišao sahranjen...
Da li znate vi nekog?

Nikog.

Jedna osoba je otisla Gore od starosti (jos u mladosti bilo receno da ce otici Gore (nije) ) / druga isto mirno u snu od starosti / treca od raka nakon lecenja.

Kada gledam okolo ima ih jos / od ovoga iz naslova ne / obicno je kao da se nista ne desava.

Poslednja izmena:
Ja sam samo jednu. To mi je bio rodjak, voleo sam ga mnogo, ali nije bio zaražen, dok nije otišao u bolnicu, primili ga bez korone, jer da je bio bolestan smestili bi ga u zasebno odeljenje a nisu, bio je sa nekoliko njih u sobi, bio je u godinama, pao mu šećer, odveli ga, sve mu bilo lošije....par dana kasnije je umro...sa koronom. Smestili ga u kovčeg sa čaršavom, golog, a kovčeg je bio zatvoren da se ne otvara...kao od majke rodjen sa čaršavom otišao sahranjen...
Da li znate vi nekog?
to što je umro sa koronom ne mora da znači da je omro od korone.

na zapadu obično prijavljuju "umro od posledica uzrokovanim kovid virusom".
Da, od posledica zaraze, a ne direktno od nje. Kao sto covek ne umre od side nego od upale pluca, Kaposijevog sindroma ili obicne prehlade.Ali se vodi da ga je sida ubila ili ubrzala smrt.
Ti ocigledno neces da razumes, ne da ne mozes, da ako je covek bolovao od visokog pritiska a umre zarazen koronom da je ona ubrzala smrt. Bez toga je mogao jos 10-20 ili vise godina da zivi. I tako u nedogled, retko ko je bio na izdisaju pa mu je svejedno sada ili za mesec-dva.
Vrlo maliciozno se koristi podatak koji je potpuno legalan.

Da, od posledica zaraze, a ne direktno od nje. Kao sto covek ne umre od side nego od upale pluca, Kaposijevog sindroma ili obicne prehlade.Ali se vodi da ga je sida ubila ili ubrzala smrt.
Ti ocigledno neces da razumes, ne da ne mozes, da ako je covek bolovao od visokog pritiska a umre zarazen koronom da je ona ubrzala smrt. Bez toga je mogao jos 10-20 ili vise godina da zivi. I tako u nedogled, retko ko je bio na izdisaju pa mu je svejedno sada ili za mesec-dva.
Vrlo maliciozno se koristi podatak koji je potpuno legalan.
Razumem ja i bolje nego što ti se čini. Ne propagiram niti da se laže niti da se ne laže povodom pripisivanja kovida kao uzroka smrti. Kažem da je diskutabilno. Kao što je diskutabilno da li je baš zbog korone ili nekog drugog virusa, recimo gripa. Sada se iznosi u javnost da se ukidaju odredjeni testovi za koronu kao nepouzdani. U Americi su trenutno dva senatora tražili kongresno saslušanje povodom lažnog prijavljivanja smrti kao posledica korone. Imaju neoborive dokaze za nekoliko slučajeva i žele da javnost zna po kojim kriterijumima se smrt pripisuje kovidu.

Ne znam ni sama.
Iz moje ulice troje ( da znam). Iz kvarta više njih, što je najgore dva bračna para, jedno za drugim za par dana odoše.

Iz šireg dela grada dosta njih.

Da li se vi družite, komunicirate, izlazite?
Ili se jednostavno pravite blesavi u svom fazonu ignorisanja virusa i činjenica?

Poslednja izmena:
Kao poslednji primer: takoreci komsije, rodjeni brat i sestra (56 i 59 godina), u nedelju dana. On na infektivnoj klinici, ona u covid bolnici. Njega sam video na pulmologiji, gde smo obojica doveli majke na terapiju u vezi covidom, pricali. I tada je delovao dosta lose. Kada sam cuo da je u bolnici, razmenili par poruka, zalio se da jako tesko podnosi terapiju. Na sledeci sms par dana kasnije nije odgovorio.
Da, majka im je prezivela.
Za uzrok smrti ne znam koji je ali su bili pozitivni na testu.

Poslednja izmena:
Ne znam ni sama.
Iz moje ulice troje ( da znam). Iz kvarta više njih, što je najgore dva bračna para, jedno za drugim za par dana odoše.

Iz šireg dela grada dosta njih.

Da li se vi družite, komunicirate, izlazite?
Ili se jednostavno pravite blesavi u svom fazonu ignorisanja virusa i činjenica?
Ne mi postujemo mere,,vaxeri se prave blesavi jer to i jesu

Back