koliko ubedjenost u kvalitet stvara utisak o lepoti ?

kvalitetni materijali uvek deluju lepše
mislim kvalitetan pamuk ili kvalitetna prirodna koža
svakako su lepši od poliestera i kojekakvih veštaka

u pravu si ti, mada,
nije bas tako u praksi,
danas se garderoba kupuje kao namirnice u samoposluzi, svaki, svaki drugi dan se dovucara nesto...
pre nekih 20 godina to nije bilo tako, u stvari moguce je da je tek tada i pocelo, mrezama prodavnica jeftine garderobe.
sticem utisak da vise uopste nije upitno toliko kakva je ta garderoba, vec moze li se kupovati svaki dan ili bar svaki drugi? da li je to finansijski izvodljivo?
i na ta pitanja su odgovorile velikodusno prodavnice tipa H&M nudeci hrpe garderobe za male pare.

pa da, covek se sve cesce pita : sta je tu lepo?
da li zbilja ta garderoba ili je lepo to sto mozes svaki cas da kupujes? pa sta god ...

Ako misliš na zavisnost od kupovine to nije vezano samo za garderobu. U SAD je poznat fenomen da neki ljudi nepotrebno kupuju prehrambene namirnice i neotpakovane ih bacaju u đubre.Konzerve, pakete jaja,testenine.. Postojanje takvih ljudi je stvorilo drugu grupu ljudi koja pretura po đubretu i hrani se isključivo tim namirnicama.

Što se tiče same teme-ubeđenost da je nešto kvalitetno nas lakše opredeljuje da izdvojimo novac za to. E, sad problem je što ta naša ubeđenost može nastati na besomučnoj reklami (kojoj mi jelte, možemo da odolimo :lol: ) . Tek ti ljudi koji tvrde da su imuni na reklamu su mi posebno smešni u sopstvenom egotripu, ali to je druga priča .

Moje neko iskustvo jeste - Da, kvalitetno je i najčešće lepo :)

radi se o bilo kojem produktu modnog dizajna.

estetska privlacnost - funkcionalnost/udobnost - ubedjenost u kvalitet,

koliko sve to stvara konacnu sliku lepote, ne u prvom redu onoga ko ga nosi, koliko samog tog produkta?

sta vam sve od tog treba da bi smo nesto smatrali "lepim"?

i sta jos osim toga?

Мени је битан квалитет материјала, шивења, да могу комбиновати са доста ствари и да ми лепо стоји. Ипак, на првом месту - да ми је та ствар неопходна. Тада не гледам цену.

Back