Koliko treba dece da se 'napravi' da bi se popravio natalitet u Srbiji ?

neko je pomenuo kvalitet a ne kvantitet

kako zadržati srbe, kao čisti narod, treba li mešati gene sa drugima ?

hoće li srpske žene da se karaju sa drugima...ko ih pali, šta je ključ sprwečavanju natalitetu kuge ?

hoće li žene da rađaju i da ih pre toga oplode neki muškarci....zbog, radi zašto ?
Mi kao narod smo heterogenog porijekla. Indoevropljani ali mix smo raznih naroda sa Balkana i južne Evrope. Novi kolačić u malim sredinama je uvijek hit. Zato napraviti dobar odabir. Teško da će ovdje doći Grci iako ih je u prošlosti bilo dosta po našim gradovima. Plata u Grčkoj bolja nego u Srbiji jedino neko iz čista avanturizma želi da promjeni sredinu. Mogli bi vraćati našu migraciju iz Latinske Amerike. U Argentini je naših ljudi oko 50 000 - 70 000. Mislim da žive lošije nego mi ovdje. Hrvati prave neke projekte da vrate svoje ljude iz Latinske Amerike. Sljedeća ekipa mladoženja bi mogli biti hrišćani iz Sirije i Libana. Recimo par stotina godišnje. Uključiti kvalifikovanu radnu snagu iz Jermenije i Gruzije.
Broj mladoženja bi se trebao kretati par stotina godišnje,ne više jer bi nas mogli asimilovati. Izbjeglice iz Ukrajine uključiti u ovaj projekat. Otvara se recimo neka firma iz Njemačke u Srbiji,od 2000 radnika traži 500 radnika na CNC mašina ili neke druge struke. Mi možemo obezbjediti 300 - 400. Gdje naći druge radnike ???
Ako ih ima nisu zainteresovani za taj grad ili sele u Austriju.
Onda je pitanje da li će se tu fabrika u Srbiji otvoriti ili će preseliti u Rumuniju koja 20 miliona stanovnika.
Zato napraviti program sa nekim zemljama za uvoz radnika kv struke.
Oni će doći kod nas zasnovati porodice i za generaciju dvije asimilovati se.
Tako ćemo imati pozitvnu konkurenciju te će se i naše mladoženje probuditi iz zimskog sna. Manje putovati i živiti boemski već porodice zasnivati.

Back