vd
Domaćin
- Poruka
- 3.147
@Dule021
možda je tebi bilo bolje ali većini nije sigurno.
problem nije cena benzina već male plate.
možda je tebi bilo bolje ali većini nije sigurno.
problem nije cena benzina već male plate.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije svaki dan neki član porodice bolestan i ne mora svako svakog dana da nekoga vozi u bolnicu. Uostalom, za takve situacije postoji hitna pomoć. Ne znam za ostatak Srbije, ali vidim da je u Beogradu nenormalna gužva koju prave automobili, a ne hitna pomoć i druge javne službe, što za posledicu ima to da kola hitne pomoći i vatrogasci ne mogu da se probiju kroz gužvu. Da ne govorim o savesti vozača koji mrtvi hladni stoje i ne pomeraju se ni milimetar dok iza njih hitna pomoć pokušava da prodje. Ne pomaže sirena, rotacija...apsolutno ništa.
Prema tome, neka benzin košta 1000 dinara za gradjane, za sve ostale koji žive od toga što će poorati njivu ili proizvoditi nešto, za vozila javnih službi cena treba da bude razumna. Valjda bi se onda gužve svele na razumnu meru. Onda bi hitna pomoć mogla da dodje do svakoga kom je potrebna pomoć, kad već insistiraš na tome.
Koje guzve u Beogradu?Pa za vreme Kostunice dr. Vojislava sam putovao sat i po vremena na posao, a sada stizem za 8 minuta i to autobusom. Nema zive duse, nigde kola, nigde ni putnika u autobusu. Hiljade firmi ugaseno, pola Beograda podobijalo otkaze, niko nigde ne putuje. Vozi samo onaj ko mora i ko ima love.Sudeći po gužvama u Beogradu, litar bi trebalo da košta jedno 1000 dinara (osim za fabrike, GSP,taxi, hitnu pomoć, vatrogasce i ostale javne službe), pa bi se valjda vozio samo onaj ko stvarno može. Još je benzin jeftin, vidim ja.
Зависи од тога колика је цена барела у свету. Ако барел оде на 150 - 200 долара, код нас ће литар да оде и на 200 динара. Можда и 250 динара. Све то зависи шта ће се дешавати у Саудијској Арабији и Ирану.
Ево неколико цена из других држава:
Белгија : €1.63/L (Eurosuper 95) €1.65/L (Super Plus 98) €1.44/L (Diesel)
Данска : DKK 12.32/L (€1.65) (95), DKK 11.13/L (€1.49) (diesel)
Финска : €1.601/L (98E RON) €1.364/L (Diesel)
Немачка : €1.61/L (Super E10, 95 RON) €1.61/L (Super Plus E5, 98 RON) €1.48/L (Diesel)
Грчка : €1.593/L (Unleaded), €1.391/L (diesel)
Ирска : €1.490/L (Unleaded 95) €1.450/L (Diesel)
Италија : €1.558/L (95 RON),€1.681/L (98 RON),€1.457L (Diesel),€1.547L (Special_Diesel),€0.776L (LPG-autogas),€0.896Kg (Methane-autogas)
Португал : €1.561/L (95 Octane)€1.621/L (98 Octane)€1.409/L (Diesel)
Словачка : €1.493/L (95 Natural),€1.376/L (Diesel),€0.700/L (LPG)
Шпанија : €1.33/L (95 RON), €1.29/L (Diesel)
В.Британија : £ 1.34/L (€1.53) (Unleaded)£ 1.41/L (€1.61) (Super)£ 1.40/L (€1.60) (Diesel)
Па не могу они да гледају цене у Немачкој, Белгији, Шпанији, тамо су плате веће за по 10 пута (ако не и више)...
Дакле, нека плате доведу на њихов ниво па онда тек и гориво...![]()
Mislim da treba da hebu narod u nos, bulju i sve ostale telesne otvore
kad im se niko ne buni ako
Приметио сам да неки од мојих пријатеља буквално иду у WC колима. Са једног краја Београда на други, аутомобил се подразумева.
Slazem se. I to da namazu organ ostrim brasnom
Da li si ikad imala neki auto.Ja kad skupo platim gorivo skupo ce da kosta i moja roba a to ces opet ti morati da platis.Dakle sto se mene tice samo vi gologuzani podrzavajte poskupljenja ali ce se ona vama uvek o tinatre lupati i vase dzepove ce da tanje.Sudeći po gužvama u Beogradu, litar bi trebalo da košta jedno 1000 dinara (osim za fabrike, GSP,taxi, hitnu pomoć, vatrogasce i ostale javne službe), pa bi se valjda vozio samo onaj ko stvarno može. Još je benzin jeftin, vidim ja.
Ti stvarno lupetas gluposti...Nije svaki dan neki član porodice bolestan i ne mora svako svakog dana da nekoga vozi u bolnicu. Uostalom, za takve situacije postoji hitna pomoć. Ne znam za ostatak Srbije, ali vidim da je u Beogradu nenormalna gužva koju prave automobili, a ne hitna pomoć i druge javne službe, što za posledicu ima to da kola hitne pomoći i vatrogasci ne mogu da se probiju kroz gužvu. Da ne govorim o savesti vozača koji mrtvi hladni stoje i ne pomeraju se ni milimetar dok iza njih hitna pomoć pokušava da prodje. Ne pomaže sirena, rotacija...apsolutno ništa.
Prema tome, neka benzin košta 1000 dinara za gradjane, za sve ostale koji žive od toga što će poorati njivu ili proizvoditi nešto, za vozila javnih službi cena treba da bude razumna. Valjda bi se onda gužve svele na razumnu meru. Onda bi hitna pomoć mogla da dodje do svakoga kom je potrebna pomoć, kad već insistiraš na tome.
Sudeći po gužvama u Beogradu, litar bi trebalo da košta jedno 1000 dinara (osim za fabrike, GSP,taxi, hitnu pomoć, vatrogasce i ostale javne službe), pa bi se valjda vozio samo onaj ko stvarno može. Još je benzin jeftin, vidim ja.
Cene nafte na berzi padaju ali kod nas to ne znaci nista.Mislim da cena će ići naviše i ne to zbog naše akcize već zbog cene na berzi!
Mnogo je kume,mnogo !!!Samo pdv kao porez na benzin.
Ali za benzinskim porezima placaju se penzije, kao u celoj ostaloj evropi.
Mnogo je kume,mnogo !!!
Zato penzioneri i imaju vece penzije od plata zaposlenih ljudi u Srbiji....