Koliko treba da kosta benzin u Srbiji?

# Koliko treba da kosta benzin u Srbiji?

• 200 din/litar

• 400 din/litar

• 500 din/litar

• 1000 din/litar

• malo je da litar kosta 5000 dinara

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.823
Evo vidim danas rasprava u parlementu Srbije dize se akciza na sva goriva za jos 4.5 dinara sto ce dovesti do toga da benzin poskupi za jos 6-7 dinara politru.

Narod na tu pljacku ne odgovara. Cuti.

Sta mislite da li bi i kada ovaj narod izasao na ulice da rusi rezim ? Koliko bi trebao da kosta litar b enzina da se to desi ?

Ja mislim da narod ne bi izaso ni da je 500 dinara litar.

A i mozda bi dobro bilo da bude 500 dinara litar ili mozda cak 1000 dinara litar

Sve u svemu povecanje cene goriva od strane rezima dovesce do novog talasa poskupljenja.

Sta mislite ?

Evo vidim danas rasprava u parlementu Srbije dize se akciza na sva goriva za jos 4.5 dinara sto ce dovesti do toga da benzin poskupi za jos 6-7 dinara politru.

Sta mislite da li bi i kada ovaj narod izasao na ulice da rusi rezim ? Koliko bi trebao da kosta litar b enzina da se to desi ?

A i mozda bi dobro bilo da bude 500 dinara litar ili mozda cak 1000 dinara litar

Sve u svemu povecanje cene goriva od strane rezima dovesce do novog talasa poskupljenja.

Sta mislite ?

Зависи од тога колика је цена барела у свету. Ако барел оде на 150 - 200 долара, код нас ће литар да оде и на 200 динара. Можда и 250 динара. Све то зависи шта ће се дешавати у Саудијској Арабији и Ирану.

Ево неколико цена из других држава:

Белгија : €1.63/L (Eurosuper 95) €1.65/L (Super Plus 98) €1.44/L (Diesel)
Данска : DKK 12.32/L (€1.65) (95), DKK 11.13/L (€1.49) (diesel)
Финска : €1.601/L (98E RON) €1.364/L (Diesel)
Немачка : €1.61/L (Super E10, 95 RON) €1.61/L (Super Plus E5, 98 RON) €1.48/L (Diesel)
Грчка : €1.593/L (Unleaded), €1.391/L (diesel)
Ирска : €1.490/L (Unleaded 95) €1.450/L (Diesel)
Италија : €1.558/L (95 RON),€1.681/L (98 RON),€1.457L (Diesel),€1.547L (Special_Diesel),€0.776L (LPG-autogas),€0.896Kg (Methane-autogas)
Португал : €1.561/L (95 Octane)€1.621/L (98 Octane)€1.409/L (Diesel)
Словачка : €1.493/L (95 Natural),€1.376/L (Diesel),€0.700/L (LPG)
Шпанија : €1.33/L (95 RON), €1.29/L (Diesel)
В.Британија : £ 1.34/L (€1.53) (Unleaded)£ 1.41/L (€1.61) (Super)£ 1.40/L (€1.60) (Diesel)

cena benzina u srbiji nema veze sa barelom

drugo za srbiju su neuporedive zemlje visokog standarda kao nemacka belgija italija sa cenom goriva

srbija treba da se poredi sa zemljama koje imaju slicne standarde stanovnistva kao Srbija kao recimo Bosna, Republika Srpska, Makedonija, Bugarska, Rumunija

gorivo u srbiji je najskuplje od svih ovih navedenih zemalja

na primer dizel u Makedoniji kosta gotovo 40% manje nego kod nas u Srbiji

Sudeći po gužvama u Beogradu, litar bi trebalo da košta jedno 1000 dinara (osim za fabrike, GSP,taxi, hitnu pomoć, vatrogasce i ostale javne službe), pa bi se valjda vozio samo onaj ko stvarno može. Još je benzin jeftin, vidim ja.

Приметио сам да неки од мојих пријатеља буквално иду у WC колима. Са једног краја Београда на други, аутомобил се подразумева.

cena benzina u srbiji nema veze sa barelom

drugo za srbiju su neuporedive zemlje visokog standarda kao nemacka belgija italija sa cenom goriva

srbija treba da se poredi sa zemljama koje imaju slicne standarde stanovnistva kao Srbija kao recimo Bosna, Republika Srpska, Makedonija, Bugarska, Rumunija

gorivo u srbiji je najskuplje od svih ovih navedenih zemalja

na primer dizel u Makedoniji kosta gotovo 40% manje nego kod nas u Srbiji

Македонија има добре односе са Албанијом, а Албанија има луке у којима се ти барели довозе бродовима. Цена горива УВЕК има везе са ценом барела.

Приметио сам да неки од мојих пријатеља буквално иду у WC колима. Са једног краја Београда на други, аутомобил се подразумева.

i to je po tebi opravdanje da rezim borisa tadica pljacka narod srbije preko cene goriva?

a sta cemo sa onima kojima je gorivo neophodno da pooru njivu, za traktor , kombajn , motokultivator?

sta cemo sa onima kojima gorivo treba da prevezu bolesnog clana porodice u bolnicu ?

i njima oteti sve sto imaju ?

Македонија има добре односе са Албанијом, а Албанија има луке у којима се ти барели довозе бродовима. Цена горива УВЕК има везе са ценом барела.

cena barela je uvek ista za sve drzave jer se gorivo kupuje na berzi .

to sto si naveo nema bukvalno nikakve veze sa istinom

cenu goriv u jednoj zemlji gotovo iskljucivo odredjuje akcizna politika te odredjene zemlje

gde su akcize i porezi na gorivo veliki tu je ono skupo , gde nisu tu je gorivo jeftino

i to je po tebi opravdanje da rezim borisa tadica pljacka narod srbije preko cene goriva?

a sta cemo sa onima kojima je gorivo neophodno da pooru njivu, za traktor , kombajn , motokultivator?

sta cemo sa onima kojima gorivo treba da prevezu bolesnog clana porodice u bolnicu ?

Само и једино смањивањем такси на све и свашта.

Ево неколико цена из других држава:
Код нас је значи најјефтиније. Наша цена је €1,2 а то је најмање на листи.

Ово је још један успех Председника Бориса Тадића, јер имамо најјефтиније гориво на континенту

Sta mislite ?

mislim da je sps opet gladan :)

Ово је још један успех Председника Бориса Тадића, јер имамо најјефтиније гориво на континенту

odavno znamo da tebe nije sramota lagati

po cijenama nafte i benzina u regionu
Gorivo više nije najskuplje u Crnoj Gori, skuplje je u Srbiji

Lider po cijenama sada je Srbija, nakon izjednačavanja akciza, ali i zbog povećanja vrijednosti dinara u odnosu na euro

http://www.vijesti.me/vijesti/gorivo-vise-nije-najskuplje-crnoj-gori-skuplje-je-srbiji-clanak-21971

sad kad poskupi za jos 6-7 dinara bicemo APSOLUTNI LIDERI po ceni goriva u regionu

Можда ако гледаш само цену, али ако упоредиш куповну моћ...

И не бих ишао тако далеко да приписујем то једном човеку.

nasa cena benzina posle ovog poskupljenja najnovijeg bice 136 dinara za litar a to je skoro 1.4 evra po litru

nasa cena benzina posle ovog poskupljenja najnovijeg bice 136 dinara za litar a to je skoro 1.4 evra po litru

Не само то. Пошто су намерно оборили курс пред лето кад људи плаћају одморе итд., они ће опет да га врате на старо на јесен. Па ти види колико ће бити литар. То само ако не избије рат у С.Арабији или Ирану.

Nije svaki dan neki član porodice bolestan i ne mora svako svakog dana da nekoga vozi u bolnicu. Uostalom, za takve situacije postoji hitna pomoć. Ne znam za ostatak Srbije, ali vidim da je u Beogradu nenormalna gužva koju prave automobili, a ne hitna pomoć i druge javne službe, što za posledicu ima to da kola hitne pomoći i vatrogasci ne mogu da se probiju kroz gužvu. Da ne govorim o savesti vozača koji mrtvi hladni stoje i ne pomeraju se ni milimetar dok iza njih hitna pomoć pokušava da prodje. Ne pomaže sirena, rotacija...apsolutno ništa.

Prema tome, neka benzin košta 1000 dinara za gradjane, za sve ostale koji žive od toga što će poorati njivu ili proizvoditi nešto, za vozila javnih službi cena treba da bude razumna. Valjda bi se onda gužve svele na razumnu meru. Onda bi hitna pomoć mogla da dodje do svakoga kom je potrebna pomoć, kad već insistiraš na tome.

Реално, требо би да кошта око 3 - 3,5 ојера.
Зарад ребаланса буџета са стратегијом развоја,те синхронизацију диспаритета и довођења у корелацију те стратешку опредељеност која би могла проузроковти даљи напредак који није у супротности са актуелно ценом те се море рећи да би то био правилан однос у циљу интеграција те помирења у регијону.
Ето, ваљда је сад пућанима јасније, зашто мора гориво да поскупљује?

Kakve veze ima cena benzina, to je samo posledica vaše vere u političare.
Dokle se god budete nadali bilo čemu od njih,tako će vam i biti..
Kad i ako se desi da nada u njih zamre, možda se i desi da potražite ljude koji vam mogu pomoći.
Do tada, nadajte se,glasajte za njih, a posle kukajte i žalite se..to je taj krug..

150 dinara = 1,2 evra? Idi radi nešto za šta si sposobna. :)

Ova Jaguarka me podseca na onu glupacu sto nije znala da sroci citat Zorana Djindjica!:lol:
Kako samo moze da odvali da se 90-tih sve lose desilo a sad se kao zivi!!!
Pa onda sam ziveo bar 4 puta bolje i sve je bilo jeftino a sad sipam uvek za 1000 dinara bilo gorivo 80 ili 150 dok sam u 90-tim imao uvek pun rezervoar.
Istina,neki ni tada nisu imali ali je puno ljudi moglo da sipa gorivo a danas sa ovom slepackom vlasti na celu koja non stop podize cenu goriva,registracije i kazni coveku jednostavno dodje da batali auto i da ide peske!:evil:
Pa zar je to cilj "mile" nam vlade!!!
Teska SRAMOTA!!!

Back