cvetni vrt
Domaćin
- Poruka
- 4.658
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da. On je disao, a ja sam se gusila.
i nezavisnost od zivota..
materijano sam nezavisna, ali se ne osecam slobodnom od kada sam rodila dete..
ne mogu neke zivotne poteze da povucem kako bih uradila da sam bez obaveze prema njoj..
pa to sto imam dete i muza i pse ne znaci da ne mogu da biram kako cu da zivim
dete je jedna konstanta koja nema veze sa zivotnim izborima
dete nije izgovor da budes srecan ili nesrecan, ostvaren ili neostvaren![]()
Можда је тема за неки други ПДФ али мени се лично свиђа овај фрустрирани под форум
Дакле,питање је:
Колико сте заиста независни...под тиме подразумевам да имате сопствени живот са којим можете да располажете како хоћете...
Стамбена независност од родитељског дома,материјална независност (живите од свога рада а не од родитељских донација) ...имате свој ауто или позајмљујете...идете на море са својом платом или то нисте у стању...можете да се одселите одмах и да наставите свој живот без промена у квалитету и одраза на финансије...
Ја од своје генерације можда познајем 1 или 2 особе које су то ...остали су углавном далеко од тога,чак нису ни на путу да се осамостале...али су убеђени да су самосталнији од мене...
Тема није за школарце...они су тек на свом путу да то постануи пубертетлије...
Можда је тема за неки други ПДФ али мени се лично свиђа овај фрустрирани под форум
Дакле,питање је:
Колико сте заиста независни...под тиме подразумевам да имате сопствени живот са којим можете да располажете како хоћете...
Стамбена независност од родитељског дома,материјална независност (живите од свога рада а не од родитељских донација) ...имате свој ауто или позајмљујете...идете на море са својом платом или то нисте у стању...можете да се одселите одмах и да наставите свој живот без промена у квалитету и одраза на финансије...
Ја од своје генерације можда познајем 1 или 2 особе које су то ...остали су углавном далеко од тога,чак нису ни на путу да се осамостале...али су убеђени да су самосталнији од мене...
Koliko mogu...
Radim, imam svoju platu. Od nje zivim. Imam svoj auto. Kuca je nasa. Imam jednu nekretninu... ali nemam primanja od nje.
Materijalno nzavisna od roditelja vec godinama... tj.od svoje 23.godine...![]()
Дакле,питање је:
Divna tema, mnogo sam manje samostalna nego što bih to želela i da, dešava mi se da oni koji su u još goroj buli često pričaju kako su sami postigli ne znam štaМожда је тема за неки други ПДФ али мени се лично свиђа овај фрустрирани под форум
Дакле,питање је:
Стамбено - независна.
Материјално - независна.
Ауто - имам свој - независна.
А опет - не осећам се независно.
Јер о мом животу сада одлучују и супруг и дете, не само ја.
Не можеш се изопштити из околине и тврдити да си независан, јер се о свему договараш са још неким.
Шта ти подразумеваш под независношћу?
Да ли се то односи само на материјално?
Мислим уопште на НЕЗАВИСНОСТ...не само на материјално...данас је синоним за независнот МАТЕРИЈАЛНО...али у животу то тако није...познајем човека са посла који има доста материјалних вредности али није у стању да мрдне нигде због маме...не иде на море,на одморе,лоши су му односи у породици...апсолутно је роб своје мајке од 90 година) са друге стране један мој друг који има 32 године и који све мора да пита тату
) е,а он сваки дан потенцира своју самосталност и то ме је и потстакло да поставим тему...
Ако погледам себе површно рећи ћу ''Ја сам најсамосталнији од свог окружење'' имам ауто,стан,посао и онда ћу стати...јер у ничему другом нисам самосталан...
Други ми одређују радно време,не могу да одем где хоћу и када хоћу а да се претходно не консултујем,не могу да радим оно што волим ако се то некоме другом не свиђа итд...