Koliko ste se obogatile?

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
recimo od svog rada samo a koliko od udaje,nasledstva ili nekog neocekivanog zgoditka
danas kao neki presek se pravi peti oktobar i to pa sta je vama donelo ovih 16 godina tranzicije
ko vas vise privlaci,pobednici ili gubitnici tranzicije
ja osto na istim pozicijama
index.jpg

Нисам се обогатила, бар не у оном смислу како ја доживљавам богатство.

Ко воли губитнике, било какве?

Ретки су се снашли у транзицији.

Они који су држали до себе постали су губитници.

У том смислу, да, више волим губитнике.
znas sta ranije je bila ona nagrada crni i beli gran pri
beli se uglavnom delio nekom sto spasio neki zivot nekim plementim gestom a crni nekoj malverzaciji
e sad ti sto su kupili crne granprije odlicno zive a ovi sa belim jedva sastavljaju kraj sa krajem,kapiras

znas sta ranije je bila ona nagrada crni i beli gran pri
beli se uglavnom delio nekom sto spasio neki zivot nekim plementim gestom a crni nekoj malverzaciji
e sad ti sto su kupili crne granprije odlicno zive a ovi sa belim jedva sastavljaju kraj sa krajem,kapiras

Капирам, али има нешто што је вредније од пара.

Мир не можеш да купиш парама.

А те малверзације пре или касније свима изађу на нос.

Vise cenim kapitalistu koji otvoreno kaze da su mu najbitnije pare, nego levicara iz srednje klase koji lupeta nesto o moralnim vrednostima, a pare su mu 45 puta bitnije nego ovom prvom.

E ovih drugi cine ubedljivu najvecu vecinu u modernim demokratskim drustvima.

Капирам, али има нешто што је вредније од пара.

Мир не можеш да купиш парама.

А те малверзације пре или касније свима изађу на нос.

Mozes, itekako. Sjednes za racunar i spontano rezervises kartu za kraj svijeta (zato sto ti se moze) i onda kada si na vrhu Anda, sjednes na kamen i u miru pustis um na pasu.
To o cemu ti pises je za dusevnu sirotinju koja ne zna sta bi sa parama pa kupuje skupa auta na kredit i pravi kuce po ex-YU samo da selo vidi. Pare uljepsaju zivot, itekako.

Vise cenim kapitalistu koji otvoreno kaze da su mu najbitnije pare, nego levicara iz srednje klase koji lupeta nesto o moralnim vrednostima, a pare su mu 45 puta bitnije nego ovom prvom.

Не говоримо о капиталистима, него о преварантима.

Или ти у капиталисте рачунаш и мафијаше, власнике сплавова и кафића, дилере дроге, керамичаре који су успели у политици, синове који су носали гајбице за вишње???

da su mu bitnije ne bi bio u srednjoj ili nizoj klasi
ako su ti pare bitne ne biras sredstva da dodjes do njih a jos manje biras sredstva kojim ces ih odrzavati i umnozavati

Nisu mi najbitnije, Kami...zdravlje je najbitnije...nakon toga dolazi sreca (da me u krivini ne ubije neka baba koja mozda nije smjela sjesti u auto) i odmah novac.

- - - - - - - - - -

ako su ti pare bitne ne biras sredstva da dodjes do njih a jos manje biras sredstva kojim ces ih odrzavati i umnozavati

Nije to bas tako lako, pa cak i onda kada ih imas.

Netacno, on samo blage veze nema kako se pare stvaraju, jer je potpuno pogubljen u svemiru i prostoru, a pare su mu 45 puta bitnije nego bogatasu, koji se lozi na pobedu, uspeh, itd.

Zato su marksistima, levicarima, komunistima pare najbitnije. Ko o cemu prica, oni samo o parama pricaju. Povraca mi se od njih.

Mozes, itekako. Sjednes za racunar i spontano rezervises kartu za kraj svijeta (zato sto ti se moze) i onda kada si na vrhu Anda, sjednes na kamen i u miru pustis um na pasu.
To o cemu ti pises je za dusevnu sirotinju koja ne zna sta bi sa parama pa kupuje skupa auta na kredit i pravi kuce po ex-YU samo da selo vidi. Pare uljepsaju zivot, itekako.

pa to mozes na bilo kom brdu,visoravni i planini i ovde
nije do anda,do tebe je

Не говоримо о капиталистима, него о преварантима.

Или ти у капиталисте рачунаш и мафијаше, власнике сплавова и кафића, дилере дроге, керамичаре који су успели у политици, синове који су носали гајбице за вишње???

Svi oni, i posteni i neposteni, znaju sta i kako se prave pare.

Ovi koji rade za nekog i cekaju da im neko da platu, blage veze o tome nemaju.

U stvari, oni u 95% slucajeva blage veze nemaju o bilo cemu, pa cak i kada su prirodno super-inteligentni.

Нисам се обогатила, бар не у оном смислу како ја доживљавам богатство.

Ко воли губитнике, било какве?

Ретки су се снашли у транзицији.

Они који су држали до себе постали су губитници.

У том смислу, да, више волим губитнике.

:think:

Netacno, on samo blage veze nema kako se pare stvaraju, jer je potpuno pogubljen u svemiru i prostoru, a pare su mu 45 puta bitnije nego bogatasu, koji se lozi na pobedu, uspeh, itd.

Zato su marksistima, levicarima, komunistima pare najbitnije. Ko o cemu prica, oni samo o parama pricaju. Povraca mi se od njih.

jedno je pricati drugo je pokrenuti nameru i sticati i sticati do unedogled
dobro se zna kako se velike pare stvaraju i kojim sistemima se umnozavaju samo se ti sistemi nekima kose sa odredjenim nacelima
dakle treba imati neka nacela i shvatanja a kad to iskljucis i vodis se profitom onda je lako,mislim nije postanes rob sticanja

Не, мислила сам на унутрашњи мир, неразмишљање о томе да ли те неко јури из тог твог полусвета...

jedno je pricati drugo je pokrenuti nameru i sticati i sticati do unedogled
dobro se zna kako se velike pare stvaraju i kojim sistemima se umnozavaju samo se ti sistemi nekima kose sa odredjenim nacelima
dakle treba imati neka nacela i shvatanja a kad to iskljucis i vodis se profitom onda je lako,mislim nije postanes rob sticanja

Nema veze sa vezom, sada pricas klasicnu levicarsku pricu.

Upravo se levicari najvise i najljigavije laktaju, jer je njihov svet u kome oni delaju strogo formalisticki, gde napredujes samo kada se laktas za poziciju, za koju nisu potrebni rezultati.

Kada se biznismen lakta, on mora da ima rezultate makar. Tuzilac, sudija, lekar, profesor, advokat, taj u modernom levicarskom svetu ne mora da ima nikakve rezultate, trziste mu je vec skroz namesteno cak i da uradi najkrsh svoj posao. I to ti je to.

Diler droge sa druge strane, njegov biznis direktno zavisi od njegovih rezultata.

recimo od svog rada samo a koliko od udaje,nasledstva ili nekog neocekivanog zgoditka

Nisam se obogatila. Imam posao i živim od svog rada, a udajom sam profitirala u smislu da nas je dvoje, dve plate, pa je sve lakše nego kada samo jedan plaća.
Nemam ušteđevinu, ni nekretninu, ni automobil. Na svakodnevnom nivou, život mi je lep. Ne osećam se siromašno, ali se ne bahatim, kuvam, kupujem na akciji, oblačim se mahom u sekond-hendu, i onda sebe jednom ili dva puta godišnje, ako padne neka veća lova, častim skupim cipelama ili nekim izletom. Novac za egzotična putovanja nemam, ali iskreno ni ne znam koj ću moj na Baliju, tako da se ne osećam osujećeno.
E da: volim lovu, ali nisam u životu pravila kompromise zbog nje (nisam ostala na poslu koji mrzim samo zato što je dobra plata itd.)

Poslednja izmena:
Nema veze sa vezom, sada pricas klasicnu levicarsku pricu.

Upravo se levicari najvise i najljigavije laktaju, jer je njihov svet u kome oni delaju strogo formalisticki, gde napredujes samo kada se laktas za poziciju, za koju nisu potrebni rezultati.

Kada se biznismen lakta, on mora da ima rezultate makar. Tuzilac, sudija, lekar, profesor, advokat, taj u modernom levicarskom svetu ne mora da ima nikakve rezultate, trziste mu je vec skroz namesteno cak i da uradi najkrsh svoj posao. I to ti je to.

Diler droge sa druge strane, njegov biznis direktno zavisi od njegovih rezultata.
pa to je podsvet prijatelju onaj koji su namestili biznismeni
naravno da se onda laktaju za bolju poziciju ispod
veci biznis se sadrzi u paroli veca riba prozdire malu tu nema mesta za laktanje vec se odmah prelazi na direktne egzekucije

Back