Koliko ste autentični?

Moje vidjenje je potpuno drugacije i od tvoga i od loptice i drugih,
zapravo poenta je u slobodi, kontroli- biti potpuno autentican bi bio izraz potpune slobode i nemogucnosti drugih da te kontrolisu.
Jer de facto biti neautentican znaci da si pod kontrolom od strane nekoga, a ta kontrola ne mora biti prisilna, cakstavise u vecini slucajeva osoba je preprogramirana da se sama kontrolise, da ne ponavljam,
pisao sam o tome u drugoj temi:
https://forum.krstarica.com/threads/neko-nas-posmatra.1042065/
Zar slično (ili isto) nisam napisala dva ili tri puta na temi?
S tim što se ovde autentičnost poistovećuje sa iskrenošću, prikazivanjem sebe u pravom svetlu, što na mora, a može biti slučaj.

Pročitaću tvoju temu. Misliš da je autentičnost vezana za slobodu i nezavisnost? A nije odraz ličnosti?
Mislim da su za potpunu autenticnost potrebni odredjeni preduslovi i da je na neki nacin autenticnost izraz slobode, tj autenticna osoba nije sputana pre svega sopstvenim egom, i najveci neprijatelj autenticnosti jeste samo drustvo/okolina/mediji/subkulture koji nas oblikuju, jedino osoba koja moze steci veliki stepen nezavisnosti moze biti autenticna,
npr ja nisam autentican cak ni ba ovom forumu jer moram da prilagodjavam jezik (ne psujem), budem manje direktan da se neko ne bi uvredio itd…

Mislim da su za potpunu autenticnost potrebni odredjeni preduslovi i da je na neki nacin autenticnost izraz slobode, tj autenticna osoba nije sputana pre svega sopstvenim egom, i najveci neprijatelj autenticnosti jeste samo drustvo/okolina/mediji/subkulture koji nas oblikuju, jedino osoba koja moze steci veliki stepen nezavisnosti moze biti autenticna,
npr ja nisam autentican cak ni ba ovom forumu jer moram da prilagodjavam jezik (ne psujem), budem manje direktan da se neko ne bi uvredio itd…
Znači da je tvoja prava priroda, tj.autentičnost da psuješ, budeš direktniji? Svi se mi izgrađujemo krož život, sloboda se baš sastoji u nepristajanju na nešto. Pa i podleganju uticajima. Kakvu drugu slobodu imaš u životu? Osim u određivanju prema nečemu? Misliš da ona koči autentičnost?

Autentičnost je količina iskrenosti koju proceniš da možeš dati, a da ti ne naškodi...pažnja koju pružaš, a da ne ostaneš iscrpljen...autentičnost je sačuvati sebe, a ne udovoljavati željama okruženja...
iskrenosti, moje najvece iskusenje,
srce cepam, novi dom ti nudim,
jeziku sada nek dryguju zubi

tako nekako sam pisao... iskrenost je mac sa dve ostrice, ili da kazem: dve strane te medalje postoje, to sto je neko iskren, ne mora da znaci i da je u pravu

Kakvi ste u javnosti? Da li dozvoljavate da se vidi kada ste loše? Ili stavljate masku i osmeh. Na ovu temu potakla me jedna koleginica koja stalno ima osmeh, od kada je znam, a to je dosta dugo. U medjuvremenu i rak. Ne znam šta je došlo pre, ali rekla bih taj osmeh. Kako je kod vas? Da li se zezate kada vam je loše? Umem to da radim, pa me i izvuče na neki čudan način. Ali ne nabacujem lažni osmeh, više onaj inteligentni humor sa sarkazmom. Naravno, kada nisam potpuno loše. Ne tražim bustere u vidu ljudi, volite me i sl. gluposti. Pogledajte prilog 1823554
Немам лажни осмех никада
не волим то и не умем...
Кад ми је тешко обично ћутим.
Не треба ми ничије тапшање по рамену.
Сваком је доста његове муке, не треба му и моја.
А то да ли сам аутентичан...не знам.
То већ мора неко други да каже.

ma znam, decenijama se izgradje neka maska, ili vise njih, flegmaticna najbolje stoji mnogima
Da, mi stidljivci imamo dve opcije:

1. Da glumimo da smo flegme, što je vanjski gledano blisko našem matičnom identitetu (a opet kul za razliku od njega)
2. Da glumimo da smo ekstrovertni, druželjubivi manijaci. Neki to mogu, svaka im čast, meni nije išlo.

Back