Koliko smo mi zene spremne ..

Tako nekako....:ok:

@tema
S tim sto covek sa godinama nauci neke stvari da prepozna...pa se vec u pocetku vidi koje su necije mane i da li se mogu tolerisati, koliko, sta je nemoguce promeniti itd...
Uvek sam spremna na dogovor i dosta mogu da istolerisem ali samo ako je i druga osoba spremna na kompromise...u suprotnom sve navedeno nema smisla...a ja ne zelim da budem nicija zrtva jos manje iskompleksirana, nadrndana i sl.

:hvala:

Hvala i na dopuni.

:cmok:

Svašta sam trpela, tolerisala, čak se i ponižavala jer sam mislila da će to neko znati da ceni i poštuje ... ali, ako ne poštuješ samu sebe verovatno neće ni drugi da te poštuju, a najmanje oni zbog kojih si to sve i radila. Sobzirom na godine i iskustvo koje imam iza sebe, mislim da ne treba baš biti preterano tolerantan a nikako se ne treba ponižavati. Ako je veza prava onda su oba partnera ravnopravna i naravno da uvek treba da postoji tolerancija, ali do određene granice, koja je opet subjektivna i nije kod svakoga ista. Čim neko nešto trpi onda veza nije zdrava i ne treba zapadati u još gore povlađivanje i ponižavanje jer to ne vodi poboljšanju odnosa.

Prvo si jako lepo rekla sve...

I mislim da žene trpe i tolerišu mnogo više od muškaraca. Možda će neki muškarci misliti da grešim, ali - generalno gledano je tako ...

Pa onda pocinjemo (bar ja) da mislimo kao da ti je ovo gore neko drugi napisao...

Da zene trpe i tolerisu mnogo vise je totalna neistina i jako je subjektivna recenica.

Velika je razlika izmedju trpljenja i tolerancije.

A ponizavanje je, po nekoj mojoj slobodnoj definiciji, najgori oblik trpljenja i nepostovanja samog sebe.

Dakle, nemoj da mesas ponizavanje, trpljenje i toleranciju. To je jako bitno u ovom slucaju.

Ako sebe ponizavas i trpis nesto, izvini draga, sama si kriva. Nije ti ni jedan muskarac za to kriv niti zasluzan. Tako da obrati paznju sta pricas... Ne budi netolerantna prema muskarcima ako TI nisi sigurna u sebe. Bar mi ostali to nismo zasluzili...

Problem ovoga, ja mislim, je u individuama koje dozivljavaju da sebe ponizavaju i trpe zarad zaljubljenosti u neku osobu koju idealizuju i time cine veliku gresku jer na kraju svega, kad uvide da su samo bili "zaljubljeni" a ne "u ljubavi", iz toga, usled velikog nezadovoljstva i razocarenja povlace totalno pogresne zakljucke i formiraju leva misljenja (u ove ubrajam i sebe). Ali ja sam bar posle toga seo i razmislio i shvatio sta je sta. Jer "jedna lasta ne cini prolece". :cmok:

Sto se tolerancije tice, sama si gore sebi odgovorila - podjednako. I tako i ja mislim da treba da bude... bar je to jedna od stvari u jednom (u najmanju ruku) normalnom odnosu za koju je nebulozno da se vaga i meri... Tu se bar mozemo takmiciti. :) :heart:

:bye:

..napraviti, tolerirati, progutati u ljubavi .. a koliko muskarci ?
Da li ste se svjesno katkad ponizile i poslije se pokajale ? :)

U ljubavi malo toga trpim u zaljubljenosti mozda sasvim malo vise. Sebicna sam i volim uglavnom dok me voli, cim primetim da ljubav prema meni bledi ili jos gore da je moja ljubav zloupotrebljena kao po narudzbi prestajem da volim barem u toj meri da bez teskoce mogu da se ponasam hladno i nezainteresovano.
Koliko su muskarci spremni progutati ne znam. Nisam ih imala mnogo ali znam npr da postoje oni koji su u sitnicama netolerantni, samozivi i sebicni a kad se dese krupne stvari pokazu se kao pravi prijatelji. Takav je moj muz.

Svašta sam trpela, tolerisala, čak se i ponižavala jer sam mislila da će to neko znati da ceni i poštuje ... ali, ako ne poštuješ samu sebe verovatno neće ni drugi da te poštuju, a najmanje oni zbog kojih si to sve i radila. Sobzirom na godine i iskustvo koje imam iza sebe, mislim da ne treba baš biti preterano tolerantan a nikako se ne treba ponižavati. Ako je veza prava onda su oba partnera ravnopravna i naravno da uvek treba da postoji tolerancija, ali do određene granice, koja je opet subjektivna i nije kod svakoga ista. Čim neko nešto trpi onda veza nije zdrava i ne treba zapadati u još gore povlađivanje i ponižavanje jer to ne vodi poboljšanju odnosa.

I mislim da žene trpe i tolerišu mnogo više od muškaraca. Možda će neki muškarci misliti da grešim, ali - generalno gledano je tako ...

Aha a mi zivimo guliverovim putovanjima..ponizava se svako zbog sebe i svojih ciljeva..ako je nesposoban naci drugog..plasi se neizvesnosti..dakle to nema veze s partnerom nego je to sopstveni izbor..ravnopravnost ne postoji i ne treba da postoji..to su samo novopecene teorije modernog shvatanja veza koje ne piju vodu..zene se plase promena i bez sexa bi ladno ostale godinama u vezi i braku..muskarac trpi zvocanje koje se nadogradjuje godinama..a zena zna sta bira i da joj je mesto nad sporetom pa se zna sta je ceka

slika govori vise od 1000 rijeci

passion-1.gif

Back