Koliko se djeci treba pomoći?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
Gledam kako bake od 50+ godina slimise se oko unučadi, cijela njihova svakodnevnica se odavija o svakodnevnom i visesatnim čuvanjem unučadi, djecica uzrasta od godinu dana pa nadalje

Svaki dan ‼️

Po meni je to obaveza odgajanja unučadi ispunjavanje očekivanja djece da njima bude lakše

Da li je fer zabukirati baku i svaki dan je upregnuti u čuvanju sitne djece ? Ili je to egoizam ?

Šta mislite ?

Gledam kako bake od 50+ godina slimise se oko unučadi, cijela njihova svakodnevnica se odavija o svakodnevnom i visesatnim čuvanjem unučadi, djecica uzrasta od godinu dana pa nadalje

Svaki dan ‼️

Po meni je to obaveza odgajanja unučadi ispunjavanje očekivanja djece da njima bude lakše

Da li je fer zabukirati baku i svaki dan je upregnuti u čuvanju sitne djece ? Ili je to egoizam ?

Šta mislite ?
Ne treba toliko pomagati, prave decu i razjebu se na sve strane, pa posle na drugog pada sav teret.

Svaki dan ‼️

Šta mislite ?

Niko nikoga ne moze da natera na nesto na sta taj sam ne pristane.
Ne vidim u cemu je problem ovde?

Bake i deke koje ja poznajem, vrlo rado, od sveg srca pomazu svojoj deci oko unucica. I niko ih ne tera, rade to jer vole da provode vreme sa unucima.

Niko nikoga ne moze da natera na nesto na sta taj sam ne pristane.
Ne vidim u cemu je problem ovde?

Bake i deke koje ja poznajem, vrlo rado, od sveg srca pomazu svojoj deci oko unucica. I niko ih ne tera, rade to jer vole da provode vreme sa unucima.

Pa i ja poznajem bake na zapadu koje dva dana u sedmici ostave za unučiće a ostalim danima idu na spa, crtaju ili čitaju u bašti

Ako svali dan moraš sat naviti u 5 pa odeš u plastenik zatim u štalu da nahraniš živinu pa se nrzinski istusiras jer u 8 sati zove unuka od dve godine i ti si cjeli dan u obavezi, trčati za istom , presvlačiti pampers i kuhati i nahraniti pa opet trčati dete ko dete padne place vrišti i sve to do uveče ?

Pa i ja poznajem bake na zapadu koje dva dana u sedmici ostave za unučiće a ostalim danima idu na spa, crtaju ili čitaju u bašti

Ako svali dan moraš sat naviti u 5 pa odeš u plastenik zatim u štalu da nahraniš živinu pa se nrzinski istusiras jer u 8 sati zove unuka od dve godine i ti si cjeli dan u obavezi, trčati za istom , presvlačiti pampers i kuhati i nahraniti pa opet trčati dete ko dete padne place vrišti i sve to do uveče ?

Jel neko tu babu naterao na to?

Зато што смо сада "модерни и равноправни", па се женама само натоварују обавезе. Не чудим се зашто имамо мало деце - жене не могу физички да постигну.

Жене не треба да раде од времена трудноће барем до поласка детета у вртић. Мислим да децу не треба пре три године слати у вртић, док не развију добре вештине кретања и разумевања света око себе (и док не науче да послушају). Ако је више деце, време се продужава.

Мени је немогуће да замислим да мајка својом вољом хоће да пусти да било ко други подиже и васпита дете, па макар то била њена мајка или свркрва.

За државу није превелики трошак да мајке у неком периоду добијају "плату" за подизање деце.

Па ако ће дете од три године баке и деке да воде у обданиште (децу која слушају и која су изашла из пелена) и назад, то могу да замислим. У сваком случају, треба омогућити довољну дужину боравка у обданишту да родитељи могу да стигну да лично подигну дете. То лако може значити боравак до 6 увече. Приватнике често не занима.

Back