Koliko se dajemo u vezi i gubimo sebe

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.586
Ne bih samo zeleo da se pise u negativnom kontextu i zapostavljanju prijatelja zbog partnera i gubitka sebe u smislu nemamo svoje ja jer smo preokupirani vezom..nego realno pozitivno..koliko je pozeljno sebe pogubiti i podeliti se na vise strana a veza nam je primarna..pa sad iz naslova pisite sta vam milo i prosirite sta sam mislio:lol:

Ne bih samo zeleo da se pise u negativnom kontextu i zapostavljanju prijatelja zbog partnera i gubitka sebe u smislu nemamo svoje ja jer smo preokupirani vezom..nego realno pozitivno..koliko je pozeljno sebe pogubiti i podeliti se na vise strana a veza nam je primarna..pa sad iz naslova pisite sta vam milo i prosirite sta sam mislio:lol:

Dajem onoliko, koliko osecam da treba a da pri tome ne izgubim sebe....

Pu!

s početka veze moje je davanje vrlo škrto, sumnjičavo i bojažljivo...sve dok se ne osobodim i dok ne počnem da verujem partneru.
nakon toga, kada jednom u sebi prelom i rešim da se dam...dajem se bezuslovno. Ne prate mi sumnje, ljubomore niti bilo kakvi crvi ne kopaju po mojim mislima i duši. Opustim se i prepustim, uživam i volim do ludila. Tako je i sada. Beskrajno mu verujem i on me poznaje u dušu. Zna svaku moju misao, grimasu na mom licu, poznaje moje telo i sve jezike koje ono govori. Oseti moje raspoloženje i kada smo daleko...to je lepota davanja. Za uzvrat dobijam mirnu luku, svoj kutak zaštite, neki sasvim novi život koji živimo samo on i ja. Trenutke kada sve oko nas postaje nevažno. Kada pričamo očima i poljupcima, kada su reči suvišne i kada se raszumemo i osećamo kao deo sebe samih. Po meni je to vrhunac jednog odnosa i jedne ljubavi.
I nikada se to ne može postići ako se u potpunosti ne prepustiš ili imaš bilo kakvu rezervu. Sve ima svoju cenu, a cena ovakve ljubavi, ovakvog doživljaja i doticanja zvezda je da moraš verovati i pružiti sebe bez straha i predrasuda....opasno je....ali se o tome ne razmišlja.
I pri tome ne mislim da sam izgubila sebe, naprotiv, moje ja je ostalo samnom, samo prihvaćeno onakvo kakvo je zapravo i slobodno da živi kako želi.
Zamislite kako je vrhunski dobar osećaj kada vas neko voli upravo takve kakvi ste i uživa u vama, a s druge strane ste slobodni da budete ono što jeste...pa zar to nije na korak blizu savršenstva.

Ma kod mene je baš suprotno. Na početku sam rezervisana. Ne gubim tlo pod nogama, niti zapostavljam svoj život. Nakon nekog vremena se prepustim i opustim.

Baš sam juče čitala da kad ljudi uđu u vezu, izgube u proseku 2 prijatelja:eek::eek::eek: Možda u tin periodu, posle stvarno nema opravdanja za ovako nešto.

Uglavnom se dajem, i vise nego sto bih htjela i vise nego sto pricam, i vise nego sto treba...nije mi zao...ne mislim da gubim sebe, naprotiv...nisam sapun da se potrosim... :lol:
Prijatelji mogu malo biti zapostavljeni, ali ako su pravi, razumijevanje je obostrano...i vrijeme se lako nadoknadi. A ne gubi se na intenzitetu.
Materijalni gubitak (davanje) mi je zanemaraljiv, ako se moze tako nazvati, i nije ni vrijedan pomena. Sto bi u BiH rekli- kad halalis, halali... ;)
Jedino mi je zao kad gubim vrijeme, ulazuci se, emotivno u pogresne ljude...bez obzira na pol i relaciju veze...sto sam katkad nepopravljivi entuzijasta...:dash: Nije mi zao radi mene, vec sto nema napretka, kao kad propadne projekat...:mrgreen:

Full.Maximum.Sve.Trazim.Dajem.Ne zelim da sebe gubi.Ne gubim sebe.
Uvek bila takva.

hahahaha....Dzordzi :P

moze li vucica manje od sve ? Tesko ;)

Sve dajem,ali sebe ne gubim.Isto ocekujem.

Dajem mnogo, nikad SVE. Ne zato što sam ohola il slično, jednostavno sam TAKVA. Jedan dio mene ostaje uvijek MOJ.
Spremna sam štošta učiniti za ISKRENOST s druge strane. Al zato LAŽ može da sruši sve mostove kao da nikad nisu postojali. (ne mislim na neke sitne lagarije, naravno).
Mana mi je što uvijek više očekujem nego što dajem...znam to.U ljubavnom odnosu. S prijateljstvima je drukčije...tu se dajem bez rezerve.

Kad steknem povjerenje,tek onda mogu da dajem sebe ali ne mjerim koliko je to davanje,da li je mnogo ili nedovoljno,može li više ili treba manje..prestala sam da mjerim jer se samo tako mogu prepustiti onim malim,tihim srećama i radovanjima koje istinska ljubav donosi..
mada,uvijek nekako želim da bar pramen moje kose bude slobodan..da dio mene ostane samo meni..ljubav je previše mistifikovana u pričama o bezuslovnosti predaje i apsolutu davanja..jer nema apsoluta,ali ljubavi svakako ima.

Al samo mi nije jasno kako se iko moze dati i izgubiti sebe? Sta onda daje ? Davanje je trajni glagol.Isto vazi i za licnost.Sta gubi? Svoj identitet.Svoju licnost.Dajuci sebe,negira sebe ?

A prijateljima bez rezerve.....? Jennifer,pa osoba sa kojom si bi trebala da ti bude najveci prijatelj.Osim ako se ovde rec 'prijatelj' ne koristi u drugacijem smislu.Al tad bi opet islo ono - kolko para tolko muzike.

ne merim, ali ako nisam zadovoljna, odlazim. odlazim, ako osetim (osetim :roll:, ne bazira se sve iskljucivo na osecaju) da dajem vise nego sto dobijam. nisam tip osobe koja moze neprekidno da daje, a da ne dobija ono sto ocekuje ili ono sto ce je zadovoljiti i pored toga sto nije ocekivala. bilo u sexu, bilo u samoj vezi, ma bilo kako. neko se moze naci pametan da kaze da je najbolje nemati ocekivanja, ali koja to osoba nema bas nikakva ocekivanja, kada trosi svoje vreme i energiju na nekoga? :roll: ako nista drugo, ocekujem barem dobar sex.

Ne dajes sebe .. dajes ljubav ne gubis sebe.. gubis usamljenost

a kako to neko moze da da ljubav, ali da kroz tu ljubav ne da i barem deo sebe, svog vremena, svoje energije? svaka zajednica trazi kompromis, pa tako i veza.
msm, to dodje kao ono - jao sto je slatka ona kuca iz onog parka, ponekada prodjes, pomazis je, bacis joj tu i tamo nesto da pojede, ali je ne uvodis u kucu, ne trosis se, ne dajes nista iako je eto bas volis i bas je slatka. :roll: sasvi je druga situacija kada tu kucu uvedes u kucu.
nekada je bolje biti i sam, nego sa bilo kim, samo zbog usamljenosti. usamljenost je stanje duha. mogu biti u moru ljudi, a da budem usamljena, a mogu biti i sama i da se ne osecam usamljeno.

a kako to neko moze da da ljubav, ali da kroz tu ljubav ne da i barem deo sebe, svog vremena, svoje energije? svaka zajednica trazi kompromis, pa tako i veza.
msm, to dodje kao ono - jao sto je slatka ona kuca iz onog parka, ponekada prodjes, pomazis je, bacis joj tu i tamo nesto da pojede, ali je ne uvodis u kucu, ne trosis se, ne dajes nista iako je eto bas volis i bas je slatka. :roll: sasvi je druga situacija kada tu kucu uvedes u kucu.
nekada je bolje biti i sam, nego sa bilo kim, samo zbog usamljenosti. usamljenost je stanje duha. mogu biti u moru ljudi, a da budem usamljena, a mogu biti i sama i da se ne osecam usamljeno.

Ne znam kakve ovo veze ima sa onim sto sam ja napisala, no dobro :p
Ja sam odgovorila na temu, ne na post iznad mene. Meni uopste ne znaci da ako "dam sebe" sledi da gubim deo sebe, naprotiv..

Ja sam odgovorila na temu, ne na post iznad mene. Meni uopste ne znaci da ako "dam sebe" sledi da gubim deo sebe, naprotiv..

samo sam pitala kako mozes da das ljubav, a da kroz tu ljubav ne dajes deo sebe, bez obzira da li to smatras gubitkom ili ne? ne dajes sebe, a dajes ljubav, ali ljubav jeste deo tebe, a svaka ljubav trazi ulaganje sebe u ono sto se volis.
al' nema veze.

:eek: jadno to dete....verovatno ce bezati od kuce...

:rotf:

Pa, reci zeni,Dzordzi da dete ima i majku :think: :P
Dete je i beba..ne hoda jos uvek i svako daje veci deo sebe..poredjenja radi

Narocito se gubi deo sebe kad se slepo zaljubi i sve bi dali praveci krpu od sebe..dalako da se moze reci da se tu daju svesno

mnogi ljudi su sami po sebi prazni da ih jedino prištepavanje uz nekog čini iole smislenom postojbinom. čovek nikako ne sme sebe da izbubi. ako mu je želja da bude posvećen nekom i zapostavi svoj svet tpo je ok, to je on u tom momentu. ali pravdanje sebe i svoj postojanja kroz druge je užas. najbolje ej kad se ljudi smisleni i ispunjeni prepliću i dele, mada idealnog koncepta nema

Back