Čovek ne moze da se promeni na bolje eventualno na gore.
Jer je slab, nekarakteran, kukavica.
Neces vjerovati da znam jednog momka koji se nevjerovatno promjenio kad je upoznao jednu djevojku . Zivio je u mjestu Dalj .
To selo je inace dosta blizu Vukovara . Tip je bio poznati tabadzija , drugacije receno , strah i trepet . Kad je bio trezan bio je
i prilicno inteligentan . Kad popije , ko djavo iz Tasmanije .
On je inace bio iz siromasne porodice ( dodjos iz Bosne , to je lokalni izraz ) On je imao nekih 25 godina i pocne se zabavljati
sa sesnestogodisnjom cerkom seoskog bogatasa a ona mi je bila jedinica . Svi smo gledali kako ce to da zavrsi , a ocekivali smo
da ce tu curicu da upropasti .
Kad ono , kod njega nevjerovatna transformacija . Ostavi alkohol i ozeni je . Lokalci bi rekli , udo se jer je presao da zivi kod njenih .
Ovaj ga bogatas prihvatio kao rodjenog sina i sve seoske poslove su radili zajedno .Dosta godina kasnije sam prolazio kraj kafane sa
kolegom iz tog sela i vidim tog bivseg barabu da sjedi sa svojim starcem i piju zajedno sokove . Pitam kolegu kako se ponasa sada
taj Gero ( to mu je bio nadimak ) a on kaze da taj vise nije pipnuo alkohol otkako se ozenio i da je matori na njega ponosan da je to
nevjerovatno jer je ovaj vredan da ga nema u okolini . Ne silazi s traktora , kako bi rekli !
Inace je tom Geri otac bio alkoholicar a poginuo tako sto ga je konj udario kopitom kad je taj Gero bio klinac .
Sigurno je taj momak u zeninoj familiji nasao neki svoj mir i isplivalo je njegovo pravo JA .