Koliko sati posle izlaska sunca je najbolje trcati u sumi?

SaZoMi

Početnik
Poruka
16
Ako drvece nocu izbacuje CO2 a danju kiseonik koliko je pametno trcati zorom?

Kad se vec u jutro moze trcati a da organizam osjeti blagodati prirode?
Koliko to treba proci od svanuca da bi se suma napunila kiseonikom ugodno za trcanje?

Da li bi se stvarno pojavila razlika u mjerenu sastava vazduha pred zoru i poslepodne?
Da li se je neko bavio ovakvim stvarima?

Koliko to treba proci od svanuca da bi se suma napunila kiseonikom ugodno za trcanje?

Da li bi se stvarno pojavila razlika u mjerenu sastava vazduha pred zoru i poslepodne?
Forest oxygen measurement:
  • Typical daytime oxygen concentration: 20.95% to 21.05%.
  • Typical nighttime oxygen concentration: 20.85% to 20.95%.
Znači razlika je potpuno zanemarljiva u kontekstu disanja. Mož' da trčiš kad god ti je volja.

U 12 nocu zbog atmosfere a cik pred zoru zbog vazduha.

Bolje je da gledas kad je najmanja vlaznost vazduha u toj sumi u kojoj trcis.
Postavi hidrometre na par mesta, prati nekoliko nedelja, zapisuj izmerene vrednosti u dobima dana u kojima mozes da trcis, i izvedi neki zakljucak.
Valjda ima i meteorologa na ovom foumu koji znaju temu a ja bih rekao na prvu da zorom kad je rosa i kad je sunce slabo i vlaznost je veca.
Kako dan odmice vlaga bi trebala da isparava. (Znatizelja je bila koliko se mijenja satav kisesonika u odnosu noc-dan)

Valjda ima i meteorologa na ovom foumu koji znaju temu a ja bih rekao na prvu da zorom kad je rosa i kad je sunce slabo i vlaznost je veca.
Kako dan odmice vlaga bi trebala da isparava. (Znatizelja je bila koliko se mijenja satav kisesonika u odnosu noc-dan)
Ja bih izmerio. Svaka šuma je priča za sebe. Hidrometar je 500 dinara, kupis 3 komada, postavis, meris, zapisujes i vidis na cemu si.
Bolje od toga ne mozes.

Evo situacija sa vlagom u Košutnjaku. Nije baš neka šuma ne znam gde, ali je indikativno.

1721746650244.png

Back