Koliko rakije mozete popiti?

Ne znam samo da li ste ikada probali pravu dunju, 100% od dunje.
Jer 99,99% onoga sto predstavljaju kao dunju - nije dunja, vec (u najboljem slucaju) mesavina jabuke i dunje, a u vecini slucajeva jabuka sa esencijom dunje. :D

Drugar iz jednog sela pod Kopaonikom, pravi pravu dunju, 20-tak litara godisnje.
I uvek dobijam litar.
To je toliko lepa rakija da bih dao 100 evra za litar.

Inace, volim rakije, ali samo pijem kada znam odlicno ko je i kako pekao, i od koje sorte voća.

Kad lepo mezim, i razvučem na celo veče, mogu da popijem pola litara, i da prodjem sutradan samo sa jednim brufenom :D

Ponekad drmnem kajsijevacu koju je ispekao moj otac, tamo jos pre 10-15 godina (ostalo iza njega jedno 100 litara razlicitih godina koje smo podelili brat i ja). Jednolitarku popijem mozda za 1-1,5 godinu, ode mozda pola flase za slavu ali se flasa posle toga razvlaci.

No, zato boca single malt viskija u kuci ode na 3-4 meseca, popijem i u pabu po 2 case ( po principu viski-pivo-viski-pivo) kada se nadjem sa drustvom. Pre 10-tak godina sam poceo sam sebe da cascavam sa malo kvalitetnijim viskijem, kupim 3-4 boce godisnje, sacekam kad su na snizenju u lokalnoj prodavnici pica i castim se.

Back