Koliko puta pacijent moze da da krv na analizu u toku godine?

• Začetnik teme Začetnik teme alala
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

alala

Početnik
Poruka
2
Kao sto sam napisala zanima me koliko puta pacijent moze da da krv na analizu u toku godine.
Znam da su ranije bile price da zdravi ljudi mogu jednom godisnje a sta ako je osoba bolesna.

Moja baka je bolovala od kancera i isla na zracenje. Sada je realtivno dobro mada ima problema sa animijom jer je najverovatnije zbog zracenja dobila upalu debelog creva i krvari. Skoro su joj nasli nesto na besici ali doktori ne misle da je to nesto strasno mada mora da ide u bolnicu da joj to 'sastruzu'. Doktor joj je sasvim slucajno zakazao 15. februara potpuno zaboravivsi da je to neradni dan. Tako da je par dana pre toga zvao da odlozi njen prijem u bolnicu za 6 mart. Medjutim moja baka je vec dobila rezultate analize krvi tog istog dana (kada je doktor zvao). Ti rezultati naravno nece vredeti nista do 6-og marta pa ce moja baka morati ponovo da da krv na analizu. Sto je jos komplikovanije, 4-og aprila ima zakazano kod onkologa gde ce takodje morati da donese nove rezultate analize krvi.

Moje pitanje je: koliko puta godisnje (ili mesecno) je dozvoljeno da bolesni pacijenti daju krv na analizu ?
Ovo pitam jer se prosli put doktorka neckala da da baki uput za laboratoriju.

a sto to sta fali davati svaki cas ono privatne ambulante i to ?

Па како зашто,није ни та крвна слика јефтина код приватника. А стварно бедно,само једном годишње,...па ја нисам од 8.разреда вадио у ДЗ крв,а сигурно ми неће дати да сад испуцам 4 вађења,лопови...

nek nosi te rezultate
samo ako prima hemioterapiju moraju da budu bas u roku od par dana ili za operaciju , ovako moze i vise dana

To 'struganje' sto sam pomenula je zapravo operacija tako da joj analize moraju da budu 'sveze'.

Sad po novom mislim jednom godisnje.
Koliko sam shvatila to ogranicenje da se analize krvi rade jednom godisnje je za ljude koji sami to traze, koji nisu bolesni ili im drugi lekari ne traze to.

Па како зашто,није ни та крвна слика јефтина код приватника. А стварно бедно,само једном годишње,...па ја нисам од 8.разреда вадио у ДЗ крв,а сигурно ми неће дати да сад испуцам 4 вађења,лопови...
ma ne radi se ovde o davanju dobrotvornom nego na analize ovo je jednom godisnje

ma ne radi se ovde o davanju dobrotvornom nego na analize ovo je jednom godisnje

Знам,него фора је што ти на своју руку можеш само једном годишње да вадиш крв,колико сам ја разумео,а више можеш само у случају преке потребе,кад ти напише лекар упут.

dajte ljudi krvna slika kosta smesno da se privatno radi...
ja imam anemiju ceo zivot i ne pamtim kada sam poslednji put proveravala krvnu sliku u DZ.... odes privatno kompletna krvna slika je 235 din... sto je stvarno smesno ja radim +gvozdje i to izajde jeftino i bolje nego da idem u odredjeno vreme u DZ, private mozes kada god hoces da odradis.... nema guzve i analize ti posalju na mail... divota.... moja majka koja je bolovala od kancera isto je sve zivo radila privatno....

Poslednja izmena od moderatora:
dajte ljudi krvna slika kosta smesno da se privatno radi...
ja imam anemiju ceo zivot i ne pamtim kada sam poslednji put proveravala krvnu sliku u DZ.... odes privatno kompletna krvna slika je 235 din... sto je stvarno smesno ja radim +gvozdje i to izajde jeftino i bolje nego da idem u odredjeno vreme u DZ, private mozes kada god hoces da odradis.... nema guzve i analize ti posalju na mail... divota.... moja majka koja je bolovala od kancera isto je sve zivo radila privatno....

E, kod mene u zajecar to kosta 800 dinara, al niks gvozdje, samo osnovna krva slika. Ako oces kalcijume , gvozdja onda bogami tri iljade.

- - - - - - - - - -

Није тачно! Онолико пута колико лекар сматра да је потребно.

Pa bolesnim ljudima se ta krvna slika uzima barem dva puta mesecno. I kakve su ovo gluposti o broju uzimanja krvi u toku jedne godine:D

Krv za analizu se vadi onoliko
puta koliko to traži doktor
Tacno !
Ja mislim da zbog zdravlja ne postoji ogranicenje koliko cesto dati krv na analizu jer se ne uzima previse krvi.
Ali cinjenica je da postoji ogranicenje jer ne zeli drzava " da stetuje"- meni je doktorica rekla da analiza masnoca ( holesterol i trigliceridi) moze samo jednom u sest meseci jer takvu naredbu imaju " odgore"

Back