Koliko pravite pauze

Cccc vidi ti njega... Kako se naterati....Jao majko mila....Pa nemojd a radis nesto sto te psihicki opterecuje.

Ja imam suprotan problem, ja ako ne istreniram 5 dana nesto imam veliku grizu savesti, lose se osecam, navikao sam da oslobodim odr. energiju itd.

Ja jedva cekam kada se skockaju obaveze pa mogu da idem da treniram.

Ne sećam se da sam imao jači pad volje... Samo nestignem ili sam i suviše umoran da bih radio... Da ne spominjem bolest i sl kada me uhvati neka kijavica. A desi se da me jako mrzi iako ništa nisam radio ceo dan. Tada ne mogu da zaspem bar 2 sata nakon što legnem, tako da i kada se desi da me mrzi samo se setim spavanja...

Samo ako je neka bolest ili povreda koja traži mirovanje. Fizička aktivnost mi je sastavni deo života (nisam niakakv profi sportista), pa tako nema alternativu. Često sam sklon i pretreniravanju, tada malo povlačim ručnu u vidu smanjnja inteziteta ali se trenira.

Dva puta godisnje po 4-5 dana ne radim apsolutno nista,samo jedem Junk(uglavnom je to sladoled,pizza,torte...) i izlezavam se,gledam filmove i celo to vreme provedem sa devojkom.Tako se odmorim,a i vec 4 dan mi se smuci taj parazitski zivot,a onda krece akcija narednih 5-6 meseci i tako u krug.

Nešto slično kao Laki, samo što ne junk-ujem toliko tih dana već imam 1-2 junk obroka dnevno. Gledam da pravim te pauze na svaka 3 do 4 meseca ili kada mi telo samo kaže da mu treba pauza. Jako mi je čudno dok traju pauze, počne da me "grize savest" posle trećeg-četvrtog dana, ali sve to potisne fantastična trening nedelja koja usledi nakon nedelje odmora. :) Zaista se oseti pozitivna razlika u kvalitetu treninga nakon višednevnog odmora.

Inače, nikada ne pravim pauze kada sam na moru. Razlog je taj što volim upoznavati nove teretane i volim okusiti trening atmosferu kod stranaca i popričati sa njima. Ne samo kada sam na moru, već i kada idem nekuda u goste - uvek unapred na netu proverim stanje sa teretanama u tom gradu i po mogućstvu se mejlom/telefonom najavim i raspitam o uslovima za te kratkoročne treninge. Tako sam imao prilike da treniram u brojnim evropskim gradovima i isprobam raznorazne sprave koje se kod nas ne mogu naći.

U Nemačkoj mi je lako - treniram u McFit-u, a sa njihovom članskom kartom mogu da treniram u bilo kojem njihovom klubu u okviru Nemačke i Austrije(preko 160 teretana imaju). :)

Back