Колико нечије име утиче на нечију привлачност?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Имате момка/девојку који вам се баш допада физички, али се зове ружно

Имате неког ко вам није ништа нарочито, али има лепо име

Колико вам је нечије име битно код доживљавања привлачности супротног пола?🤔

Potpuno mi je nebitno ime,i onako ne zapamtim ime iz prve nikom:mrgreen:

A zamisli da obilazis svet,verujem da bi tvoje ime( koje god da je) na nekim podnebljima bilo interesantno,na nekim manje interesantno😁

Ali ono sto bi zracio,zapamtilo bi se⚡✅🕶️

Češće sam primećivala da neko manje dopadljivo ime postane bitno i zvučno nekog trenutka zbog jačeg karaktera-veće popularnosti nekih ljudi ( npr. u meni bliskim generacijama), nego da neko tek zbog svog imena jeste ili nije zanimljiv/atraktivan.
Bio je neki Ljubomir u srednjoj, u mnoštvu Vukova, Nikola, Nemanja, Milana, Stefana, Filipa, Bojana. Devojke su se lepile za njega, bio je magnet za društvo, ono, što se kaže-faca, i niko se nije uopšte osvrtao na njegovo "staromodno ime". Imao je prikladan "fensi" nadimak, ali nijednom nisam čula da je nekom njegovo ime bilo smešno ili glupo.
Meni je bilo malo neobično jer nisam znala nijednog Ljubomira pored mog dede naokolo, a naročito među mlađima, ali šta sad? Ne sećam se više njegovog lika, ali se sećam ovakve jedne trivije. :D

Imam utisak da ime poprima karakteristike onog ko ga nosi, a ne obratno.

Potpuno mi je nebitno ime,i onako ne zapamtim ime iz prve nikom:mrgreen:

A zamisli da obilazis svet,verujem da bi tvoje ime( koje god da je) na nekim podnebljima bilo interesantno,na nekim manje interesantno😁

Ali ono sto bi zracio,zapamtilo bi se⚡✅🕶️
Скроз се слажем. Могу замислит нације које не могу ни изговорит моје име :D

Češće sam primećivala da neko manje dopadljivo ime postane bitno i zvučno nekog trenutka zbog jačeg karaktera-veće popularnosti nekih ljudi ( npr. u meni bliskim generacijama), nego da neko tek zbog svog imena jeste ili nije zanimljiv/atraktivan.
Bio je neki Ljubomir u srednjoj, u mnoštvu Vukova, Nikola, Nemanja, Milana, Stefana, Filipa, Bojana. Devojke su se lepile za njega, bio je magnet za društvo, ono, što se kaže-faca, i niko se nije uopšte osvrtao na njegovo "staromodno ime". Imao je prikladan "fensi" nadimak, ali nijednom nisam čula da je nekom njegovo ime bilo smešno ili glupo.
Meni je bilo malo neobično jer nisam znala nijednog Ljubomira pored mog dede naokolo, a naročito među mlađima, ali šta sad? Ne sećam se više njegovog lika, ali se sećam ovakve jedne trivije. :D

Imam utisak da ime poprima karakteristike onog ko ga nosi, a ne obratno.
То сам и ја приметио нарочито код себе! Да нека имена која ми раније нису била ништа специјална постану доста "звучна" након што упознам тако неку девојку која ми се допадне, или буде као тај Љубомир ког си описала😆

То сам и ја приметио нарочито код себе! Да нека имена која ми раније нису била ништа специјална постану доста "звучна" након што упознам тако неку девојку која ми се допадне, или буде као тај Љубомир ког си описала😆
Interesantno je da pod jakim utiskom neke, možda ne ni bliske osobe, već samo nekog koga poznaju iz viđenja i gaje visoko mišljenje o njoj, ljudi odaberu ime za svoje dete. U tome se sastoji velika želja roditelja da dete bude nalik tom nekom-uspešnom, dobrom, lepo prihvaćenom u društvu, da podeli neku suštinu sa onim ko je sve to inspirisao...

Poslednja izmena:
Interesantno je da pod jakim utiskom neke, možda ne ni bliske osobe, već samo nekog koga poznaju iz viđenja i gaje visoko mišljenje o njoj, ljudi odaberu ime za svoje dete. U tome se sastoji velika želja roditelja da dete bude nalik tom nekom-uspešnom, dobrom, lepo prihvaćenom u društvu, da podeli neku suštinu sa onim ko je sve to isnpirisao...
Да, скроз се слажем. Јако добро запажање. Кажем ти, само колико сам ја тако женских имена заволео јер су ми те неке девојке биле симпатичне...

Баш занимљив али логичан феномен, зар не?

Да, скроз се слажем. Јако добро запажање. Кажем ти, само колико сам ја тако женских имена заволео јер су ми те неке девојке биле симпатичне...

Баш занимљив али логичан феномен, зар не?
Pa, naravno.
Ima tih čestih imena... npr. Marija.
Misleći o jednoj Mariji se osećaš ovako, a misleći od drugoj se osećaš onako.
Da li zaista očekuješ da nova Marija bude kao Marij-e koje poznaješ?
Pa, to bi bilo bezveze.
Ljudi koji imaju malo ređa imena, dele i sudbinu da se više karakterišu po nečemu zajedničkom, ali to nije i dalje ništa objektivno.
Neko reče da je ime Grozdana-ružno.
Nekom je to ime sinonim za najvoljeniju osobu na svetu.

Pa, naravno.
Ima tih čestih imena... npr. Marija.
Misleći o jednoj Mariji se osećaš ovako, a misleći od drugoj se osećaš onako.
Da li zaista očekuješ da nova Marija bude kao Marij-e koje poznaješ?
Pa, to bi bilo bezveze.
Ljudi koji imaju malo ređa imena, dele i sudbinu da se više karakterišu po nečemu zajedničkom, ali to nije i dalje ništa objektivno.
Neko reče da je ime Grozdana-ružno.
Nekom je to ime sinonim za najvoljeniju osobu na svetu.
Да, баш тако. Скроз се слажем. Ал видиш, њему је гроздана била и физички одбојна, па је спојио то са именом и баш га "огадио" себи.

А што се марије тиче... Знам ја једну марију @marija288

Generalizacija je opasna stvar.
Generalizacija je u svemu što pravi grupe/tipove/znakove;
Seti se, npr. horoskopskih znakova. Ne, Rak nikad ne bi trebalo da se zbližava sa Jarcem.
Ne, nikad jedan Arsenije ne treba da se zbližava sa nekom Izabelom/Rahelom/Zhe Yang.
Nikad ne mešati slano i slatko.
Ljuto i slatko.
To su sve stereotipi i ne bi trebalo da učestvujemo u propagiranju i razvoju istih.

svidja mi se osoba a ne njegovo ime..koje moze i da se preimenuje

Generalizacija je opasna stvar.
Generalizacija je u svemu što pravi grupe/tipove/znakove;
Seti se, npr. horoskopskih znakova. Ne, Rak nikad ne bi trebalo da se zbližava sa Jarcem.
Ne, nikad jedan Arsenije ne treba da se zbližava sa nekom Izabelom/Rahelom/Zhe Yang.
Nikad ne mešati slano i slatko.
Ljuto i slatko.
To su sve stereotipi i ne bi trebalo da učestvujemo u propagiranju i razvoju istih.
Па за неке примере се могу сложити али слано и слатко? Љуто и слано??? Нееее бре. Бар не по мом укусу

Неке генерализације су некако логичне и људи генерализују ствари да би створили матрицу по којој ће лакше груписати и дефинисати све око себе. Е сад неке генерализације стварно јесу површне поготово када је знање површно али ја сам тип који воли да генерализује ствари и увек поступам по неким смерницама. Тако сам сам научио правила за компоновање музике, например.

Што се имена тиче, то је некако више свесно него подсвесно

svidja mi se osoba a ne njegovo ime..koje moze i da se preimenuje
Па да. Ал ово ми је занимљиво (које може да се преименује)

Замисли упознаш се са неким пар екселанс човеком онако добро ситуираним, на добром гласу, сав миришљав, онако мужеван, са брадом... А зове се Ђурица

Је л би му предложила да промени име🤣

Или да се зове Миша (да је Мишо, то је још и мужевније, ал Миша...)🤣😆

1694203524288.png

Baraba Ante-Miš

Back