Koliko nam profesija govori o ljudima?

Da, to je deo njegove ličnosti, deo karaktera,.. koliko je obrazovan, koliko je ostvaren, koliko je bio uporan i kada nije bilo lako..
Ali je to jedan deo njihove ličnosti...

Kaže mi prijatelj (naftaš) sa kojim sam nekada pekao rakiju: " Nema prave budale bez fakulteta" :think:
Da, odgovor je da, ali za neke stvari, za jedan segment života,.. jer dok su isti studirali svoje nauke, drugi su učili nešto drugo...

Da, to je deo njegove ličnosti, deo karaktera,.. koliko je obrazovan, koliko je ostvaren, koliko je bio uporan i kada nije bilo lako..
Ali je to jedan deo njihove ličnosti...

Kaže mi prijatelj (naftaš) sa kojim sam nekada pekao rakiju: " Nema prave budale bez fakulteta" :think:
Da, odgovor je da, ali za neke stvari, za jedan segment života,.. jer dok su isti studirali svoje nauke, drugi su učili nešto drugo...

Ok, ako je samo “jedan deo licnosti”.
Znaci da dok se studira moze se nauciti i “nesto drugo”.

Doduse, u praksi nije tako cest slucaj, .. ali takav biser treba dobro cuvati :)

Ok, ako je samo “jedan deo licnosti”.
Znaci da dok se studira moze se nauciti i “nesto drugo”.
Puno drugog... Mnogi drugari sa dok su studirali, radili kao konobari,. tako nauče puno o ljudima, jer to u našim knjigama i skriptama o elektronu ne piše. Neki su istovarali cement, mnogi su radili preko studentske zadruge. Ja sam za vreme ferija (a i za vikende) radio poljoprivredu...pročitao bar 500 knjiga, što klasika, što beletristike, odslušao godinu još jednog fakulteta... Jedino sam sa jezicima omanuo...
Doduse, u praksi nije tako cest slucaj, .. ali takav biser treba dobro cuvati :)
Nije čest slučaj sada, tada nije bio redak .

Ljude cemim po delima i ponasanju.
Tako ih i izbegavam.
Mozda necije skolovanje ostavi posledice na ljude
npr advokati su suvoparni i dosadni
ili
sajber virtuelni hakeri pricaju samo o tome o zivotu pojma nemaju
ne znam
Meni smeta neciji bezobrazluk i dvolicnost
a pofesija nema veze s tim.

Poznajem advokate koji su bas svestrani i duhoviti. Takodje i dosta ljudi u IT sektoru koji su izrazito zanimljivi.

Svima smeta bezobrazluk I dvolicnost.
Ovo sam zamislila kao neku poveznicu karakter-izbor zanimanja-interesovanja.

Poznajem advokate koji su bas svestrani i duhoviti. Takodje i dosta ljudi u IT sektoru koji su izrazito zanimljivi.

Svima smeta bezobrazluk I dvolicnost.
Ovo sam zamislila kao neku poveznicu karakter-izbor zanimanja-interesovanja.
Razumem
samo taj izbor zanimanja je ponekad vise slojan
npr
moje zanimanje odgovara mom karakteru ali desilo mi se sluajno
a skolovao sam se za nesto sto nije bilo za mene nikako
ali upisao tu skolu zbog devojke u koju sam bio zateleban
ne zaljubljen zateleban
POsle na silu zavrsio pa upisao pravi fakultet.

Pojasni.
Mislim na skolsko obrazovanje, profesiju za koju smo se skolovali.
Kako nema veze kada je to isto?
Samo dva razlicita izraza za isti pojam.
Mislim da si se i sama pozvala na to da su vremena takva da ima mnogo ljudi koji se bave sasvim drugim profesijama od onoga što su hteli da budu kad su upisivali školu, jer su, dabome, gadna vremena

Mislim da si se i sama pozvala na to da su vremena takva da ima mnogo ljudi koji se bave sasvim drugim profesijama od onoga što su hteli da budu kad su upisivali školu, jer su, dabome, gadna vremena

Evo da krenem od svoje profesije.Portir-obezbjedjenje.
Prvo sto mi pada na pamet glup,neobrazovan,ostednji ili ispod prosjeka ,slabo placen(jos manje radi)...U dvije rijeci beton liga.

U srpskom jeziku, "profesija" i "zanimanje" se često koriste kao sinonimi, ali se mogu razlikovati u nijansama značenja. "Zanimanje" se odnosi na bilo koju vrstu posla ili aktivnosti kojom se osoba bavi, dok "profesija" često podrazumeva poziv koji zahteva posebnu obuku i znanje, često u okviru neke stručne oblasti. Dakle, svaka profesija je zanimanje, ali nije svako zanimanje profesija.

U srpskom jeziku, "profesija" i "zanimanje" se često koriste kao sinonimi, ali se mogu razlikovati u nijansama značenja. "Zanimanje" se odnosi na bilo koju vrstu posla ili aktivnosti kojom se osoba bavi, dok "profesija" često podrazumeva poziv koji zahteva posebnu obuku i znanje, često u okviru neke stručne oblasti. Dakle, svaka profesija je zanimanje, ali nije svako zanimanje profesija.
Ovo sto si napisala prevazilazi moje umne kapacitete.

Back