Koliko kolena unazad znate svoje pretke?

ne isplati se ganjati se. Sta cu imam od toga? Nasledstvo...........? a mozda i metak u celo.........kao poslednji potomak tog i tog.
Ја сам увек наклоњен чињеницама и подацима, па ти како хоћеш.

Ко све не тврди да је потомак "српске средњовековне краљевске династије", читај Немањића... Разни људи који су заједничког претка имали још пре претходног леденог доба...
Мушке линије Немањића више нема, то је сасвим јасно, мада то не значи да потомака уопште нема, него су преко ћерки...

За наследство није довољно бити потомак, него мора да буде по правилима. Та правила су највећа препрека.

91% Balkanac. Po myheritage testiranju DNA.
Šta god im to značilo..
:) pošto Balkanac još uvek ne postoji...
Зато што се суседни народи на Балкану разликују тек толико да су једни "посољени" а други "побиберени"... А колико је процената соли или бибера? Занемарљиво.
Е, зато су "Балканци". Генетика не препознаје вере и језике, него биологију.

Зато што се суседни народи на Балкану разликују тек толико да су једни "посољени" а други "побиберени"... А колико је процената соли или бибера? Занемарљиво.
Е, зато су "Балканци". Генетика не препознаје вере и језике, него биологију.
Znači sledeći sociološki napredak je po rasama i geografskim odrednicama?

Nije po jeziku, kulturi, istoriji...

9 posto sam i pošećeren
..ti radio DNA test?

Prilozi

• Screenshot_20221021-233615_MyHeritage.jpg
    Screenshot_20221021-233615_MyHeritage.jpg
    39,6 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20221021-233626_MyHeritage.jpg
    Screenshot_20221021-233626_MyHeritage.jpg
    42,4 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20221021-233637_MyHeritage.jpg
    Screenshot_20221021-233637_MyHeritage.jpg
    46,6 KB · Pregleda: 5
Znači sledeći sociološki napredak je po rasama i geografskim odrednicama?

Nije po jeziku, kulturi, istoriji...

9 posto sam i pošećeren
..ti radio DNA test?
Не знам шта ће следеће да измисле, видиш да сада гурају неке мањине да буду главне... Мањине које се не заснивају на култури него на неким другим стварима... Али пустимо то, није овде тема.

Ниси 9% "пошећерен" него претпостављам да имаш неког севернијег удела, да ли ка Пољској или Русији... Словенска компонента у суштини.

Урадио сам све што је имало смисла урадити. Тестове свеоухватне генетике сам платио за родитеље пре неку годину. За такве ствари је најбоље да их ради што старије поколење.
За генетику мушких линија је практично свеједно који ће члан домаћинства да уради тест.

Потпуно сам заобишао ово што сада највише рекламирају - здравствени део. Ем је прескупо ем ти немаш гаранцију да ће се пронађено, и у којој мери, испунити.

@Platin

Koliko si od Neandertalca?
Ja 1.5% dijamant pećinskog ljudova haha

Zanimljivo je da su svi geografske odrednice osim ovih ili onih Jevreja...
Не могу да кажем, нисам код њих радио, другачија су мерила.

Такође, не могу буквално за себе да кажем јер сам платио родитељима да ураде тестове... Ћале је испао нешто севернији, више неког општесловенског дела од балканског, нешто прибалтичког... ништа егзотично у суштини. Мама је добила више балканског дела уз понешто средње Европе (све поменуто се добро укпала са родословом, нема никаквих великих изненађења).

Čitam ovamo o glumici Tildi Svinton kako ona zna svoje korene još iz srednjeg veka. Pripada jednoj od tri porodice, pored Ardena i Berklija koji drže iste posede i lozu od perioda normanskog osvajanja Britanije sredinom 11. veka.

Pogledajte prilog 1240463

Koliko vi poznajete svoju lozu? Dokle možete da dobacite?
Са мајчине стране знам цело 2.колено,већину 3.и нешто мало 4.,а са очеве 2.и нешто мало 3.

Back