koliko jezika govorite ?

prihajalec

Obećava
Banovan
Poruka
95
dobio sam jedan formular gdje je trebalo ispuniti koje jezike znas aktivno a koje pasivno . ja aktivno znam engleski i slovenski te esperanto a pasivno makedonski i donekle talijanski i francuski ali vrlo mizerno kao i latinski . dobro to sam sve slucajno naucio u skoli ali koje vi jezike znate ali ono ne samo da pitate " gdje je najblizi wc ? "

dobio sam jedan formular gdje je trebalo ispuniti koje jezike znas aktivno a koje pasivno . ja aktivno znam engleski i slovenski te esperanto a pasivno makedonski i donekle talijanski i francuski ali vrlo mizerno kao i latinski . dobro to sam sve slucajno naucio u skoli ali koje vi jezike znate ali ono ne samo da pitate " gdje je najblizi wc ? "
ma, neki si se ti nama pohvalio da si lingvista..nego, zaboravio si da znas i srpski, obavezno i to da uturis..i to bas ono..fluent

Po mojim standardima malo...dok ambasada ne odobri ne hvalim se znanjem...tako nekako.

engleski aktivno pisanje čitanje govor kao i srpski
hrvatski, bosanski raspoznajem
crnogorski slabije
makendonski jedva
bugarski onako čitanje razumevanje govor
španski komunikativni solidno
ruski 15 reči
turski 10
nemački, francuski i italijanski po 3
govor tela odlično poznajem
i tako...

Znam samo srpski. Engleski po malo, učila sam ga u školi 8 godina, ruski još manje, učila na faksu 2 godine, francuski učila godinu dana (eksperimentalno u IV osnovne), latinski učila u srednjoj, od ostalih po nekoliko reči. Mogu da razumem Jugoslovene, ali ne sve.

Sad odoh da se stidim 5 minuta.:rumenka:

PS
Znam šta znači zrakoprc...;)

Back