Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Ženski rakurs,a Zloćko?
Dobra razmišljanja...
I šta dalje?
Veštačka oplodnja u veštačkoj materici?
Kibuci za decu?
Naravno da je teško gledati u budućnost ,posebno kad ti arsenal visi nad glavom...
A budućnost su samo naše fantazije sada uz racionalne pretpostavke...
Ali ne brini-jeleni umiru sami...:manikir:

ja sam sva dobra, ne znam zasto bi iko mislio drugacije :lol: s jedne strane iskace uros sa vestackom matericom, s druge strane oce zene da me biju kad pomenem alfu...sta ja da radim. :sad2:

a kad smo vec kod religije...setih se onog mog klon naloga Masha....sto je Masha lepo cvrkutala na religiji ko prava vernica, al zato su ateisti hteli da je rastrgnu i pojedu :rotf:

tebi je dragche tesko gledati u buducnost? a filozof si? :lol:
nista lakse, teze je sagledati dan sutra ali dan vise ces itekako razumeti samo li naucis da proucavas ljude oko sebe... aura svakog od njih ti daje odgovore bolje nego bilo sta.... ako imas kablovsku okreni na mezzo i slusaj sta radi reno garsija sa basom... njemu se ebe dok svira za boga, za buducnost, za filozofiju... jer to sto on radi to je najbolja filozofija... i dan vise kod ljudi sa takvim nivoom duhovnosti je ono sto daje nadu... prica jok.

U pravu je Garsija,nek Boža trlja glavu šta će i kako će...
Mada ja mislim da se ni on (taj moj univerzalacz;)) ne pretrže od posla...Ko veli :ko ga beje -i tako
nema ko da mene kontroliše!:zelenko3:
I idu stvari kako idu...Kao što vidiš...:hahaha:

- - - - - - - - - -

ja sam sva dobra, ne znam zasto bi iko mislio drugacije :lol: s jedne strane iskace uros sa vestackom matericom, s druge strane oce zene da me biju kad pomenem alfu...sta ja da radim. :sad2:

a kad smo vec kod religije...setih se onog mog klon naloga Masha....sto je Masha lepo cvrkutala na religiji ko prava vernica, al zato su ateisti hteli da je rastrgnu i pojedu :rotf:
Nisam zalazio tada,ali da jesam ne bi se ti tamo baš kur...ovaj pi...ma nema veze...z:lol:

- - - - - - - - - -

El ima u ovoj kafani neki conobar ptićka mu mamina...Aj Zloćko vikni kad ga vidiš
jedno točeno za starog i jadnog pecaroša,,,:zelenko3:

U pravu je Garsija,nek Boža trlja glavu šta će i kako će...
Mada ja mislim da se ni on (taj moj univerzalacz;)) ne pretrže od posla...Ko veli :ko ga beje -i tako
nema ko da mene kontroliše!:zelenko3:
I idu stvari kako idu...Kao što vidiš...:hahaha:

- - - - - - - - - -

Nisam zalazio tada,ali da jesam ne bi se ti tamo baš kur...ovaj pi...ma nema veze...z:lol:

- - - - - - - - - -

El ima u ovoj kafani neki conobar ptićka mu mamina...Aj Zloćko vikni kad ga vidiš
jedno točeno za starog i jadnog pecaroša,,,:zelenko3:

pa bilo je zabavno vernici su mislili da sam vernik, ateisti su mislili da sam sveza krv za prolivanje:lol:

- - - - - - - - - -

nema konobara, razmatraju one moje dopise...valjda :evil:

Moralne norme nisu nesto sto bi trebalo da se menja, naprotiv .
Kako kazes , i u pravu su, to se dogadja prinudom nikada brze nego u danasnje vreme tako da samo zavisi kolika je "potreba" i "potraznja". Dakle , verujem da zofilicara ima registrovanih koliko i gejeva , da su necija ciljna grupa za postizanje cilja, psiholozi bi i o njima promenili misljenje, odjednom bi imali paradu ponosa gde bi svaki/a vodio svoga konja ili kozu.
Nisam suguran u kojoj meri je ostalo prostora da se svet "modelira" na taj nacin.
Ono sto je gurnuto do krajnjih granica mora da pukne kad tad. Dakle, moralne vrednosti koje nisu narocito mnogo menjane dug niz godina(stotinama) , govorim o sustini istih, sada dozivljavaju udarce od kojih nije dozvoljeno braniti se, barem se takva atmosfera pravi.
Bez moralnih normi koje su potekle od boga(zaista ne znam od koga bi drugoga) , svetom bi vladala anarhija .
Put do srece je zapisan i vrlo je lako dostizan kao i sama promena coveka , ako zivi u skladu sa time.

Mnogo ozbiljnija stvar jeste da forsirajuci dekadenciju i anarhiju, ovo drustvo moze da dozivi krvavo otreznjenje. Kao sto rekoh, kad nesto dovoljno jako pritisnes ono pukne.
Taj princip "pritiska" nije od juce, rekao bih da je u ljudskom kodu zapisan od sveta i veka, tako da tolerancija prema daljem svakako nije obecavajuca.

Da li ti smatras da je progres ako za 50 godina recimo cerka (moja,tvoja,nebitno) dovede magarca na porodicni rucak kao svog legitmog partnera ?!

Pitanje je zapravo koliko su te promene i razne "slobode" osakatile drustvo , gledajuci samo bioloski, fizički, koliki smo uzročnici novih bolesti koje su čist produkt dekadencije na ovaj ili onaj nacin.
Sasvim je jasno da je takav put, pogresan put.Onaj ko ga propagira vodi u propast. Sasvim je legitimno verovati da ce se tim ritmom covek sam ustrebiti.
Dakle , lici li vam sve to na propovedaca "znanja" "slobodne volje" ....Ja se pitam koliko "slobodne volje" treba coveku da shvati da je taj put , put u propast.

Kako si u isti red doveo homoseksualnost i zoofiliju? Ceniš da zoofilija podrazumeva da životinje imaju racionalnu svest toliko da je moguće polno opštiti sa njima uz nedvosmisleni obostrani pristanak i na obostrano uživanje?
Uostalom, drugačije bi tvrdio da su tvoja prava ugrožena. Onda bi tražio način da pritegneš društvo da bude humanije i uvaži tvoja prava i potrebe, jer je ljudima obično primamljivije da osećaju nadmoć nad nekom grupom kojoj uskraćena prava govore da su opravdano na nižoj poziciji, nego da pokažu humanost koja se neće ni vratiti, ni naplatiti, čestitati, već se podrazumeva... Mislim, koliko se o humanosti može pričati kad je reč o prestanku diskriminacije, ali ajd...

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?
vidim da se filozofiralo na angro, ko će sve to da isčita
ništa je ne sprečava, toga ima hvala bogu sve više, a uvek ga je bilo manje ili više

Kako si u isti red doveo homoseksualnost i zoofiliju? Ceniš da zoofilija podrazumeva da životinje imaju racionalnu svest toliko da je moguće polno opštiti sa njima uz nedvosmisleni obostrani pristanak i na obostrano uživanje?
Uostalom, drugačije bi tvrdio da su tvoja prava ugrožena. Onda bi tražio način da pritegneš društvo da bude humanije i uvaži tvoja prava i potrebe, jer je ljudima obično primamljivije da osećaju nadmoć nad nekom grupom kojoj uskraćena prava govore da su opravdano na nižoj poziciji, nego da pokažu humanost koja se neće ni vratiti, ni naplatiti, čestitati, već se podrazumeva... Mislim, koliko se o humanosti može pričati kad je reč o prestanku diskriminacije, ali ajd...
Da nisi očetkivala neku ozbiljnu antropološku analizu izvora moralnih normi prvobitnih ljudskih naseobina?
Kako kad se sociologija obično uči tek u prvoj godini studija?:zelenko3:

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?

Ma sta me bole uvce kao treba se trpe nadzak babe ono zvocanje nonstop ,nema sexa,ne kuva nista,na sve to mi prinese diplomu,mozda i zasluzenu

i dok cekam neke odgovore od nadleznih....

brak je nastao iz pottrebe poznavanja naslednih linija i raspodele nasledstav nakon smrti pojedinca, iz istog razloga su zene vekovima unazad bile strogo kontrolisane i sputavane, jer majka uvek zna da je dete njeno...pa tako brak mozda opstane, ako je osnova braka ekonomija. s druge strane pojavljuje se vestacka materica, uroseva vestacka materica :lol:, za koju on misli da ce zastititi muskarce od ''zlobnih'' zena....ali, ta vestacka materica pre moze imati uticaja na kontrolu broja stanovnika i njihove pozeljne osobine. svet u buducnosti se moze pretvoriti u mesto gde ce se deca, sa pozeljnim osobinama, radjati iz vestackih materica i odgajati u kampovima bez ikakvog kontakta sa roditeljima i gde ce postojati zabrana radjanja dece prirodnim putem. mi u vremenu slobode zena ne zivimo ni 100 godina i to cak nisu ni sve zene sveta slobodne..nismo ni blizu vrhunca raspada porodice kako to voli da se kaze...taj raspad tek sledi, ukoliko ljudi spontano ne pocnu da se vracaju porodici, sto je mnaje verovatno s obzirom da ljudi vise od svega vole slobodu ili barem privid slobode, male licne slobode. treca opcija je da ce nas progutati muslimani. dakle ne quqajte mi smo tek poceli sa raspadom porodice i niko od nas nece doziveti svet pod muslimanima ili svet u kome glavnu ulogu u razmnozavanju ima njeno velicanstvo vestacka materica.

vidim da ste skrabucali o bibliji, mrzi me da citam....ali bog rece da muskarac postuje i voli zenu kao samog sebe, dakle nigde u bibliji u novom zavetu ne pise ubi zenu, kamenuj je, udri je cekicem u glavu, kao sto ovde na 4umu propagiraju pojedinci (i ne samo na 4umu) koji se izdaju za vernike (npr. dr doktor)...idu direktno protiv bozije volje...ebes takve vernike, oni ce svoju platu primiti, ako ovog odozgo ima:lol: vazi i obrnuti slucaj da zena voli i postuje muskarca kao samu sebe.

treca stvar je alfa..alfa je prilicno neodredjen pojam jer se alfa odredjuje u odnosu na zenu. da nije tako onda niko od onih bez auta i stana ne bi imao zenu. al zanimljiva je i reakcija zena na pomen alfe, jer sve su one emancipovane i ravnopravne i samostalne, sta god im ta emancipacija znacila...al kako moze biti emancipovana, ravnopravna i smaostalna zena koja se okaci o jasle muskarcu i ne pusta, a istovremeno ne zeli biti ni domacica tjah ne zeli drzati stubove kuce...jer takva zena umislja da je iznad domacica, one koje mese i kuvaju, one su joj fuj i bljak...sta je ona onda, sponzorusa? ili mozda ocajna sponzorusa, ako muskarac ne ispuni njena ocekivanja vezana za novac i udobnost koju joj (ne)pruza. samostalnost podrazumeva brigu o sebi, a ne kacenje o jasle i siqtanje na tudje izbore. takva naklapaca vise vodi racuna o tome ko je koliko gostiju pozvao na rodjendan ili na svadbu, nego o tome sta ce da skuva, jer ona bozemoj nem avremena za kuvanje, kad ce prebrojati sve one goste kod drugih :lol:

Osnova braka jeste ekonomija, to veze sa moralom nije imalo, tek je u modernom vremenu dodat ogroman moralni deo u instituciji istog u kulturoloskom smislu.

Znaci, sex van braka je nesto nemoralno tek u modernom vremenu, ranije to nije bilo nemoralno. Otac koji je tu stalno i vaspitava dete priblizno isto kao i majka je moderni moralni kulturoloski imperativ, to ranije nije imalo veze sa vezom, ocevi cak i godinama nisu bili kuci.

Tako da, lupetanje o nekom moralu iz ranijih vremena koji je stroziji i zahtevniji od morala u modernom vremenu je karakteristicno za one najzadrtije konzerve, koje o kultoroloskoj istoriji i istoriji ideja imaju veze isto koliko ja imam veze sa postavkom Vagnerovih opera.

Da nisi očetkivala neku ozbiljnu antropološku analizu izvora moralnih normi prvobitnih ljudskih naseobina?
Kako kad se sociologija obično uči tek u prvoj godini studija?:zelenko3:
Neki su poceli na vreme i ucili od trece godine srednje skole - sociologija + filozofija + psihologija + logika + marksizam....jedan fini miks, najednom. A profili profesora i "saradnja" sa njima, to je tek dozivljaj vredan svake minute skolskog casa. Ma jos smo i super ispali, kakvi smo mogli da budemo. :lol:

Neki su poceli na vreme i ucili od trece godine srednje skole - sociologija + filozofija + psihologija + logika + marksizam....jedan fini miks, najednom. A profili profesora i "saradnja" sa njima, to je tek dozivljaj vredan svake minute skolskog casa. Ma jos smo i super ispali, kakvi smo mogli da budemo. :lol:

Onaj ko je ucio marksizam ne ume da ode ni po burek, a kamoli da prica o ozbiljnim intelektualnim temama. :zima:

Osnova braka jeste ekonomija, to veze sa moralom nije imalo, tek je u modernom vremenu dodat ogroman moralni deo u instituciji istog u kulturoloskom smislu.

Znaci, sex van braka je nesto nemoralno tek u modernom vremenu, ranije to nije bilo nemoralno. Otac koji je tu stalno i vaspitava dete priblizno isto kao i majka je moderni moralni kulturoloski imperativ, to ranije nije imalo veze sa vezom, ocevi cak i godinama nisu bili kuci.

Tako da, lupetanje o nekom moralu iz ranijih vremena koji je stroziji i zahtevniji od morala u modernom vremenu je karakteristicno za one najzadrtije konzerve, koje o kultoroloskoj istoriji i istoriji ideja imaju veze isto koliko ja imam veze sa postavkom Vagnerovih opera.
Definisi "ranije", nisi ucio marksizam, pojma nemas o operi, kontam nece ti biti tesko. :lol:

Definisi "ranije", nisi ucio marksizam, pojma nemas o operi, kontam nece ti biti tesko. :lol:
Lol, dobra fora, samo sto sam ja stvarno veci intelektualac od 80% profesora na BU, tako da promasujes metu sa njom.

Pre hriscanske domunacije uopste, pa onda nesto minimalno, pa od humanizma malo vise, pa opet malo vise od 19-og veka, a tek pa najvise sa pojavom pop kulture koja je samu ideju zaljubljenosti toliko rasirila u sve pore drustva i postavila je kao jednu od najbitnijih stvari.

Zamisli ti sada dezurne genijalce koji pljuju po modernoj masovnoj kulturi, bez koje sam pojam ljubavi i zaljubljenosti ne bi ni bio to sto jeste danas- jedan od zivotnih imperativa.

Pa fali to sto kada ucis bezvezarije, bolje je i da nista ne ucis.

Uciti marksizam je kao imati rak, to je tu negde na tom nivou.

Nisi u pravu i to sam znas, imas dovoljno godina. Uciti, nauciti i primeniti su razlicite etape. Onda me mozda i nervirao predmet, jer su ga profesori nerealno izdizali iznad drugih predmeta, ali kasnije skontas da neke stvari nikada ne bi povezala da tog predmeta nije bilo.
Meni rak vise lici na rupe iz neznanja, pausalno komentiranje reda radi, pa jos i kad nedostaje i iskustvo...:sad2:

Nisi u pravu i to sam znas, imas dovoljno godina. Uciti, nauciti i primeniti su razlicite etape. Onda me mozda i nervirao predmet, jer su ga profesori nerealno izdizali iznad drugih predmeta, ali kasnije skontas da neke stvari nikada ne bi povezala da tog predmeta nije bilo.
Meni rak vise lici na rupe iz neznanja, pausalno komentiranje reda radi, pa jos i kad nedostaje i iskustvo...:sad2:

Marksizam je gori od raka. Njega ucis isto kao sto ucis sta je to nacizam, da vidis kakve sve gluposti u misljenjima postoje. Samo sto je marksizam jos gore, kao neki akutniji rak.

Marksizam je gori od raka. Njega ucis isto kao sto ucis sta je to nacizam, da vidis kakve sve gluposti u misljenjima postoje. Samo sto je marksizam jos gore, kao neki akutniji rak.

Ali kami, mene nece neko tematsko ucenje (izucavanje) naciniti marksistom, nacistom, budistom,....sta ti je? Kad bi tako moglo, jao sto bi lepo bilo, pustis na tv-u zgodnu spikerku sa tekstom koji ima zadnje namere i nastancas sebi vojnike za pola sata. :lol:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BY2I0ZGI0MzItN2RhZi00ZmQ3LWI5MmUtNWE2MTAxZmY5Njc1XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
MV5BY2I0ZGI0MzItN2RhZi00ZmQ3LWI5MmUtNWE2MTAxZmY5Njc1XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Lol, dobra fora, samo sto sam ja stvarno veci intelektualac od 80% profesora na BU, tako da promasujes metu sa njom.

Pre hriscanske domunacije uopste, pa onda nesto minimalno, pa od humanizma malo vise, pa opet malo vise od 19-og veka, a tek pa najvise sa pojavom pop kulture koja je samu ideju zaljubljenosti toliko rasirila u sve pore drustva i postavila je kao jednu od najbitnijih stvari.

Zamisli ti sada dezurne genijalce koji pljuju po modernoj masovnoj kulturi, bez koje sam pojam ljubavi i zaljubljenosti ne bi ni bio to sto jeste danas- jedan od zivotnih imperativa.

Meni sve to ima veze sa poreklom naseg dobra i zla, od kad je coveka. :)

Back