Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Svi će bogu na istinu ...Neki Britanci se iscudjavali sto sam nosio krst oko vrata obican mali krst drveni...kao u fazonu u sta ti to verujes...jbt koji su oni raspad , sve neki feministi satanisti globalisti liberali...sve bi ja to na stadion vojvodine i šarca i udri :lol:

opa
jos par sljedbenika i mozete pravit pravu pravcatu sektu
samo da se patak i tenzija ne pobiju oko toga koji je blize izvoru...a i da se desi
samo stanite sa strane i sacekajte predestinirani ishod :lol:

kapiram da znas i da je ta "bozija rijec" na koju se pozivas vise puta editovana od strane covjeka...raznih covjeka
tako da je vrlo diskutabilno sta uopce citas i citiras tj analiziras...al bice je i to irelevantno posto djeluje da ti se otvorila neka direktna linija...sto je malo cudno za tvoje njezne godine, al dogadja se :lol:

ti stvarno misliš da Bog pušta 'razne čovjeke' da petljaju po bibliji kako oni hoće i da za onoga ko punim srcem traži Boga neće biti i njegove reči? pa to je ipak malo naivno, ne?

Ne zezaj...ovo sto se danas naziva liberalizmom nema veze sa time...Kakva je to "jednakost" na koju se toliko pozivaju kad vernika izvode na stub srama na svakom cosku?! Meni ne smeta u sta ces oni da veruju , ali sto njima bode oci sto ja necu kako oni kazu?! Usput, u ovo vreme "liberalnih" vrednosti nikad vise ratova nismo imali, americka administracija nema gde nije zgazila svojom gramzivom sapom sve u ima "demokratije" hm...bice da svako ko je prvo covek pa onda sve ostalo moze da vidi kuda to sve vodi...

Fora je sto to nije nikakvo liberalno opredeljenje, a jos manje delovanje...bas naprotiv vrlo agresivno , sve sto ne podleze pod njihove sulude standarde odmah je na stubu srama...Ja nikad vise satanista video nisam nego u zadnje vreme...

idi samo pogledaj one što sebe nazivaju liberalima, prosvećenima, intelektualcima, tolerantnima itd, pogledaj kako se ponašaju sad ovo oko izbora trampa za precednika... jezivi su.

Ne zezaj...ovo sto se danas naziva liberalizmom nema veze sa time...Kakva je to "jednakost" na koju se toliko pozivaju kad vernika izvode na stub srama na svakom cosku?! Meni ne smeta u sta ces oni da veruju , ali sto njima bode oci sto ja necu kako oni kazu?! Usput, u ovo vreme "liberalnih" vrednosti nikad vise ratova nismo imali, americka administracija nema gde nije zgazila svojom gramzivom sapom sve u ima "demokratije" hm...bice da svako ko je prvo covek pa onda sve ostalo moze da vidi kuda to sve vodi...

U pravu je covek sto ti kaze da se ne zajebavas isterivanjem pravde, ostaces bez mooda ni kriv ni duzan.
Za mnoge je mracni srednji vek bolje vreme nego 60te.:)

nema garancije da iko ume, zato se - opet kažem - treba držati Božije reči koja je finalni autoritet. prilično je jednostavno - ako Bog kaže da se nešto ne sme a ti misliš da se sme - ti nisi u pravu. i šta za tebe znači razmišljati svojom glavom? ajde ja ću tebi dati primer pa ti daj meni. recimo vidiš na teveu sanju marinković ili moniku beluči u tesnoj haljini polugola i sad ti razmišljaš svojom glavom hoću i ja tako, hoću da se na mene lože prolaznici, hoću da zavodim. jel tako nešto? propaganda koja ti udara na niske strasti i onda ti te strasti nazivaš razmišljanje svojom glavom?

Pa npr. sada sam zaključila da nema nikakvog smisla da dalje diskutujem.z:p

Pa npr. sada sam zaključila da nema nikakvog smisla da dalje diskutujem.z:p

šta da ti velim... to je tvoje pravo

- - - - - - - - - -

cenis da su ekumenski sabori zapravo bili svojevrsno pozoriste lutaka i odigravali se kad god je bogu bilo dosadno? ima smisla : )

preporučujem ti da dobro iščitaš knjigu o jovu, fenomenalna knjiga! posebno za lečenje jedne od gorih bolesti koja je zadesila moderno čovečanstvo, zvane ego. moći ćeš da skontaš da ništa oko tebe, pa ni ti sama, nisi svoja, već Božija. i da svakako, ma koliko mislila da si dobra osoba, zaslužuješ smrt jer si grešna pred Bogom. tada će ti postati jasnije zašto ti je Isus potrebniji od bilo čega.

šta da ti velim... to je tvoje pravo

- - - - - - - - - -

preporučujem ti da dobro iščitaš knjigu o jovu, fenomenalna knjiga! posebno za lečenje jedne od gorih bolesti koja je zadesila moderno čovečanstvo, zvane ego. moći ćeš da skontaš da ništa oko tebe, pa ni ti sama, nisi svoja, već Božija. i da svakako, ma koliko mislila da si dobra osoba, zaslužuješ smrt jer si grešna pred Bogom. tada će ti postati jasnije zašto ti je Isus potrebniji od bilo čega.

koju verziju preporucujes? :lol:

In the Second Temple period (500 BCE – 70 CE) Job began being transformed into something more patient and steadfast, with his suffering a test of virtue and a vindication of righteousness for the glory of God.[47] The process of "sanctifying" Job began with the Greek Septuagint translation (c. 200 BCE) and was furthered in the Testament of Job (1st century BCE – 1st century CE), which makes him the hero of patience.[48] This reading pays little attention to the Job of the dialogue sections of the book,[49] but it was the tradition taken up by the Epistle of James in the New Testament, which presents Job as one whose patience and endurance should be emulated by believers (James 5:7-11).[50]

Jewish interpretation of Job was initially positive. He was seen as a righteous Gentile who acknowledged God.[51] Very early, however, Christianity began interpreting Job 19:23-29 (verses concerning a "redeemer" whom Job hopes can save him from God) as a prophecy of Christ,[52] although the major view among scholars is that Job's "redeemer" is either an angelic being or God himself.[53] With Job viewed by Christians as a witness to the coming Christ, the predominant Jewish view became "Job the blasphemer", with some rabbis even saying that he was rightly punished by God because he had stood by while Pharaoh massacred the innocent Jewish infants.[54][55]

Saint Augustine recorded that Job had prophesied the coming of Christ, and Gregory the Great offered him as a model of right living worthy of respect. The medieval Jewish scholar Maimonides declared his story a parable, and the medieval Christian Thomas Aquinas wrote a detailed commentary declaring it true history. In the Reformation Martin Luther explained how Job's confession of sinfulness and worthlessness underlay his saintliness, and John Calvin's Job demonstrated the doctrine of the resurrection and the ultimate certainty of divine justice.[56]

The contemporary movement known as creation theology, an ecological theology valuing the needs of all creation, interprets God's speeches in Job 38-41 to imply that his interests and actions are not exclusively focused on humankind.[57]

Poslednja izmena:
idi samo pogledaj one što sebe nazivaju liberalima, prosvećenima, intelektualcima, tolerantnima itd, pogledaj kako se ponašaju sad ovo oko izbora trampa za precednika... jezivi su.

A ti ne moraš nigde da ideš-i sam govoriš u ime Boga kako ti padne na pamet,a tako su i sabori i koncila menjali Bajbl
-kom je kako štimalo...Prvi je Moša isklesao pa posle dodavao još stotine zakona,a posle su menjali U tzv Jevanđeljima
na budistićku foru da uvale Rimljanima da ih oslabe...
Ako se ikom Boža javi-meni će sigurno pre nego vama,ali brate-mukla tišina u eteru...z:cry:

Ali,sva sreća da ima sarme kod moje vece te je Boljarin,ako je blizu NS pozvan na druženje sa sarmama...Ma sa sarmetinama!:jede2:
Telefon nisam menjao...
Pivkani i dalje češki...z;)

koju verziju preporucujes? :lol:

In the Second Temple period (500 BCE – 70 CE) Job began being transformed into something more patient and steadfast, with his suffering a test of virtue and a vindication of righteousness for the glory of God.[47] The process of "sanctifying" Job began with the Greek Septuagint translation (c. 200 BCE) and was furthered in the Testament of Job (1st century BCE – 1st century CE), which makes him the hero of patience.[48] This reading pays little attention to the Job of the dialogue sections of the book,[49] but it was the tradition taken up by the Epistle of James in the New Testament, which presents Job as one whose patience and endurance should be emulated by believers (James 5:7-11).[50]

Jewish interpretation of Job was initially positive. He was seen as a righteous Gentile who acknowledged God.[51] Very early, however, Christianity began interpreting Job 19:23-29 (verses concerning a "redeemer" whom Job hopes can save him from God) as a prophecy of Christ,[52] although the major view among scholars is that Job's "redeemer" is either an angelic being or God himself.[53] With Job viewed by Christians as a witness to the coming Christ, the predominant Jewish view became "Job the blasphemer", with some rabbis even saying that he was rightly punished by God because he had stood by while Pharaoh massacred the innocent Jewish infants.[54][55]

Saint Augustine recorded that Job had prophesied the coming of Christ, and Gregory the Great offered him as a model of right living worthy of respect. The medieval Jewish scholar Maimonides declared his story a parable, and the medieval Christian Thomas Aquinas wrote a detailed commentary declaring it true history. In the Reformation Martin Luther explained how Job's confession of sinfulness and worthlessness underlay his saintliness, and John Calvin's Job demonstrated the doctrine of the resurrection and the ultimate certainty of divine justice.[56]

The contemporary movement known as creation theology, an ecological theology valuing the needs of all creation, interprets God's speeches in Job 38-41 to imply that his interests and actions are not exclusively focused on humankind.[57]

primećuješ valjda da se govori o različitim interpretacijama a ne verzijama?

a to kad vidim na linku da piše vikipedija, ako i kliknem, retko čitam. a ako i pročitam gledam da što pre zaboravim. preporučujem i tebi isto

primećuješ valjda da se govori o različitim interpretacijama a ne verzijama?

a to kad vidim na linku da piše vikipedija, ako i kliknem, retko čitam. a ako i pročitam gledam da što pre zaboravim. preporučujem i tebi isto

zato i kazem da je problem dublji
naime, te interpretacije su itekako uticale na formu koju danas zovemo biblija tj biblije :lol:

a wikipediji bi trebalo da budes zahvalan
jer je u pitanju rijetko vrijedan poklon; za dzabe si dobio tudje sistematizirano i potpuno otvoreno znanje sa sve izvorima
u odnosu na standardne, prakticno sponzorirane, enciklopedije wikipedija je nevidjen iskorak

"Ascribed by Rabbinic tradition to Moses, it is generally agreed by scholars that the book comes from the period between the 7th and 4th centuries BCE, with the 6th century BCE as the most likely date for a variety of reasons.[17] The anonymous author was almost certainly an Israelite, although he has set his story outside Israel, in southern Edom or northern Arabia, and makes allusion to places as far apart as Mesopotamia and Egypt.[18] According to the 6th-century BCE prophet Ezekiel, Job was a man of antiquity renowned for his righteousness,[19] and the book's author has chosen this legendary hero for his parable.[20]

The language of Job stands out for its conservative spelling and for its exceptionally large number of words and forms not found elsewhere in the Bible.[21] The 12th century Jewish scholar Ibn Ezra concluded that the book must have been written in some other language and translated into Hebrew, and many later scholars down to the 20th century looked for an Aramaic, Arabic or Edomite original. However, a close analysis suggests that the foreign words and foreign-looking forms are literary affectations designed to lend authenticity to the book's distant setting.[22]

The book exists in a number of forms: the Hebrew Masoretic Text, which underlies many modern Bible translations; the Greek Septuagint made in Egypt in the last centuries BCE; and Aramaic and Hebrew manuscripts found among the Dead Sea Scrolls.[23]"

Poslednja izmena:
No tema je preljuba,ljubav,emocije,razlozi za odustajanje,razlozi za pribegavanje,a nikako crkvena opela i
sakralne prevare kojekakvih šibicara iz prošlih vekova...
Preljuba u ovo savremeno,mobilno telefonski,medijsko,IT doba!

Recimo i to da je Bulgakov religijskog đavolka zloupotrebio da prikaže svu bedu i imbecilnost i čak apsurdnu izgubljenost
sovjetske prestonice...Gospodin veliki mag je bio zloupotrebljen u literarno-političke svrhe koje su, na kraju balade ,urušile
sovjetskog iznemoglog monstruma...(O Maestru i Margariti je reč!)
Čemu sad služi potezanje Pravoslavlja,nisam baš siguran,ali ne bi bilo iznenađenje da je sa sličnim ciljem upotrebe...z:cry:
Tako da-idite s tim vašim milim Bogom...
(Eh da ,ja sam agnostik...Samo moj bog ima plave oči... Od Sanje Ilića ,dakako z:poz:)

"Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."

Ja sam bibliju citala jako rano, iz razloga sto sam trazila neke motive iz knjizevnosti i tako sam je i citala - kao knjizevno delo. Jos onda mi je bilo jasno da nije moguce pomiriti dva razlicita pristupa zivotu, predane bozjoj reci s jedne strane i sumnjicave u jednom zauvek zadatim pravilima "igre", s druge.
A polemika u ovom pravcu, moze da ima veze i sa ovom temom.

Muskarca je nacinio bog, zivotinje takodje, da setaju rajskim vrtom, a zenu? Za zenu je ponestalo predjasnjeg materijala (???), pa je nacinjena od (takoreci nepotrebnog) rebra, da bude ispomoc muskarcu. Bog je muskarcu udahnuo svoj dah, vecnu dusu, zeni nije. Sto ce reci da zena i "komunikaciju" sa bogom mora da ima preko muskarca, mozda zato sto nema dusu?! itd itd....Gledanje na muske i zenske "stvari" ima svoju pricu iz davnina, odatle se i na temi klacakamo tamo-amo. :)

mora da je to bila neka specijalna Biblija, bolje reci, SZ:)
voleo bih tako nesto procitati...da uporedim :mrgreen:
nije problem u pisanom,
problem je u citaocu:kafa:
najobicniji primer,
nas deset smo svedoci jednog dogadjaja ali ima deset "vidjenja" istog :fdlan:
a tek malo deblji tom istorijskog znacaja i pisan od cobana do obrazovanog...

bolje se drzite filozofa,
jasniji su za razumeti :per:

- - - - - - - - - -

Wiki je korisan izvor upm...

- - - - - - - - - -

...validan iskljucivo na forumu..:lol:

tako je malecna,
napredujes :lol:

Wiki je korisan izvor upm...

- - - - - - - - - -

...validan iskljucivo na forumu..:lol:

to zapravo nije istina

iz nekoliko razloga
ideja wikija je sustinski fenomenalna u odnosu na standardne enciklopedije jer je otvorena za editovanje i raspravu
upravo zbog svoje prirode wikipedija nije fiksna, a zahvaljujuci specificnoj elektronskoj formi izuzetno se brzo azurira
standardne enciklopedije takodjer nisu fiksne vec se azuriraju, ali bitno sporije i podloznije su raznoraznim pritiscima
uvijek mozes pogledat i raspravu o clanku i temi koja te zanima
tu cesto bude jos zanimljiivijih stvari...
i na kraju krajeva sve se to da provjeriti, pobiti pa editovati
a greske i to krupne se mogu naci i u standardnim izdanjima, kao i razlicite khm... interpretacije odredjenih tema...

z:mrgreen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Reliability_of_Wikipedia

Poslednja izmena:
nije problem u pisanom,
najobicniji primer,

Evo...:zag:

Ma da...problem nikada nije u "ocima", veliki smo, znamo to. :lol:
------------

Dragoljubeeee, vrati seee, sve ti je oprosteno. :konfete:

nije problem u pisanom,
najobicniji primer,

- - - - - - - - - -

tako je malecna,
napredujes :lol:

i naravno da je problem i u pisanom - pocevsi od autorstva i datiranja pa sve do izdanja
kad su spisi te vrste - od prakticnog znacaja sa aspekta moci, u pitanju

Back