Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Ne bih bas rekao da se mnogo vise ostajalo u braku ni tada, tip koji je ostajao onda - ostaje i sada, meni ovo danas vise lici na pad morala i granica kroz sveopstu dostupnost sexa i totalno materijalisticko shvatanje sebe, otud manjak kompromisa jer je nametnut hedonizam koji btw produkuje sebicnost

Naravno, sada dobijamo vetar u leđa za sve naše sebične porive, lična sreća je imperativ. Ali mislim da većina ipak pokušava da realizuje porodične obrasce u kojima su odrasli, drugi uticaji su od manjeg značaja.

Treba uzeti u obzir da se ranije mnogo više ostajalo u braku zbog lažnog morala i zbog suženih mogućnosti. Čovek je verovatno jednako moralan ili nemoralan bez obzira na date okolnosti, one samo pomognu da se jasnije vidi celokupna slika ili da se štogod prikrije.

Poslednja izmena:
Ovaj... ne. :lol:
Nego kako uvek nađeš mene da preko mojih postova ispaljuješ te jeftine parole o moralu.? :mrgreen:

jeftine parole o moralu? ok

ti beše ovde negde pominjala nešto crkvu pravoslavlje itd, čak mislim da te pti ber napljuvao zbog toga, ako se dobro sećam... pa mi reci, šta kaže Bog povodom prevare, jel ima neka Božija zapovest u vezi toga? da li je ta Božija zapovest takođe jeftina parola o moralu?

Naravno, sada dobijamo vetar u leđa za sve naše sebične porive, lična sreća je imperativ. Ali mislim da većina ipak pokušava da realizuje porodične obrasce u kojima su odrasli, drugi uticaji su od manjeg značaja.

Treba uzeti u obzir da se ranije mnogo više ostajalo u braku zbog lažnog morala i zbog suženih mogućnosti. Čovek je verovatno jednako moralan ili nemoralan bez obzira na date okolnosti, one samo pomognu da se jasnije vidi celokupna slika ili da se štogod prikrije.

Neka fenomenologija broja razvoda i uopste pada morala lezi u pojmu "licna sreca" koji se u sveopstoj otudjenosti prometnuo u zadnjih cetrdesetak godina od licna sreca kroz samoostvarenje kroz zajednicu do licna sreca radi hranjenja ega

jeftine parole o moralu? ok

ti beše ovde negde pominjala nešto crkvu pravoslavlje itd, čak mislim da te pti ber napljuvao zbog toga, ako se dobro sećam... pa mi reci, šta kaže Bog povodom prevare, jel ima neka Božija zapovest u vezi toga? da li je ta Božija zapovest takođe jeftina parola o moralu?
Moral se živi, o njemu se ne drobi. :lol:
Naročito ne na nivou pominjanja pravoslavlja i zapovesti.

Neka fenomenologija broja razvoda i uopste pada morala lezi u pojmu "licna sreca" koji se u sveopstoj otudjenosti prometnuo u zadnjih cetrdesetak godina od licna sreca kroz samoostvarenje kroz zajednicu do licna sreca radi hranjenja ega

drugim rečima sebičnost. zapazi kako ona pokvareno okreće samopožrtvovanje za svoju porodicu u sebičnost u ostvarenju lične sreće radi ostvarenja obrasca u kom si odrastao. misim ako to nije jajarski momenat onda ne znam šta jeste

Ti ispaljuješ parole o moralu, preko tuđe grbače. :D Znamo svi koje su zapovesti...

ok, znači znaš zapovesti i ako ti ih neko pomene onda je on lažno moralan, kamenuje te, nije interesantan za razvoj teme na forumu, želiš da čuješ i drugačija mišljenja itd... misim kakva su to lupetanja? kakvo je to licemerje??

- - - - - - - - - -

greška se mora pred sobom opravdati a i pred drugima ako se sazna, onda su drugi krivi jer u lažno moralni

pa izgleda tako nešto

Back