Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Ajde nabroj tri filma holivudska za intelektualce.Ja ću ti bar deset evropskih i bar toliko iranskih i
japanskih!
Intelektualni nivo,pretpostavljam i u turskim serijama bolji od holivuđana...Ješe su filmađije koji
znaju miligramski da odmere gluposti! No to je posebna tema,a ima i pdf,pa poseti ga...z;)

Haha, dzaba bezis, tema su uopstene vrednosti unutar odnosa u drustvu

A sto se tice elitizma, i filmovs za intelektualce(sic!), reci, ko ti je apotekar?

Moguce, druzio se s pogresnima. Inace, kupila bih mu licno gumene cizme, ali on kaze - rekla si da sam slobodan, radim sta hocu. I eto, najgora vrsta ropstva za partera je dati mu potpunu slobodu, upecao se. :zelenko2:
Meni veca nije dala slobodu,sam sam bio takav od detinjstva...
Ša ima da mi daje ša već imam?z;)
A inače to s duhovima...To ti je Mo kad naiđeš na dunafske vukove pa ti počnu postavljati razna pitanja i dok
ukapiraš da su unakrsna ovi se valjaju od muke...:hahaha::rotf::rotf:

Meni veca nije dala slobodu,sam sam bio takav od detinjstva...
Ša ima da mi daje ša već imam?z;)
A inače to s duhovima...To ti je Mo kad naiđeš na dunafske vukove pa ti počnu postavljati razna pitanja i dok
ukapiraš da su unakrsna ovi se valjaju od muke...:hahaha::rotf::rotf:

Prebacila jedan moj deo (slobode), da on ima vise, jer ga volim. :zkez:

...tamo kraj Golupca
jedno srce kuca zeljno poljupca...
Dunave, Dunave... :)))))))

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?

ne sprecava je nista

Na onoj slicnoj temi od pre par nedelja sam se bas sokirao pojedinim odgovorima na ovu tematiku. Na ovoj ima dosta jos gorih odgovora.
Ja se samo nadam da su ovakvi odgovori posledica toga sto je danas "in" sve tolerisati bez obzira na to da li je to po svim moralnim i ljudskim nacelima ispravno ili ne. Samo cuti, samo tolerisi, tolerisi ubicu, tolerisi pedofila, tolerisi peddera, tolerisi narkomana, preljubnika, lopova, muslimanske gluposti, tolerisi bahatost, tolerisi promiskuitet, cuti, tolerisi, nemoj slucajno da kazes nesto protiv toga, nemoj slucajno da te neko prozove da si moralista, moralista, ehhh, pa nema gore uvrede, zato sve je danas normalno, jel da, sve je opravdano jer zivimo u ussranom sistemu gde nema ni zakona ni morala ni saosecanja i to nam svima daje za pravo da budemo najgori sljam i da niko nema pravo da nas kritikuje ni za sta jer ce ispasti samo glupavi moralista.

Zanimljivo je i da vecina apsolutno opravdava i preljubnika i onog sa kojim se vrsi prevara ali one ne bi to jer su kao sebicne i egoisticne i to in je komplikovano i stresno ali nije do morala. Ma sta reci?! Ne znam da li je smesno ili tuzno.
Moralisti se osudjuju i oni koji ne bi da se zene.:lol:
Romantike izgleda zaboravljaju. To ne postoji.:)

danas je najviše in biti neosećajan
inače se smatra slabim

i tako se vaspitavaju deca da budu bahata i neosećajna

mislim da je to u stvari najveći problem
I onda nekako postane kul medjusobno ponizavanje...:roll:

moje misljenje je da su se ljudi vratili svom korenu po pitanju osecanja.....ljudi nisu osecajni spram nepoznatih ljudi....sto nam je neko blizi veca su i osecanja i pre cemo se potresti na neku nesrecu u nekojoj od balkanskih drzavica (makar to bila i omraznema nam hrvatska) i pre cemo na to obratiti paznju, nego na tamo neku zemlju udaljenu hiljadama kilometar.
Mislis? Ovde je IN biti sexy stranac, tada si savrsen... Cim se upoznaju malo krenu ponizavanja...

Onu koja moze da podnese takvu vezu i bas je briga za sve,nista ne sprecava..
sve dok se ne zaljubi, a onda nastaju emotivni i svi drugi lomovi
Emocije su dakle zlo... Zameniti ljude vibratorima i sex lutkama/robotima bi bio uspeh...:super:

moj kolega je uzeo zeni karticu, kad zena krene na posao, on joj kupi kutiju cigara i da joj za dorucak.
slusajuci zensku pamet, dogurali su da su morali dizati kredite da plate struju i vodu.
One su u stanju da potrose za dan ko ja za ceo mesec.:pljus:

missim ja stvarno volim zene i postujem ih, al one ne znaju gdje su suplje i ako muskarac popusti svi najebase, a najvise muskarac napaceni :(((
Kontradikcija???:lol:

Kad se skupi društvo (od sredine proleća do kasnog leta veoma često kod nas)mojih sinova i ćera,
oni se takvim "konzervama" koje ovde naklapaste samo kratko podsmehnu i teraju dalje...
Neverovatno je ta generacija pametna i edukovana.
Ja bih sad trebao reči "pazi ybt kud voziš,pa nećeš valjda kroz šumu".
Naravno da nečeš oženiti ili udati neku nevolju!
Ako nije pametno i edukovano čeljade,šta treba da se ubeđujemo svaki dan kao ovde forumaši?
Svašta...
On nju vara?
Da pa šta?
Pre svega to nije "varanje"-to je seks i možda emocije s drugim ,s drugom...
I naravno da je to pitanje libida i emocija ,a ne pitanje racia ili estetike ili (još gore!) nekog
vašeg (malograđanskog "uzvišenog") morala!
Kakve veze ima s moralom koitus?!

E ali ovaj Eš to zna i samo vas "hrani" ovim temama nedostojnim intelektualno stasalih ljudi...
Kad idete u Nemačku da šljakate,malo od njih naučite nešto i o odnosima između polova,pa i istopolnih,
ovako ste primitivci brate...i sestro...z:cry:
Moral jeste rastegljiv i promenljiv pojam i ima smisla to sto pises i u pravu si generalno. Nekada je vanbracni sex bio nemoralan. Preljuba je bila nemoralna. Danas vise nije. Preljuba je moralna stvar na zalost ili na srecu, kako kome...
Danas je to skoro savrseno normalno iako neki odbijaju to da priznaju, a bave se preljubom...

Medjutim, ako cemo vec biti tolerantni, mnogi od nas ce postaviti pitanje:"Cemu onda brakovi uopste???"

I odmah bivamo pod napadom.;)

brate, da zmu donese kuci ovakav ulov
sreca, sreca radost pa corbe, pijani saran, pastete, przeno...: )))

Sestro slatka, tu od Šarana ima samo Š ( to je sve štuka), koja ima lude dane, kad grize nenormalno ( na varalicu) - približno svake četvrte godine,..
Štuku treba znati spremati ( nje, ev. jako malo u čorbu,.. bolje bez nje). Inače kod nas u selu (koje je na Tamišu,.. ide štuka), ima neka metafora sa štukom :),.. ima veze sa temom :) .

Moral jeste rastegljiv i promenljiv pojam i ima smisla to sto pises i u pravu si generalno. Nekada je vanbracni sex bio nemoralan. Preljuba je bila nemoralna. Danas vise nije. Preljuba je moralna stvar na zalost ili na srecu, kako kome...
Danas je to skoro savrseno normalno iako neki odbijaju to da priznaju, a bave se preljubom...

Medjutim, ako cemo vec biti tolerantni, mnogi od nas ce postaviti pitanje:"Cemu onda brakovi uopste???"

I odmah bivamo pod napadom.;)

Znaš,čak i sudovi morališu,ali zakon je tu da državu štiti,Red mora da se zavodi i tako je za sudiju preljuba
dovoljan razlog za razvod.
E ali ,tu prestaje moral!
Nije razvod na nečiju štetu kao kad je zakonski preljuba bila neprijatelj države!
Vremenom su vrhunski pravnici-ustavotvorci shvatili da ljubav nije amoralna,
naprotiv,ali je još daleko da se ozakoni kao emocija! ! !
Naše,kontinentalno,pravo je ,uglavnom,racionalno i emocije nisu u regulativi ni blizu
anglosaksonskom...No ,druga tema i ne baš za ovde...z;)

- - - - - - - - - -

Sestro slatka, tu od Šarana ima samo Š ( to je sve štuka), koja ima lude dane, kad grize nenormalno ( na varalicu) - približno svake četvrte godine,..
Štuku treba znati spremati ( nje, ev. jako malo u čorbu,.. bolje bez nje). Inače kod nas u selu (koje je na Tamišu,.. ide štuka), ima neka metafora sa štukom :),.. ima veze sa temom :) .

Nisam teo da je deranžiram-šta zna žemska bre oko riba...z;)
One znaju oko linjaka ,a i za smuđa se rado vataju...Kvalitetan ribac!:per::lol:

Znaš,čak i sudovi morališu,ali zakon je tu da državu štiti,Red mora da se zavodi i tako je za sudiju preljuba
Nije razvod na nečiju štetu kao kad je zakonski preljuba bila neprijatelj države!
Naše,kontinentalno,pravo je ,uglavnom,racionalno i emocije nisu u regulativi ni blizu

- - - - - - - - - -

Nisam teo da je deranžiram-šta zna žemska bre oko riba...z;)
One znaju oko linjaka ,a i za smuđa se rado vataju...Kvalitetan ribac!:per::lol:

Aha, u tvom svetu Jesa, gde je nomokratija smisljena radi uloge u diskursu vlasti, nasao si moral:rotf:
Pa onda, ustavotvorci i shvatanja, plac :rotf:
Pa ljubav nije emocija, zakonodavac ih tretira različito..:rotf:
I finale, racio i emocije imaju razlicit tretman. Ajde, eureka :rotf:
Oplakah Fishi, dobra je piva :lol:

Moral i zakon su u biti ista stvar.
Danasnji moral posmatran kroz pitanje preljube je u sustini zaostavstina nekog starog zakona.

Ali stari zakoni ne vaze pa je izgleda potrebno praviti nove da bi sistem funkcionisao, a ovi sadasnji su izgleda ipak "suplji" poprilicno iako se ljudi poput tebe i tvojih sinova dobro snalaze, ne snalazi se svako.

Sistem treba da bude takav da favorizuje kvalitetne ljude, a ne da ih unistava, a ovaj utilitaristicki sistem MZ odnosa bi na primer degradirao mnoge vredne i sposobne ljude.

Hoces da radis 10-12 sati dnevno i da stedis i ne trosis nista i ne ides na putovanja... Neces imati zenu pa bio najpametniji i najsposobniji...

Ajde zenu, moze se i bez njih tu i tamo, ali bez dece pa ne valja da se ne razmnozavaju najpametniji, najvredniji i najbolji...

Jesi li siguran da preljubu trebas da stavljas u isti kos sa ljubavlju?;) Mislim da to nema veze...

Poslednja izmena:
Moral i zakon su u biti ista stvar.
Danasnji moral posmatran kroz pitanje preljube je u sustini zaostavstina nekog starog zakona.

Ali stari zakoni ne vaze pa je izgleda potrebno praviti nove da bi sistem funkcionisao, a ovi sadasnji su izgleda ipak "suplji" poprilicno iako se ljudi poput tebe i tvojih sinova dobro snalaze, ne snalazi se svako.

Sistem treba da bude takav da favorizuje kvalitetne ljude, a ne da ih unistava, a ovaj utilitaristicki sistem MZ odnosa bi na primer degradirao mnoge vredne i sposobne ljude.

Hoces da radis 10-12 sati dnevno i da stedis i ne trosis nista i ne ides na putovanja... Neces imati zenu pa bio najpametniji i najsposobniji...

Ajde zenu, moze se i bez njih tu i tamo, ali bez dece pa ne valja da se ne razmnozavaju najpametniji, najvredniji i najbolji...

Jesi li siguran da preljubu trebas da stavljas u isti kos sa ljubavlju?;) Mislim da to nema veze...

U kontekstu danasnjih

Pa znaš...Toliko pametan baš nisam da ti odgovorim na prečac...Ljubav i preljuba ybg u pogledu zakonskog regulisanja,a da to implicira
sinergično napretku dinamika ukupnih društvenih odnosa...Više je to Ešov resor...
Samo,rekao bih da baš i nemamo dobrih etićara i vrhunskih pravnika za ozbiljne tranzicije prava...Teško će to ići,videćeš...

Pa znaš...Toliko pametan baš nisam da ti odgovorim na prečac...Ljubav i preljuba ybg u pogledu zakonskog regulisanja,a da to implicira
sinergično napretku dinamika ukupnih društvenih odnosa...Više je to Ešov resor...
Samo,rekao bih da baš i nemamo dobrih etićara i vrhunskih pravnika za ozbiljne tranzicije prava...Teško će to ići,videćeš...

Ne znam sta da ti kazem osim da mislim da je brak prevazidjen.
Najveci problem tu su deca.
Ali se i to pitanje resava izumljivanjem i usavrsavanjem vestacke materice cije koriscenje bi bilo jeftino i dostupno svima.

A popularizacija toga smanjuje cenu sexa i ne samo to, vec i rusi potrosacko drustvo.

Herbivore muskarci u Japanu su osetno smanjili japanski GDP.;)

samo se ti zloco sprdaj,
mozda vec sJutra dodju do resenja kako sam/a
roditi...
virtuelno se sexsas (sam/a sa sobom) i...devet meseci,
eto prirastaja. resice oni i problematiku incesa:lol:
carski rez je odavno ambulantni zahvat:mrgreen:

koji dobas stof za neki roman :mrgreen:
zvuci kao zaebancija a mozda vec neki lab. odavno experimentise :fdlan:

A da me stavis na ignore i pustis me da kenyam kolko hocu?:lol:

sto bih to radila? :sad2:

- - - - - - - - - -

samo se ti zloco sprdaj,
mozda vec sJutra dodju do resenja kako sam/a
roditi...
virtuelno se sexsas (sam/a sa sobom) i...devet meseci,
eto prirastaja. resice oni i problematiku incesa:lol:
carski rez je odavno ambulantni zahvat:mrgreen:

koji dobas stof za neki roman :mrgreen:
zvuci kao zaebancija a mozda vec neki lab. odavno experimentise :fdlan:

pa kad uros tako preti na svakoj temi o m-z odnosima- videcete vi kada postane dostupna vestacka materica :deda:

- - - - - - - - - -

Kad sam imao 17 neke devojke su me prozvale Urina.:smeker::

htele su da izazovu tvoju rekaciju, kod mene je u pitanju greska u kucanju. brzi prsti.

sto bih to radila? :sad2:

- - - - - - - - - -

pa kad uros tako preti na svakoj temi o m-z odnosima- videcete vi kada postane dostupna vestacka materica :deda:

- - - - - - - - - -

htele su da izazovu tvoju rekaciju, kod mene je u pitanju greska u kucanju. brzi prsti.

sto vestacka,
evolucija (vestacka, ok) moze da ustedi milione godina :lol:
ne forsira se uzalud po svetu ovo...

Back