Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Ili recimo ovako ( da postavimo stvari). Možda je Andrić bio pošten ? , ali je ipak svom kumu namestio malo duže odsustvo,.. Ili Jovan,. koji na kraju u penzionerskim danima kreše ruže na imanju grofice na severu Panonije,.. ili za koga se može nedvosmisleno utvrditi da je bio pošten ( mislim na viđenije mislioce :) .
Jedna od 'onih žena' mi je rekla "Lako je biti pošten kad te niko neće " : ),.. verujem da su je hteli :) .
Neozbiljno ? . Ne nije, nego nije ozbiljno :)

Kiselo grožđe...
Ok...
(Doduše ,ja i mator još putunđija,a takvog cure ...hmmm... tete vole...:zstidljivko:)

A inače- tomovi filozofskih knjiga i rasprava su za vama ženama?:per:
Vidi,za neke druge stvari svakako,ali za filozofiju definitivno jok!:zcool:

Ma da...ko garntuje ko je ovde musko, a ko zensko. :znamiguje:

I ja ne dozivljam muski pol kao konkurenciju, pa da se nadmecem ko ce dalje/vise/brze/bolje/mudrije...ni u rl, jos manje ovde, samo nastavi, ja citam.

Rekao sam gore da nisam neko ko voli da sudi drugima. Nedavno je bila rasprava na jednom drugom forumu povodom tipa koji je silovao i ubio onu devojcicu dole u Srbiji.
Svi vicu klali bi ga, sekli, pili oko na cevcicu da ne nabrajam. Uglavnom vecina njih koja je to rekla garantujem da se nikada u zivotu nije pobila niti imala razbijeno pola lobanje ili oci otecene do mere da ne vidis prst pred okom od batina.
A svi bi od jednom bili dzelati i sudije. Ja sam licno rekao da se to desilo ne daj Boze mom detetu ja licno bih ga verovatno tukao dok mu ne bih slomio svaku kost u telu. I to je sada receno metaforicki ali da bih ga tukao bih sigurno.
Ali kada se dublje ispitam mislim da nemam taj animalisticki instinkt za ubistvom i da istog tog zlotvora koji je zasluzio najstrojizu kaznu za ucinjeno delo obljube i ubistva ne bih mogao licno da ubijem i dovrsim cin batinanja ubistvom.
Sto govori dosta o meni. Da moja cerka ode sa udatim covekom sramotio bih se iskreno i gledao da se to ne sazna bar ne kod meni bitnih ljudi i sire. Ali bih se svakako trudio pre toga ceo zivot da joj razvijem zelju za znanjem obrazovanjem i razvojem kako
bi se njena etika i pogled na zivot razvili do te mere da razlikuje dobro od loseg i sebe nikada ne dovede u takvu situaciju. Ali ako je to vec uradila na meni je da joj kazem da se cuva jer je ona meni najbitnija i da joj iznesem moguce scenarije od kojih ce se jedan sigurno desiti i da
probam psihicki da je spremim na teske udarce koji joj slede. Jer Boze moj ona je moje dete.
Slažem se sa svime,.. ne bih ni ja nikoga ubijao, pa ni prebijao,. bolje sprečiti nego lečiti ( ako se može,.. ) . Ja imam svakava (neočekivana) iskustva sa sela,.. čovek sa kumom-ž (isti je oblik u padežu :),.. i eno selo već zaboravilo,.. vratila se -žena, primirila,.. sve normalno,.. ali na selu se radi :) ,.. nekada se to rešavalo tako kako ste pisali,. ali ipak ne možemo ovde ništa definitivno odrediti :) .

Rekao sam gore da nisam neko ko voli da sudi drugima. Nedavno je bila rasprava na jednom drugom forumu povodom tipa koji je silovao i ubio onu devojcicu dole u Srbiji.
Svi vicu klali bi ga, sekli, pili oko na cevcicu da ne nabrajam. Uglavnom vecina njih koja je to rekla garantujem da se nikada u zivotu nije pobila niti imala razbijeno pola lobanje ili oci otecene do mere da ne vidis prst pred okom od batina.
A svi bi od jednom bili dzelati i sudije. Ja sam licno rekao da se to desilo ne daj Boze mom detetu ja licno bih ga verovatno tukao dok mu ne bih slomio svaku kost u telu. I to je sada receno metaforicki ali da bih ga tukao bih sigurno.
Ali kada se dublje ispitam mislim da nemam taj animalisticki instinkt za ubistvom i da istog tog zlotvora koji je zasluzio najstrojizu kaznu za ucinjeno delo obljube i ubistva ne bih mogao licno da ubijem i dovrsim cin batinanja ubistvom.
Sto govori dosta o meni. Da moja cerka ode sa udatim covekom sramotio bih se iskreno i gledao da se to ne sazna bar ne kod meni bitnih ljudi i sire. Ali bih se svakako trudio pre toga ceo zivot da joj razvijem zelju za znanjem obrazovanjem i razvojem kako
bi se njena etika i pogled na zivot razvili do te mere da razlikuje dobro od loseg i sebe nikada ne dovede u takvu situaciju. Ali ako je to vec uradila na meni je da joj kazem da se cuva jer je ona meni najbitnija i da joj iznesem moguce scenarije od kojih ce se jedan sigurno desiti i da
probam psihicki da je spremim na teske udarce koji joj slede. Jer Boze moj ona je moje dete.
...:)

Nemoj ga, malko mu se ljuljaju brojevi i slova :malav:

Ali ja Dragoljuba pazljivo citam i sve cake vatam, radi licne koristi - nikako da skontam sto moj dragi muz nece u ribolov, a zivi ceo zivot na vodi?! Sigurna sam da riba i ovde grize kao kod Dragoljuba, moguce je jedino da se u malom mestu sitna riba razbezi jer je cula svasta o ovim ribama sto sede kod kuce, kuvaju, mese i filozoforaju. z:mrgreen:

Nema to veze s Balkanom :)

Ybla te ta tvoja sociologija...Ša nisi studira matematiku đetiću...U Be Geu,nego gdje...z:cry:

- - - - - - - - - -

Ali ja Dragoljuba pazljivo citam i sve cake vatam, radi licne koristi - nikako da skontam sto moj dragi muz nece u ribolov, a zivi ceo zivot na vodi?! Sigurna sam da riba i ovde grize kao kod Dragoljuba, moguce je jedino da se u malom mestu sitna riba razbezi jer je cula svasta o ovim ribama sto sede kod kuce, kuvaju, mese i filozoforaju. z:mrgreen:
Nose desktop crnci za mnom...:zstidljivko:
A tvoj smuž sigurno bio davno,pa je video duhove!:hahaha::rotf::rotf:
(Jadan...z:cry:)

Nije problem dok te ne uhvate

Ma dok tebe ne uvate,baksuze jedan!:evil::lol:

- - - - - - - - - -

Hm, ako nisi primetio, 99% novela, melodrama, romantike..u Holivudskoj produkciji pociva na stavovima iz njenog posta. Slucajno?
A el znaš ko drži holivudsku produkciju 99%...ne 100 % ? Ybg,one moje ješe prekobarske...
A oni znaju koji je nivo rialiti populejšn...z:lol:

Ma da, rijaliti kinematografija :malav:

Ajde nabroj tri filma holivudska za intelektualce.Ja ću ti bar deset evropskih i bar toliko iranskih i
japanskih!
Intelektualni nivo,pretpostavljam i u turskim serijama bolji od holivuđana...Ješe su filmađije koji
znaju miligramski da odmere gluposti! No to je posebna tema,a ima i pdf,pa poseti ga...z;)

Back