Koliko je "varanje" ozbiljan problem?

Sta je to sto sprecava slobodnu devojku ili zenu da udje u vezu s ozenjenim muskarcem, bez obzira na okolnosti? Dobro, retoricki je upitano, jer..
Da li se ta zabrana inhibira u porodici, ili u društvu? A obzirom na moralni krah drustva i porodice, sta bi u buducnosti moglo da presudno utice na monogamski vrednosni sistem?
Jacanjem poligamije, nestaju ljubav, poverenje, požrtvovanje, i mi se zapravo vracamo ka sirovim strastima. Zivotinjskom svetu?
Sta mislite, koliko su ove promene bitne po covecanstvo i opstanak, glede razmnozavanja i odgoja novih generacija?

Onu koja moze da podnese takvu vezu i bas je briga za sve,nista ne sprecava..
sve dok se ne zaljubi, a onda nastaju emotivni i svi drugi lomovi

Ne. Ne brini shvatio sam svako tvoje preneseno znacenje i metaforu. Nisam ni mislio da je zaista treba fizicki nauditi.
Iz svih ovih godina sam uklavirio da ih vise boli mentalno povredjivanje. Tako da je fizicki kontakt te prirode potpuno nepotreban i neprirodan.
Slazem se da treba da osete neke stvari na svojoj kozi. Ali se ne slazem do te mere da navijam kako si ti gore navijao ili je i to bila samo jos jedna metafora te nisi zaista tako mislio kada si rekao tri puta ura za svakog koji obrise patos sa zenom.
Jer smatram da ako si povredjen narocito ako si vec povredjen to sto ces ti ili neko drugi da obrises patos sa zenom nece promeniti cinjenicu da je ona zena vec tebi ili meni ili nekom trecem uradila nesto nazao.
Napominjem da se ne shvatimo pogresno ovde govorimo i dalje metaforicki o brisanju patosa sa zenom.
Samo jednostavno nisam u stanju da se nasladjujem necijim bolom cak ni kada je totalno zasluzen od te osobe.
To sam primetio kod sebe kada igram basket. Kada izgubim nije mi lepo da kazem ali mi je jos gore kada pobedim i pogledam tim koji je izgubio. Nekada mi ih bude zaista zao. Tako cak i kada gledam utakmice na tv-u bilo koje vrste sporta. Uglavnom mi bude zao gubitnika.
Pa tako i u ovom slucaju. Slazem se da kada zena dobije ono sto je zasluzila je neka vrsta skole samo ne i da se ja sa time mogu nasladiti i uzivati ucinala ona zlo ka meni ili nekome drugom.

I ? Sta si ti sad htela da dokazes kopiranjem teksta iz moje poruke? Sve to sto si prekopirala je upravo ono sto si ti napisala samo uprosceno da se lakse razume. To je zapravo tvoja verzija price. I sad kao "ja sam samo rekla da su se vencali jer su bili zaljubljeni." Kao da je neko slep ili lud pa ne moze da vidi sta si pisala. Zato ili prepravi zadnji post ili obrisi sve prethodne odgovore na temu jer ispadas smesna.
Nemam vise sta sa tobom da diskutujem ovde. Sve je sasvim jasno.

svako ko nije u pravu ima i dalje pravo da se ljuti. :lol:

Ne. Ne brini shvatio sam svako tvoje preneseno znacenje i metaforu. Nisam ni mislio da je zaista treba fizicki nauditi.
Iz svih ovih godina sam uklavirio da ih vise boli mentalno povredjivanje. Tako da je fizicki kontakt te prirode potpuno nepotreban i neprirodan.
Slazem se da treba da osete neke stvari na svojoj kozi. Ali se ne slazem do te mere da navijam kako si ti gore navijao ili je i to bila samo jos jedna metafora te nisi zaista tako mislio kada si rekao tri puta ura za svakog koji obrise patos sa zenom.
Jer smatram da ako si povredjen narocito ako si vec povredjen to sto ces ti ili neko drugi da obrises patos sa zenom nece promeniti cinjenicu da je ona zena vec tebi ili meni ili nekom trecem uradila nesto nazao.
Napominjem da se ne shvatimo pogresno ovde govorimo i dalje metaforicki o brisanju patosa sa zenom.
Samo jednostavno nisam u stanju da se nasladjujem necijim bolom cak ni kada je totalno zasluzen od te osobe.
To sam primetio kod sebe kada igram basket. Kada izgubim nije mi lepo da kazem ali mi je jos gore kada pobedim i pogledam tim koji je izgubio. Nekada mi ih bude zaista zao. Tako cak i kada gledam utakmice na tv-u bilo koje vrste sporta. Uglavnom mi bude zao gubitnika.
Pa tako i u ovom slucaju. Slazem se da kada zena dobije ono sto je zasluzila je neka vrsta skole samo ne i da se ja sa time mogu nasladiti i uzivati ucinala ona zlo ka meni ili nekome drugom.

Nije patos nego dupe ali nema veze :lol: , svakako je u pitanju metafora. To je ono sto one zele, zar ne? Pa nece coveka koji je spreman da ih podrzi i kad je tesko, nece nekog ko ce im biti veran i kojima ce one biti uvek na prvom mestu. One hoce varijantu sa tipom kojem ce dosade posle mesec dana i koji ce da ih odbaci kao pocepane cipele i da zajase drugu mladju i zgodniju guzicu sto njima daje slobodu da i same prilikom prve nesuglasice i zbog najvece gluposti naskoce na drugog frajera. Evo, procitaj odgovore na temu i bice ti jasno. To nije nikakva naslada nekim njihovim nesrecama sa moje strane. To je ono sto one zele pa neka im bude. Otvoren brak i samo udri.

Nije patos nego dupe ali nema veze :lol: , svakako je u pitanju metafora. To je ono sto one zele, zar ne? Pa nece coveka koji je spreman da ih podrzi i kad je tesko, nece nekog ko ce im biti veran i kojima ce one biti uvek na prvom mestu. One hoce varijantu sa tipom kojem ce dosade posle mesec dana i koji ce da ih odbaci kao pocepane cipele i da zajase drugu mladju i zgodniju guzicu sto njima daje slobodu da i same prilikom prve nesuglasice i zbog najvece gluposti naskoce na drugog frajera. Evo, procitaj odgovore na temu i bice ti jasno. To nije nikakva naslada nekim njihovim nesrecama sa moje strane. To je ono sto one zele pa neka im bude. Otvoren brak i samo udri.

Шта се ту ложиш, те 'толерантне' су далеко од брака као ти од Сатурна.

Samo je sprecava cinjenica da taj ozenjeni koji je muva, nije bas njen tip i ne radi je. A kad se taj ozenjeni pojavi u obliku koji bas ona zeli, kad u njemu prepozna sve ono sto trazi u muskarcu, sve ce ti inhibicije, morali i zabrane pasti u vodu. Mislim, svi mi imamo neke moralne kodekse, hocemo ovo, necemo, znamo sta je ispravno, sta nije, sve je to u redu i treba tako da bude, ali sustina je samo u jacini iskusenja. Kad je jako, srusices svaku inhibiciju i zabranu.

Svako ce tu pokusati sebe da predstavi kao moralnu gromadu jer nesto mozda nije nikada u zivotu uradio/la, ali niko ne moze da zna koliko je to sto ga je vuklo bilo jako. Mogu ja da kazem, nisam nikada bila sa ozenjenim i ja sam sada kao moralna, ali istina je da mi je bio takav sticaj okolnosti, najveca ljubav u mom zivotu do sada nije dosla u tom obliku. Cista sreca, bio je slobodan i nikada me nije muvao neki ozenjeni koji je meni interesantan. Opet sticaj okolnosti. Da jeste, otkud znam, mozda ne bih mogla da odolim. Ne znam, ne mogu reci jer se nije desilo.

Vecina ce ovako hladne glave i sa strane, reci sta je ispravno i kako treba, svi mi to znamo i cuvacemo se takvih situacija ali je takodje istina da se neke stvari u zivotu dese. Kao sto se u poroke ne ulazi sa idejom da ces postati zavisnik, nego mislis da ces moci ti to da iskontrolises, ali te sve to ponese i izgubis kontrolu.

ovde se delimicno slazem sa postom....zaljubljenost koliko traje...6 meseci, posle toga najverovatnije ce nastupiti nezadovoljstvo i raskid, tako da te veze sa ozenjenima toliko mogu i da traju, sve posle toga je cist mazohizma.

i dobro grizemo :mrgreen:

- - - - - - - - - -

inace ne volim da mi neko podmece da sam napisala nesto sto nisma sto je ovaj 4umski gubitnik cristofer upravo pokusao.

Taj tvoj pokusaj trolovanja je jednostavno jadan. Sve je tu i svako moze da vidi ko je sta pisao. Ti slobodno mozes da nastavis sa glupim provokacijama ne palim se na to nimalo. Tako da ako zelis svoju redovnu dozu razmene psovki, uvreda i vulgarnosti sa nekim od forumasa moraces da nadjes nekog drugog.

Taj tvoj pokusaj trolovanja je jednostavno jadan. Sve je tu i svako moze da vidi ko je sta pisao. Ti slobodno mozes da nastavis sa glupim provokacijama ne palim se na to nimalo. Tako da ako zelis svoju redovnu dozu razmene psovki, uvreda i vulgarnosti sa nekim od forumasa moraces da nadjes nekog drugog.

jel rece da ne pricas vise sa mnom? sta sad bi :lol:...ispalio si se lupao si nesto sto nije ni blizu onoga sto ja mislim ni o tom coveku, ni o toj zeni. i ponovicu ti moja je pretpostavka da su se oni vencali jer su bili zaljubljeni, a ne zato sto je zena sponzorusa, drolja i sta si ti vec tamo lupao i nagdrio zenu. niti zato sto je muskarac alfa muzjak, zato sto vecinom to dal je muskarac alfa muzjak ili nije zavisi od toga koliko je zena dominantna. a tebi niko nije kriv sto nemas srece sa zenama i sto te ne dozivljavaju ka alfu.

- - - - - - - - - -

daj bre, smiirite se...
nemo` da nam zatvore jedinu temu koja funkcionise :mrgreen:
il nedajboze da
pocnu da brisu :lol:

ja sma mirna, ali cw ima neki p[roblem, zato sto je pogresno tumacio moje postove i izneo je svoje misljenje o tom coveku i toj zeni.

jel rece da ne pricas vise sa mnom? sta sad bi :lol:...ispalio si se lupao si nesto sto nije ni blizu onoga sto ja mislim ni o tom coveku, ni o toj zeni. i ponovicu ti moja je pretpostavka da su se oni vencali jer su bili zaljubljeni, a ne zato sto je zena sponzorusa, drolja i sta si ti vec tamo lupao i nagdrio zenu. niti zato sto je muskarac alfa muzjak, zato sto vecinom to dal je muskarac alfa muzjak ili nije zavisi od toga koliko je zena dominantna. a tebi niko nije kriv sto nemas srece sa zenama i sto te ne dozivljavaju ka alfu.

Nemam vise sta sa tobom da razgovaram sto se tice teme. I to i dalje stoji. Kao sto rekoh sve je jasno. Ne da necu sa tobom uopste da komuniciram. To je odgovor na tvoju prozivku da ti podmecem nesto sto nisi rekla.

Nemam vise sta sa tobom da razgovaram sto se tice teme. I to i dalje stoji. Kao sto rekoh sve je jasno. Ne da necu sa tobom uopste da komuniciram. To je odgovor na tvoju prozivku da ti podmecem nesto sto nisi rekla.

pa podmeces mi zato sto ja nigde nisma napisala ono sto si ti napisao..ti si jednostavno umislio da znas sta ja mislim. mozda su se vencali dok su bili mladi, mozda je on otisao naknadno u austriju pa se snasao...i sama bogi je napisala da je oboma bitna porodicna slika. dakle ostali su u braku, jer oboma odgovara takvo stanje.

Back