Koliko je to vama bitno

Vazno mi je samo kakvi su odnosi izmedju clanova te porodice.

Ukoliko je njemu normalno da se ljudi otudje, da se stari stavljaju u dom, da se deca pustaju na ulicu po ceo dan, da sebiclukom cepa nesto sto ja zovem familijom...to su nisu sitnice u smislu da li ti je tetka alkos a stric narkos...emotivna baza mi je vazna itekako...ako voli mamu, tatu, nezan je sa bakom i dekom vec imam predstavu kakav ce biti prema meni i sta mu je bitno.
Zna se sta - nasledstvo... :malav:

Naravno da je bitno ali nije baš najvažnija stvar.
Prvi mi je pažnju na to skrenuo stariji drugar kad je rekao "Ne ženiš se ti samo sa ženom, nego i njenom familijom"".

Tad mi je delovao smešno ali definitivno je u pravu. Pogotovo su žene klonovi svojih majki i s godinama sve više liče na njih. Ona stara "Gledaj majku - biraj ćerku" ipak nije besmislena kao što izgleda.

Čovek ( pogotovo žena ) će kad sazri mnogo ličiti na one od kojih je potekao, svidelo mu se to ili ne. Zato pamet u glavu na vreme ;)

sad kako sam starija mislim da je bitno da su roditelji iz slicnog socijalnog statusa.ne mislim tu na novac.mislim na obrazovanje,na to da li su jedni idealisti,a drugi materijalisti,da li jedni citaju svet,a drugi politiku,da li jedni odlaze na izlozbe,a drugi izlazu goblene u kupatilu...

Bravo Smokvo, nadajmo se da će te poslušati omladinke.

Koliko vam je bitno iz kakve porodice dolazi vas potencijalni partner?

Da naglasim samo da ovde ne mislim na materijalni status, vec na odnose u porodici (tipa da li su roditelji mozda razvedeni ili su u braku ali je otac nasilnik, majka alkoholicar, brat osudjivan zbog kradja, sestra lakog morala i slicno ili je jedno od roditelja los roditelj u smislu da je nezainteresovan za svoje dete i pruza mu recimo samo materijalne stvari i nista vise...)

Uvek mi je bilo važno da i to znam. Srbija je mala, sve se zna ko je iz kakve kuće.

Ne zbog toga da bih odbacio osobu jer bih nekim saznanjem da joj je npr. otac alkoholičar ili ratni zločinac, nešto promenilo u tom smislu spram mojih osećanja....već da bih je bolje razumeo.

Da naglasim samo da ovde ne mislim na materijalni status, vec na odnose u porodici (tipa da li su roditelji mozda razvedeni ili su u braku ali je otac nasilnik, majka alkoholicar, brat osudjivan zbog kradja, sestra lakog morala i slicno ili je jedno od roditelja los roditelj u smislu da je nezainteresovan za svoje dete i pruza mu recimo samo materijalne stvari i nista vise...)
Ja sam starovremska, meni je bilo bitno da mi je momak iz poštene radničke porodice iz kakve sam i sama. Tako i svoju decu vaspitavam, jer smatram da statusna razlika ume da bude opasna prepreka u vezi, ako ne na početku, a ono kad-tad.

To bi trebalo svima da bude bitno zato što porodica formira ponašanje osobe. To ne znači da su osobe iz takvih porodica unapred osuđene na socijalnu izolaciju. Postoje ljudi glembajevskog tipa koji se čitavog života bore sa svojim poreklom u želji da budu bolji od članova svoje porodice i ta borba je vredna divljenja. I pobednici u toj borbi jesu vredni i divljenja i ljubavi, pa prema tome ne treba ih tretirati kao žrtve, već kao dostojanstvene borce. Nažalost, malo je takvih.

Poslednja izmena:

Najbitnije mi je da ima dobar odnos sa svojom porodicom kakva god da je

Naucila sam da se distanciram od ljudi koji se ponasaju po jednom modelu.
Prvo, i to vrlo brzo nakon upoznavanja krenu da se zale kako sa jednim od roditelja, ili sa oba, nemaju dobar odnos, kako je to jako bolna tacka za njih koja je obelezila citav njihov zivot i gotovo da na taj nacin izgradjuju odnos i poverenje sa tobom. Kako prema njima razvijes zastitnicki stav i kako se trudis da ih razumes tako se relativno brzo nakon toga ispostavi da u svojim vezama ili prijateljstvima pocnu da dokazuju nesto, valjda da su grubi i nekorektni postupci sastavni deo svakog odnosa, da piju krv, sve nastavljajuci da od sebe prave zrtvu... kod nekog drugog, pa onda treceg...
To je nesto sto se u detinjstvu uci u disfunkcionalnim porodicama, medju nemarnim i medju razvedenim roditeljima gde su se kola obila na deci... I u tom smislu smatram da je bitno...

Poslednja izmena:

Back