koliko je ovo presudno u izboru partnera????i raskidanju veze?

gost 189815

Iskusan
Poruka
5.826
sta bi i u kojoj meri uticalo da ne stupite u vezu ili da istu raskinete sa nekim:
1.moralne norme
tipa korumiranost manja veca(ili ste u fazonu snalazi se kako ko ume,ili imate neke svoje sive zone koje su vam ok i slicno)
tipa da muti na poslu,uzima mito...i ne mora samo to bilo sta dr....recimo odnos prema ljudima...
2.razlicita opredeljenost po pitanju:
1.politickih partija:tipa vi za demokrate on/ona za radikale..
2.istoriskih pitanja: partizani/cetnici...
3.buducnost zemlje:eu/rusija...
4.vaspitanja dece i sl...

ili vam sve ovo nije bas bitno ??

Što se tiče moralnih normi , mora biti poštena . Sa lopovima i mutikašama neću imati posla .
Djecu mora odgajati da budu vrijedna i poštena . Što se tiče vjere , odnosa prema partizanima i
četnicima i sl. mi je nebitno . I bolje da je tu drugačija jer ćemo imati o čemu polemisati .

a ne bi ti bio problem tipa ti verujes u jednu verziju istorije a ona u dr i ona osh da vasu decu uci tom drugom verzijom koja je za tebe laz...mislim mozete vi oboje da iznesete svoje misljenje pa dete nek upije sta oce od toga,ali ne bi ti stvarno smetalo da ti je zena stava da su mozda nemci bili u pravu i slicno...
posto neki i pridaju takvu vaznost odnosima cetnici/partizanovci(mislim koliko je bitna podela i neki socioloski stav ka drustvenim odnosima)..i drugim istorijskim momentima..ili je proslost nesto daleko i bez realnog uticaja...??

(ne kazem da ti je zence takvo nego neka fiktivna situacija:lol:)

i to je veza normalna pocela ovako ili onako traje i ko zna gde vodi,ako moze kres moze i veza,prevod nista drugo nije bitno ponajmanje takve razlike i ukus

dobro kad si usao u kres kombinaciju niste mnogo pricali,al se onda razvilo u neku ozbiljniju stvar i dodjes do takvih informacija koje sam gore navela,stavrno ti nista od onog gore ne bi znacilo?

- - - - - - - - - -

Ако гласа за ЛДП, онда не улазим у везу и мрзим ту особу до краја живота.

aj sad ne budi ironican,ja ozbiljno pitam?:)

- - - - - - - - - -

Kao da je bitno , na kraju sve jedno bude kako ja hocu :lol:

il te ona zezne da mislis da je takoXD:lol:

sta bi i u kojoj meri uticalo da ne stupite u vezu ili da istu raskinete sa nekim:
1.moralne norme
tipa korumiranost manja veca(ili ste u fazonu snalazi se kako ko ume,ili imate neke svoje sive zone koje su vam ok i slicno)
tipa da muti na poslu,uzima mito...i ne mora samo to bilo sta dr....recimo odnos prema ljudima...
2.razlicita opredeljenost po pitanju:
1.politickih partija:tipa vi za demokrate on/ona za radikale..
2.istoriskih pitanja: partizani/cetnici...
3.buducnost zemlje:eu/rusija...
4.vaspitanja dece i sl...

ili vam sve ovo nije bas bitno ??

Mislim da mi nijedan od ovih parametara nebi smetao u nekoj blazoj varijanti.Osim ove korumpiranosti i bavljenja protivzakonitih radnji.To ne dolazi u obzir ni u kom slucaju.

dobro kad si usao u kres kombinaciju niste mnogo pricali,al se onda razvilo u neku ozbiljniju stvar i dodjes do takvih informacija koje sam gore navela,stavrno ti nista od onog gore ne bi znacilo?

- - - - - - - - - -

pricamo o svacemu neobaveznom i pre kresa i nikad mi nije bilo bitno nista od navedenog,mogu valjda da provalim u par recenica dal je sektas neki psihopata,i opet ako je za sex moze biti za vezu,ako bi mi bilo bitno navedeno verovatno bi mi i za sex bila odbojna

znaci ovde nikom ne bi smetalo da imje supruznik uzeo mito da bi operisao nekog,da je isti potplatio sudiju da bi on/ona dobili spor(a radi se o silovanju,ubistvu....)
da vam je dedu ubio cetnik/partizanovac,a ovaj dr se kune u iste....
i zilijarda dr primera.....

- - - - - - - - - -

Mislim da mi nijedan od ovih parametara nebi smetao u nekoj blazoj varijanti.Osim ove korumpiranosti i bavljenja protivzakonitih radnji.To ne dolazi u obzir ni u kom slucaju.

sorry tek sad vidim odgovorXD

Moralne norme da, ako misli da je drugarski seks i sl. ok, ili sta znam, gazenje preko leseva, 5 veza za mesec-dva, ne hvala.
Opet i druge stvari bi mi smetali, tipa da se drogira, pa makar i rekreativno, ili sta znam, da lumpuje svakog vikenda do 5 na splavu.
Moramo da delimo slicna moralna necela, inace bice problema. Bivao sam u vezama gde se meni ne svidjaju necija moralna nacela i obrnuto, i jednostavno ne ide, nekom uvek nesto smeta, a ona druga strana zeli da bude to sto jeste, bez osude.

Sto se razlicitih opredeljenja tice, boli me uvo za politiku i religiju, dokle god se ne opterecuje time, ok je. Nemam nista protiv religije, ali cisto sumnjam da bih mogao sa nekom devojkom koja posti i sredom i petkom i meni prica "ne trebas to i to, nije po Bibliji, Kuranu (mojoj veri)". Opet, to su opet ona moralna nacela kada se malo bolje pogleda. Ni politika mi ne smeta, ako je ne definise, "ti mislis ovo, ti si izdajnik srpskog roda, evorpskih ideala i integracija, ljudskih prava, baba Stane, Tita ili koga vec".

Deca su ipak veliki faktor, mada valjda bi se snasli nekako. Nesto i ne razmisljam kako da podizem decu i da ih vaspitavam, tako da ne znam.

U sustini, uskogrud sam covek.
I ne mora da znaci da bi cim nesto to otkrijem da raskidam iz momenta, probam da razumem ako mogu, tj. istolerisem (istrpim), ali da je prilikom upoznavanja izreceno sve to, verovatno bi me odbilo, ili ako porocenim da je osoba takvog kalibra.

znaci ovde nikom ne bi smetalo da imje supruznik uzeo mito da bi operisao nekog,da je isti potplatio sudiju da bi on/ona dobili spor(a radi se o silovanju,ubistvu....)
da vam je dedu ubio cetnik/partizanovac,a ovaj dr se kune u iste....
i zilijarda dr primera.....

- - - - - - - - - -

sorry tek sad vidim odgovorXD

To bi svakom normalnom coveku / zeni smetalo, zapravo sa takvom osobom se i ne pocinje nikakva veza.
Meni nista od pobrojanog ( osim ovog) ne smeta.

Ovo sa cetnicima i partizanima nije ti bas mnogo validan primer jer su se vec 1945 udavali i zenili cetnici i partizani, ili barem njihova deca.
Posto ne podnosim ni jedne ni druge bila sam prinudjena da se udam za Nemca. :zcepanje:

Ne bih bila u vezi sa nekim ko slusa drugaciju vrstu muzike, i moralne vrednosti su mi bitne, sve ostale razlike su manje-vise podnosljive, nekad i pozeljne.

ovo za muziku ozbiljno?

- - - - - - - - - -

To bi svakom normalnom coveku / zeni smetalo, zapravo sa takvom osobom se i ne pocinje nikakva veza.
Meni nista od pobrojanog ( osim ovog) ne smeta.

Ovo sa cetnicima i partizanima nije ti bas mnogo validan primer jer su se vec 1945 udavali i zenili cetnici i partizani, ili barem njihova deca.
Posto ne podnosim ni jedne ni druge bila sam prinudjena da se udam za Nemca. :zcepanje:

pa pazi i ne bi jer vecina se trudi da ne razmislja o tome ako im partner pruza lagodan zivot...volela mi ja da verujem da su ljudi bajni i moralno blistaviXD al realnost je sutovija..

*lollol dobro si se setio religije,to sa zaboravila da spomenem..;)

Poslednja izmena:
:

Моралне норме су м битне, нећу ваљда са неком радодајком да будем и слично томе.

Политичке партије не, мада ако рецимо гласа за ЛДП онда вероватно има неке либералне ставове и у вези, а ја сам умерено конзервативан, па можда буде неког неслагања, али ми углавном не смета. Исто тако и партизани/четници, ЕУ/Русија, Србија ко Нокија/Србија до Токија итд. Е сад васпитање деце ми је битно, јер ако се не сложимо око тога може бити проблем, не само по наш брак, него по дете које ће да бидне у дилеми.

Muzika definise coveka, ma kako to zvucilo povrsno zaista jeste tako.
ne znam nikog ko slusa striktno najgore pink narodnjake...i kune se u njih..za njega bi se zabrinula i zaobisla u sirokom krugu(a i ako ih ima takvi se obicno odaju drugim 'kvalitetima' otkopcana zguzvana kosuljica,lance od 3 tone,bahatost u ponasanju i sl...**neke moje predrasude vezane za pink populaciju,izvinjavam se ako sam gresnaXD),al ko sto rekoh
muzika je samo jedan segment necije licnosti jeste ukazatelj na to kakva je ta osoba,al mogu ja recimo da se spandjam sa likom koji fura i voli narodnjake jer mu je takva muzika vesela i prija dusi,a da ima zdrav rezon i pristup zivotu...

Back