Koliko je novac zaista bitan ?!

Nije to odustajanje od borbe, vec nepoverenje prema onome sto ti nudis....najsumnjiviji su online poslovi i rad od kuce, dzaba proveravanje firme.

Ako nemaš poverenje u nešto,onda valjda proveriš,jel tako? Mislim da svako iole pametan posumnja da je prevara u pitanju,ali pošto nije 100% siguran,i pošto misli svojom glavom,pogledaće malo bolje o čenu se radi. Ko ima dobar posao,neće ni gledati jer ga ne zanima, i to je ok. Ili kad neko proveri,pa kaže"nije to za mene"i to je ok,poštujem. Ali kad neko kome "gori pod nogama" jer nema ni posla ni para,a bleji na netu satima, odbija tvrdoglavo svaku pomisao da makar proveri šta ja to "nudim",tu je onda veći problem od nepoverenja,to je onda i lenjost i inteligencija kišne gliste i odustajanje....

kuća nije dovoljna da bude dom
ni udobna postelja za miran san
vreme se može kvalitetno ispuniti sa dragim osobama
kniga nije dovoljna za obrazovanje
itd

Ovo potpisujem!!!
Još da dodam,ako neko ima samopouzdanje samo kada ima i novca,onda ga uopšte i nema !
I ako se ljubav pronalazi samo na mestima za koja ti treba novac,to onda i nije prava ljubav !

Poslednja izmena:
Ovo potpisujem!!!
Još da dodam,ako neko ima samopouzdanje samo kada ima i novca,onda ga uopšte i nema !
I ako se ljubav pronalazi samo na mestima za koja ti treba novac,to onda i nije prava ljubav !

a ti možeš da živiš od te prave ljubavi?
od leptirića u stomaku?

ljubav ti je hrana:D?
kažeš sebi i dragom, danas nemamo šta da jedemo al bitno da se mi volimo...

p.s. tvoj post sam citirala jer je bio poslednji...inače je pitanje vezano za sve učesnike na temi...:P

ok ljubav ne može da nahrani to svi znamo
može hrana za koju trebaju pare da se ista kupi itd....
al ako semi nerviramo što ne možemo da sebi priuštimo biftek svaki dan nego jedemo pileće supice i opterećujemo se time...e onda je tu problem...neko nema ni za piletinu i šta? treba da se ubije?
ako se nerviramo i kidamo što nemamo đakuzi nego se tuširamo u običnoj tuš kabini---onda je tu problem
ili što se nervira što nema firmiranu garderobu, nego mora da kupuje na hebenom buvljaku...

život je takav danas imaš više, sutra možda manje
ako čovek nije spreman da prihvati te promene a sačuva dostojanstvo---onda nastaje problem

Bice da je novac veoma bitan,pogotovu u odredjenom periodu zivota.Bitan je nekom srednjoskolcu zbog samopouzdanja,deca iz siromsanih porodica gube se na tom planu.Kad si u penziji tvoje je proslo,onda ti je bitno da imas za lekove i unuku za cokoladu.Na kraju,jesu te pare sam papirici ali se ljudi ubijaju zbog tih papirica.

ok ljubav ne može da nahrani to svi znamo
može hrana za koju trebaju pare da se ista kupi itd....
al ako semi nerviramo što ne možemo da sebi priuštimo biftek svaki dan nego jedemo pileće supice i opterećujemo se time...e onda je tu problem...neko nema ni za piletinu i šta? treba da se ubije?
ako se nerviramo i kidamo što nemamo đakuzi nego se tuširamo u običnoj tuš kabini---onda je tu problem
ili što se nervira što nema firmiranu garderobu, nego mora da kupuje na hebenom buvljaku...

život je takav danas imaš više, sutra možda manje
ako čovek nije spreman da prihvati te promene a sačuva dostojanstvo---onda nastaje problem

sad ode u drugu krajnost...:D
samo rekoh, nema lepog života bez novca( nisam rekla da ga mora biti u izobilju)...;)

citajući ovu temu čovek bi pomislio da svima ide mleko na slavinu. jer zapravo i stav bitan je i nije bitan mogu da zauzmu samo oni koji novca imaju, onaj ko ga nema neće sigurno vikatio jao divno ma kakavi briga me za novac al nemam leba da jedem a i onaj ko je svestan njegovog značaja morao bi to da zna iz iskustava. (premda smo svi naravno svesni nužnosti i bitnosti istog. nego je sve je opet stvar, po meni, pomirljivosti i linije manjeg otpora, kao ajde kamufliraću se kako mi je lepo a živim na minimalcu. bolje nego da kukam ili da još gore radim. mada zaista realno kad bi stavili na papir kako ko živi koliko zarađuje i koliko troši bilo bi frapiravanja, što kako neko može s malo, što kako nekome nečije mnogo izgleda malo isl. a i svi znamo da je najgora stavr čoveku zagčledati u novčanik, sve može al kad je o parama reč svi su mumificirani)

ironija kolko je beznačajan i značajan u isti mah
kolko je sporedan kad si dobro
i kolko bitan nešto fali
kolko je lepo kad imaš viška
i kolko ružno kad nemaš
minus starna je frustracija zbog nemanja (previše) novca
plus strana je što novac može da kompenzuje 90 posto stavri

Ima ljudi koji su sretni i bez novca, ali je mnogo lakse biti sretan, ako imas malo vise novca.

Naravno sam novac ti nije dovoljan za srecu. Ako si svoj novac sam zaradio, onda ces u njemu vise uzivati.

Bitno je i imati osobu sa kojom taj novac mozes podijeliti, jer bez toga nista.

Back