OvajOnaj
Elita
- Poruka
 - 15.848

Pa ima veze....kvalitetno napajanje mora da ima SVE dobre osobine...to ti je isto kao kad kupis masinu za ves sa A++ sto bi rekli-spara struju,vodu,ali zato ima samo 1000 obrtaja u minuti....eto to ti je "bukvalno" poredjenje (drugacije i slikovitije ne mogu da ti "docharam" neces sigurno razumeti)...i nemoj samnom o napajanjima...samo o tome nemoj (imam debeo razlog zasto ti ovo kazem,veruj mi)....
Razumem sta hoces da kazes, ti pod kvalitetno podrazumevas da nicega ne manjka?
A ja to ocekujem od skupog PSU, znaci ako sam pljuno 100 evradi zs PSU, hocu da jede malu decu a da se pritom ne cuje.
A pod kvalitetno racunam, stabilni naponi, kvalitet prigusnica, kondenzatora, zavojnica... znaci sve sto se vidi i moze napipati da je kvalitetno i dobro.
Ne zanimaju me efikasnosti (samo da ne ide ispod 80% u proseku), ne zanima me buka do 45dBA (ne smeta mi, a nije ni puno), marka proizvodjaca, fensi izgled, broj prikljucaka...
A ta ebena visoka efikasnost koja ponajvise odredjuje cenu. duznost joj je da kao 'stedi' potrosnju el.energije , a da bi je dobio daces omanje bogastvo. Ne vidim da je na tome usteda, kad istisnuse 50 ojra iz dzepa vise da bih je dobio?? A malo niza efikasnost, za nekih 5-10 % ce potrositi malo vise struje, da je na mesecnom nivou smesna za pominjanje. Znaci da ta visoka efikasnost pljacka narod, a ne stedi nista
Ako necemo o napajanjima, ne bih ni o ves masinama