Koliko ima škola glume u Srbiji?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Svi smo onomad pratili onu frku sa Mikom i njegovom glumačkom školom, to jest šta je tamo radio. Tad se pričalo da ima dosta glumačkih škola po Beogradu a i šire.

Sad naletoh na oglas Akademija Oxford - Škola gluma koja organizuje kurseve po celoj Srbiji....

Meni to sve liči na otimačinu para od neukih roditelja? Da li to valja uopšte?

Svi smo onomad pratili onu frku sa Mikom i njegovom glumačkom školom, to jest šta je tamo radio. Tad se pričalo da ima dosta glumačkih škola po Beogradu a i šire.

Sad naletoh na oglas Akademija Oxford - Škola gluma koja organizuje kurseve po celoj Srbiji....

Meni to sve liči na otimačinu para od neukih roditelja? Da li to valja uopšte?

Кол'ко пара, тол'ко и музике.

Вероватно цена курса није велика, па не може да се очекује од некога ко заврши курс да буде у рангу оних који заврше Факултет драмских уметности.

Мислим да су ти курсеви само неке основне ствари о глуми. Нису то неке посебне тајне глуме, али онај ко ништа о глуми не зна, а хоће да буде део аматерског позоришта, може да научи неке основне ствари, а остало кроз аматерску праксу.

КОнкретно академија Оксфорд има разне курсеве, али не можеш да очекујеш да ако си завршио нешто, да си експерт у тој области. Крусеви језика су исти као и у другим школама. Ко не ради активно на језику, уз тај курс, неће га научити. Мало платиш, мало језичког знања добијеш. Имају и неке друге курсеве који пружају нека основна знања.

Мислим да је ок, и за децу и за одрасле. Не очекивати превише, али ко је заинтересован, може да помогне, који год курс да је у питању.

Замислимо некога ко воли глуму. Али није неки нарочит таленат. Њему је тај курс сасвим довољан да научи неке основне ствари о глуми, па нека глуми у аматерском позоришту.

Ако је амбициознији, може да ради на себи на разне начине. Није глума да се само појавиш на сцени и "глумиш".

Ко не очекује превише, добије оно што је платио.

Ako imas dete neces ga dati na takve pripreme.Kako ona "krestalina" sa Pinka moze sa onom bojom glasa da nauci nesto dete i da u govoru svako malo, za nesto lepo i dobro kaze "brutalno"?

А на које припреме шаљеш дете?

Деци треба нека ваншколска активност. То може да буде неки спорт, неки језик, шаховски клуб, плесни клуб, па и школица глуме.

то не значи да дете мораш да пошаљеш у врхунски спортски клуб (звезда или партизан). Довољан је локални аикидо клуб или школица ролера или већ...

Исто и за глуму. Ако је нпр. у школи члан глумачке секције, шта фали да оде и у неку аматерску школицу глуме?

Није глума само врхунска холивудска глума или код нас глума са ФДУ.

Зато су нам данашњи филмови и серије лоше глумачки покривени, јер се све свело на кадар са ФДУ који је прилично затворен круг.

Из масовности квалитет може да исплива.

Нпр. да би се створио врхунски фудбалски клуб, потребно је да свако место има своју локалну фудбалску екипу и школицу, па да из огромног броја деце изађу најбољи који ће доћи до прве лиге или Лиге шампиона. Исто је и са глумом. Масовност.

citajuci intervjue raznih zvezda cesto naletim da su dosta naucili od ovog ili onog starijeg kolege.

tako da sam misljenja da je gluma zanat koji se krade.ubedljivija su mi mnoga americka deca glumci nego neke nase vedete

treba po skolama oformiti veci broj dramskih sekcija , da mladja uce od starijih , vrsiti selekciju kroz kvalitet a ne vezu.

Back