Svi smo onomad pratili onu frku sa Mikom i njegovom glumačkom školom, to jest šta je tamo radio. Tad se pričalo da ima dosta glumačkih škola po Beogradu a i šire.
Sad naletoh na oglas Akademija Oxford - Škola gluma koja organizuje kurseve po celoj Srbiji....
Meni to sve liči na otimačinu para od neukih roditelja? Da li to valja uopšte?
Кол'ко пара, тол'ко и музике.
Вероватно цена курса није велика, па не може да се очекује од некога ко заврши курс да буде у рангу оних који заврше Факултет драмских уметности.
Мислим да су ти курсеви само неке основне ствари о глуми. Нису то неке посебне тајне глуме, али онај ко ништа о глуми не зна, а хоће да буде део аматерског позоришта, може да научи неке основне ствари, а остало кроз аматерску праксу.
КОнкретно академија Оксфорд има разне курсеве, али не можеш да очекујеш да ако си завршио нешто, да си експерт у тој области. Крусеви језика су исти као и у другим школама. Ко не ради активно на језику, уз тај курс, неће га научити. Мало платиш, мало језичког знања добијеш. Имају и неке друге курсеве који пружају нека основна знања.
Мислим да је ок, и за децу и за одрасле. Не очекивати превише, али ко је заинтересован, може да помогне, који год курс да је у питању.