sdragana21
Zainteresovan član
- Poruka
- 391
Gledajuci ovaj prilog shvatila sam da ovoj Srbiji nema pomoci!
Dokle ce nam ovako biti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledajuci ovaj prilog shvatila sam da ovoj Srbiji nema pomoci!
Dokle ce nam ovako biti?
Ja ne razumem zasto neko "pravi" decu ako ne moze da im obezbedi osnovne stvari..Katastrofa,i onda zovu televiziju da ih snima,kukaju i mole za pomoc...
Ja mislim da je verovatno tada dobro zaradjivao....ali se covek iznenada razboleo.
Ne mogu da verujem da ova drzava ne moze da pomogne deci jer su se ta deca razbolela jer nemaju sta da jedu. Uzas i katastrofa. Zasto deca moraju da trpe i da imaju traume zbog takvog zivota....pa to su samo deca koja imaju pravo na radost.
Ja mislim da je verovatno tada dobro zaradjivao....ali se covek iznenada razboleo.
Ne mogu da verujem da ova drzava ne moze da pomogne deci jer su se ta deca razbolela jer nemaju sta da jedu. Uzas i katastrofa. Zasto deca moraju da trpe i da imaju traume zbog takvog zivota....pa to su samo deca koja imaju pravo na radost.
Zbog ovakvih i propadamo kao nacija. Sta fali tome sto ima decu!? I treba da je ima i vise ako moze vec da rodi odnosno napravi, a ova zemlja treba da se stidi ako ne moze da ih prehrani!
Ne treba zemlja da ih prehranjuje već roditelji.
Naravno ali zemlja treba da stvori normalne uslove da roditelji mogu da prehrane svoju decu.
Ja ipak krivim drzavu jer roditelji iako zele da rade i pruze deci normalan zivot ne mogu da budu adekvatno placeni za svoj rad i normalno zive. Ne mogu da nadju posao iako su se skolovali a i kada ga nadju mogu sutra da ostanu na ulici i bez posla.
Dokle vise neizvesnosti i nesigurnosti u ovoj zemlji?
Naravno ali zemlja treba da stvori normalne uslove da roditelji mogu da prehrane svoju decu.
Ja ipak krivim drzavu jer roditelji iako zele da rade i pruze deci normalan zivot ne mogu da budu adekvatno placeni za svoj rad i normalno zive. Ne mogu da nadju posao iako su se skolovali a i kada ga nadju mogu sutra da ostanu na ulici i bez posla.
U svakom slucaju ima previse ovakvih porodica, ali ne mogu da razumem radjanje tolike dece u bedi. Od koga ocekuju da im nahrani decu?
Da li je i majci puklo nesto pa ne moze da uzme cetku i metlu i zaradi bar da namaze deci nesto na taj hleb?
![]()
Farba za kosu = vise od 190 dinaraKutija kondoma 190 dinara=3 hleba
Da prostis posla uvek ima samo sto mnogi nece da rade..Bas je bila tema o tome..Raditi za 200 evra ili sedeti kuci..Prvo majku te dece necu da komentarisem posto se vidi da ni osnovnu skolu nema..Para uvek ima samo sto mnogi ljudi ne znaju da dodju do istih..Ja sam zakljucio da treba da se ozenim sto pre sa devojkom koja nema ni zavrsenu osnovnu skolu i da imamo petoro dece pa da zovemo pink ili b92 da nas snimaju kako bi se vlast sazalila na nas i poklonila nam stan..
U svakom slucaju ima previse ovakvih porodica, ali ne mogu da razumem radjanje tolike dece u bedi. Od koga ocekuju da im nahrani decu?
Da li je i majci puklo nesto pa ne moze da uzme cetku i metlu i zaradi bar da namaze deci nesto na taj hleb?
![]()
krivim drzavu i tacka!!!!
prva stvar, ok, tvrdimo da majka nije skolovana, a znam hiljadu skolovanih koje ´´nisu cule za kontacepciju´´,
tj eto ostale trudne, pa ajd da se udamo!
njoj je verovatno bilo skupo kupovati kondome, pilule, o spirali da ne govorim....
ako je otac radio na gradjevini, sigurna sam da je zaradjivao toliko, da je bilo dovoljno bar za hranu i rezije....
a eto, trece im se desilo, pa sta!
krivim drzavu sto ne brine o takvima, sto novac ide na gluposti, umesto da se pomaze sirotinji.
zivim u nemackoj, ovde recimo, samohranoj majci sa decom, drzava placa stan, vodu i grejanje, +350e za zivot.
deciji dodatak je 184e, drzava je proracunala da deci do 6god treba 215e, dakle +31e po detetu....
e to je knap, to je dakle za osnovno, za higijenu i hranu! ali niko nije gladan. ne mogu imati auto, tel, internet, to se smatra luksuzom, ali osnovno imaju....
ovakve porodice ovde ne placaju lekove, sve im pokriva osiguranje, imaju besplatne ulaznice za bazene, zoo i sl.....
kada bi se drzava okrenula ovakvim slucajevima, sve bi bilo ok, umesto sto se milioni daju na vladine automobile, plate, vile na dedinju, dvorove, farme, lance marketa.....
svako ima pravo da rodi!!! i to je najvece pravo jedne zene! kao sto je pravo svakog egoiste koji zaradjuje 1000e i ima kucu od 300m2 da se odluci na jedno ili dva deteta!