- Poruka
- 93.262
Koliko ima nota u muzici?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
7 osnovnih
12 ukupno (sa hromatskim)
Pravo da ti kazem,ja sam mislio 10.7 osnovnih,t.j.ima ih i osam,jer se ono "Do" pojavljuje i na kraju lestvice,ali mnogo dublje nego pocetno.Tu su Cis,Fis i Dis.7 osnovnih
12 ukupno (sa hromatskim)
Svaki ton se pojavljuje u svakoj okatviPravo da ti kazem,ja sam mislio 10.7 osnovnih,t.j.ima ih i osam,jer se ono "Do" pojavljuje i na kraju lestvice,ali mnogo dublje nego pocetno.Tu su Cis,Fis i Dis.
Jasno mi je i ja sam napisao da ih je 7,a to "Do" sto se ponavlja to je druga stvar.Samo sam rekao da se ispevava ili odsvira mnogo dublje neko pocetno "Do"Svaki ton se pojavljuje u svakoj okatvi
Lestvica ima 7
Msm ne računa se ponovljen ton
Ne znam dal sam dobro objasnio
Pa daJasno mi je i ja sam napisao da ih je 7,a to "Do" sto se ponavlja to je druga stvar.Samo sam rekao da se ispevava ili odsvira mnogo dublje neko pocetno "Do"
Eto to sam zaboravio,a ucio dok sam vezbao gitaru kao mladji.Snizeno "Re' i "Des".Svaka cast.Pa da
Do1 pa do2
Msm to su oktave
Ima 7 tih osnovnih i 5 povišenih (snizenih)
Ima i tzv enharmonska zamena
To znači da je cis isto što i des
(Poviseno do jednako snizeno re)
H je Bmeni ta solfedjo notifikacija nikad nije legla
do–re–mi–fa–sol–la–si-(do)
Zbog gitare i akorda mi je logičnija englesko-holandska
A, B, C, D, E, F, G
Nemci (a mi naravno videli od njih) su zamenili B sa H
Solmizacijom se lakše peva i izvodi parlatomeni ta solfedjo notifikacija nikad nije legla
A, B, C, D, E, F, G
zato i jeste solfedjo anotacija...Solmizacijom se lakše peva i izvodi parlato
A abeceda služi za teoriju
Tako nekako
Pa Cis,Fis i Dis i jesu po engleskom hvatu akorda.Mislim da su Re i Des iz nemackog.meni ta solfedjo notifikacija nikad nije legla
A, B, C, D, E, F, G
Nemci isto ko i englezi s tim što kažu H umesto BPa Cis,Fis i Dis i jesu po engleskom hvatu akorda.Mislim da su Re i Des iz nemackog.
Bio malo u horu u osnovnoj skoli i obavezno pred pocetak pevanja,vezba skale.meni ta solfedjo notifikacija nikad nije legla
A, B, C, D, E, F, G
Des je snizeno D (Re)Pa Cis,Fis i Dis i jesu po engleskom hvatu akorda.Mislim da su Re i Des iz nemackog.
Ми-мо-ми-мо-ми-мо-ми-мо-мииииSolmizacijom se lakše peva i izvodi parlato
A abeceda služi za teoriju
Tako nekako